Saldırı tesadüf değil!

Saldırı tesadüf değil!

Saldırı tesadüf değil! ABC Gazetesi/ Haber MerkeziÖnce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Donald Trump arasında sürpriz bir telefon görüşmesi yaşandı, takip eden dakikalarda Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi  Aleksander Botsan PKK ve Suriye’deki...

ABC Gazetesi/ Haber Merkezi

Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Donald Trump arasında sürpriz bir telefon görüşmesi yaşandı, takip eden dakikalarda Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi  Aleksander Botsan PKK ve Suriye’deki YPG örgütlerini terörist olarak değerlendirmediklerini açıkladı. 

Bunun akabinde CIA Başkanı Pompeo bugün Türkiye'yi ziyaret etti. Pompeo akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüşürken TSK'dan Rus jetlerinin Türk askerlerini kaza ile vurduğuna dair açıklama geldi. Rus jetlerinin bombardımanı sonucu 3 Türk askeri şehit oldu, 11 asker yaralandı. 

Öte yandan Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüşmüştü. Washington Post'un, bu görüşme sırasında Erdoğan'ın ABD'ye Rakka için ortak operasyon teklifinde bulunduğu iddiasını da ortaya atması kafaları iyice karıştırdı. 

Peki tüm bunlar yaşanırken Rus jetlerinin Türk askerini bombalaması gerçekten kaza denip geçilecek bir durum mu? 

ZAMANLAMAYA DİKKAT

Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Emre Kongar ile beraber gündemi yorumladıkları 18 Dakika'da saldırının zamanlamasına dikkat çekti. Yanardağ "Putin, eğer siz oradaki operasyonu bizimle koordinasyon içerisinde geliştirmezseniz, bizimle koordinasyon içerisinde hareket etmezseniz Suriye'de, başınıza bunlar gelir diyor" görüşünü savundu.  

PUTİN ERDOĞAN'I AZARLADI MI?

Prof. Dr. Emre Kongar da saldırının ardından Türk basınında yer alan "Putin özür diledi" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Medya 'Putin özür diledi' diyor, dış basında öyle değil. BBC, Türkiye ile Rusya arasındaki eş güdümlü koordinasyon eksikliğinden kaynaklandığını söylüyor. Yani özür mü diledi azar mı yapıyor, şikayet mi ediyor?"

Merdan Yanardağ ile Prof Dr. Emre Kongar arasında Türk askerlerinin Rus jetleri tarafından vurulmasına ilişkin gelişen diyalog şu şekilde; 

Kongar: Muhtemelen kamuoyunun gözünden kaçmış bir şeye işaret etmek istiyorum. Medya 'Putin özür diledi' diyor, dış basında öyle değil. BBC, Türkiye ile Rusya arasındaki eş güdümlü koordinasyon eksikliğinden kaynaklandığını söylüyor. Yani özür mü diledi, azar mı yapıyor, şikayet mi ediyor? Burası çok belli değil. 

Yanardağ: Bu şu demek hocam; Putin, eğer siz oradaki operasyonu bizimle koordinasyon içerisinde geliştirmezseniz. Bizimle koordinasyon içerisinde hareket etmezseniz Suriye'de, başınıza bunlar gelir diyor. Bir de başka bir şey var, Pompeo burada, o buradayken, yani CIA Başkanı buradayken bu operasyon yapılıyor. Bu çok tesadüf gibi durmuyor. 

Kongar: Pompeo üzerinde siz çok duruyorsunuz, nedir bunun detayı? 

Yanardağ: Rakka uzunca süredir yaklaşık dört yıldır IŞİD'in elinde. Buraya ABD bir operasyon yaparak IŞİD'i bitirmek istiyor. Recep Tayyip Erdoğan ABD'ye yaklaşmak için Obama'ya, Rakka'ya Kürt gruplarla değil, Türk silahlı kuvvetleri ile ortak operasyon yapmayı önermişti ama Obama buna yaklaşmamıştı. Şimdi aynı teklifi Trump'a yaptığı anlaşılıyor. Trump'ın da bir işbirliği olanağı olup olmadığını araştırmak için CIA Başkanını Türkiye'ye yolladığı anlaşılıyor. Bu arada da Rusya Türk askerini vuruyor. Ve şunu da hatırlatmak lazım, Rusya'dan dün bir açıklama yapıldı. 'PYD ve PKK bizim için terör örgütü değildir' dendi bu açıklamada.

Programın tamamı; 

"Saldırı tesadüf değil!" haberi, 10 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Saldırı tesadüf değil! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saldırı tesadüf değil! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  2. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  3. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  4. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  5. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  6. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  7. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  8. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  9. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  10. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  11. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  12. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  13. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  14. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  15. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  16. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  17. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  18. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  19. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  20. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
Gündem Haberleri