Saray Gladyosu camide: İşte adım adım provokasyon!

Saray Gladyosu camide: İşte adım adım provokasyon!

Saray Gladyosu camide: İşte adım adım provok... ABC GAZETESİ / ÖZEL - CHP lideri Kemal Kılçdaroğlu'na kurulan tuzağı ABC bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkardı. ABC, Saray'a bağlı Galdyonun provokasyonunun bütün ayrıntılarına ulaştı. Güvenilir Emniyet ve istihbarat kaynaklarından...

ABC GAZETESİ / ÖZEL - CHP lideri Kemal Kılçdaroğlu'na kurulan tuzağı ABC bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkardı. ABC, Saray'a bağlı Galdyonun provokasyonunun bütün ayrıntılarına ulaştı. Güvenilir Emniyet ve istihbarat kaynaklarından aldığımız bilgiye göre; İstanbul Valisi bile "bypass" edilerek bir plan yapıldı. Bu plana göre, Osmanlı Ocakları, AKP İlçe Teşkilatları ve Kasımpaşa Spor Kulübü taraftar grupları içinde organize olan, sabıkalı, bazıları hakkında cinsel taciz ve tecavüz suçu nedeniyle takibat yapılan kişiler, Fatih Cami avlusunda Kılıçdaroğlu'na saldıracaktı. Böylece korunamayan, aciz, dayak yiyen ve güçsüz bir CHP lideri protresi çıkarılacaktı. 

Ama olmadı. Kılıçdaroğlu'na refakat eden CHP İl Başkanı Cemal Canpolat yönetimindeki CHP'liler, parti yöneticileri ve üyeleri bu provokasyonu boşa çıkardı. Cami avlusunda Kılıçdaroğlu'na saldırmaya kalkan 8 kişi, CHP üyeleri tarafından etkisiz hale getirildi, bazıları dövüldü ve polise teslim edildi.

İŞTE ADIM ADIM PROVOKASYON TEZGAHI

AKP’lilerin ve Erdoğan’ın şehit cenazelerine gidemediği, gittiklerinde kapıdan sokulmadıkları, Meclis Başkanları’nın ölen askerler için ''Kelle’ dediği, Erdoğan’ın protesto edilmesi ardından şehit yakınlarına ''Hakaret’ davası açtığı, “Karaktersiz şehit babaları var!'' dediği, “Şehirlere silah yığılıyordu ama ben Valilere verdiğim talimatla bunun engellenmesini durdurdum!'' cümleleri kurduğu günlerden; ülkede yaşanan ölümlerde hiçbir sorumluluğu ve devlet yönetiminde 14 yıldır hiçbir etkisi olmayan CHP’nin Genel Başkanı’nın kurşunla tehdit edildiği günlere geldi Türkiye.

Bilindiği gibi 7 Haziran seçimleri öncesinde sadece teorik olarak Erdoğan’ın iktidarı seçimle bırakmayacağı öngörülebilirken, seçimler ardından yaşanan kanlı gelişmeler bunun pratikte de doğru olduğunu açıkça ortaya koydu. Türkiye 7 Haziran’dan 1 Kasım’a Erdoğan’ın “400 vekili verin bu iş huzurla olsun'' dediği günlerin huzursuzluğunu kan banyosuyla yaşadı. Bir yandan “Suriye’den Türkiye’ye yolladığı adamlarla füze attıracak'' denli gözü kararmış karakterlerin elindeki yeni gladyo, diğer yanda şehirleri silah ve bomba deposuna çevirdiği bilinen ve buna bizzat Erdoğan eliyle izin verilmiş PKK, diğer yanda da sağır sultanın dahi bildiği Türkiye’nin hamiliğinde Suriye’de katliam düzenleyen cihatçı çeteler. Hepsi iktidar töleranslı ölümcül bombalar. Ve hepsi teker teker canlar aldı.

SARAYIN BEKASI MI DEVLETİN BEKASI MI? 

Bu dönemde dokunulmazlıkların kaldırılması, muhalefeti iktidar karşısında korumasız bıraktı. CHP'nin "terör destekçisi" damgası yemekten çekinmesi nedeniyle dokunulmazlıkların kaldırılmasına verdiğ kısmi destek iktidar tarafından sinsice kullanılmaya başlandı. Oysa alınan karar hiçbir bakanı, dolayısıyla 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen AKP yöneticilerini kapsamıyordu.

HRANT CİNAYETİNE AÇILAN KAPI

Peki ya şehit cenazelerindeki protestolar. AKP, Cemaatle beraber temellerini attığı, Hrant Dink'in Fethiullahçı çete tarafından ölldürülmesi ve ardından Ergenekon, Balyoz, Odatv, KCK gibi davalar için ürettiği sahte delillerle ilk sınavını veren yeni gladyosunu, yenilgiye uğradığı 7 Haziran seçimlerinin ardından Cemaatten arındırılmış haliyle tekrar sahneye çıkarmıştı.

Gelelim Vezneciler’de şehit olan polislerin cenazesine katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Fatih Camii’nde protesto edilmesine.

VALİ'DEN HABERSİZ TÖREN YERİ DEĞİŞİKLİĞİ

Kılıçdaroğlu’nun saldırı sonrasında CHP Grup toplantısını iptal ederek cenazeye katılacağını açıklaması ile provokasyon adım adım tasarlandı. Önce, İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında  şehit polisler için tören düzenleneceği Vali Vasip Şahin tarafından açıklandı. Ancak, Emniyet’te Kılıçdaroğlu'na yönelik böyle bir provokasyonun hazırlanması güç olacağı için, Vali’den de habersiz gece yarısı (takriben gece yarısı 01.00-03.00 arasında) tören yeri Fatih Camii olarak değiştirildi.

Bu değişikliği yaptıran, Emniye içerisinde yer alan Yeni Gladyo yapılanmasıydı. Saray’ın sokak provokasyonlarının bir kısmından sorumlu Osmanlı Ocakları, bazı taraftar grupları ve ilçe örgütü üyeleri gelen talimat üzerine hazırlandı. Ne de olsa 1969 Kanlı Pazar'ından beri bu konuda deney sahibi olan bir gelenek söz konusuydu.

DEVLETTE HUZURSUZLUK

Emniyet’ten bir kanat ise bu durumdan rahatsız oldu. Kaybettikleri arkadaşları üzerinden tezgahlanan oyuna seyirci kalmayarak ve gelişmelerden rahatsız olan bazı kişiler CHP yönetimini, “Size karşı provokasyon hazırlanıyor!'' diyerek uyardı ve törene katılmamalarını istedi.

CHP İl Başkanı Cimal Canpolat ve refakat ettiği Kılıçdaroğlu, öğleden önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün binasının bulunduğu Vatan Caddesi'ne gitmek için hazırlık yaptı. Ancak törenin buradan Fatih Camii'ne alındığı öğrenildi. Bunun üzerine CHP İl Başkanı Cemal Canpolat İstanbul Valisi'ni aradı. Vali Vasip Şahin törenin Fatih Camii'ne alındığından haberinin olmadığını söyledi.

Bu sırada çeşitli kaynaklardan ve devlet içindeki kimi görevlilerden Kılıçdaroğlu'nun Fatih Camii'ndeki törene katılmaması yönündeki telkinler yoğunlaşmaya başladı. Ancak, Kılıçdaroğlu bir gün önce bu törene katılacağını kameralar önünde açıklamıştı. 

Bu nedenle CHP yönetimi ve örgütü törene katılmamaları yönünde yapılan uyarılar nedeniyle geri çekilmek ve tehdide boyun eğmek yerine, daha kalabalık ve örgütlü bir heyetle törene katılma kararı aldı. CHP’nin örgütlü ve etkin katılımı planlanan büyük saldırıyı engelledi.

SALDIRGANLARI CHP'LİLER ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Tören sırasında Başbakan Binali Yıldırım'la konuştuğu fotoğraflarla belgelenen, AKP'li Fatih Belediye Başkanı ile samimi şekilde sohbet eden bazı saldırganların, Çevik Kuvvete ait polis gömlekleri giydiklari de dikkat çekti. Sürekli tekbir getirerek kitleyi Kılıçdaroğlu'na karşı kışkırtmak isteyen, CHP çelengini parçalayan bu gruba Cami avlusundaki kitle itibar atmedi. 8-10 kişilik bu grup ile CHP'liler arasında kavga çıktı. CHP üyeleri ve partili gençler bunlardan bir kısmını döverek etkisiz hale getirip polise teslim etti. 

Etkin bir saldırıyı gerçekleştiremeyen, bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun ayaklarının dibine mermi atan provokatörler, CHP'lilerin de müdahalesiyle etkisiz hale getirildi ve polise teslim edildi. Saldırganlardan birinin AKP’li eski bir vekil, birinin militan bir dinci polis, diğer ikisinin de cinsel taciz, uyuşturucu ve adam yaralamadan sabıkalı serseriler olduğu belirtildi. 

kenanmanset.jpgcemalmanset-001.jpg

"Saray Gladyosu camide: İşte adım adım provokasyon!" haberi, 08 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Saray Gladyosu camide: İşte adım adım provokasyon! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saray Gladyosu camide: İşte adım adım provokasyon! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek Arasındaki İddialar Yalanlandı
  2. 12:28 Sergen Yalçın İddiaları Hakkında Beşiktaş'tan Açıklama: Henüz Görüşme Yok
  3. 12:27 Beşiktaş'a iki önemli oyuncudan kötü haber!
  4. 12:27 Dursun Özbek İspanya'ya uçtu: Real Madrid'in 25 milyon euroluk yıldızı transfer için kapıda!
  5. 12:26 Avukat Can Atalay, depremde kaybolan insanlar için bir seferberlik çağrısı yaptı
  6. 12:26 Trabzon hasır bileziği fiyatları, altın fiyatlarının artmasıyla birlikte tarihi zirvelerine ulaştı
  7. 12:26 AK Parti’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi ‘jakuzi’ iddiası
  8. 12:23 Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e karşı ihracat kısıtlamasıyla ilgili yeni açıklama yaptı
  9. 12:18 Fenerbahçe'nin Yarı Final Yolunda: Tobias Stieler, Olympiakos Rövanş Maçının Hakemi Olarak Atandı
  10. 12:09 Göçmen Kaçakçılığı Endişelerini Artıran Karayip'teki Tragik Bot Olayı
  11. 12:04 Fahiş Fiyat Cezaları Artıyor: Ticaret Bakanlığı Yeni Düzenlemeler Üzerinde Çalışıyor
  12. 12:01 Selektörle Radar Uyarısına Kesilen Cezalar İptal Edildi: Bakan Yerlikaya'dan Açıklama
  13. 11:55 Mars'tan Kaya Getirme Projesi Yüksek Maliyet Nedeniyle Ertelendi: NASA Başkanı Açıkladı
  14. 11:53 X'te Yeni Hesap Açacaklara Kötü Haber: Artık Parayı Veren Tweet Atabilecek!
  15. 11:41 BİSAM açıkladı: Tek başına yaşayan bir kişinin yoksulluk sınırı 26 bin lira
  16. 11:37 İran liderinden açıklama: En sert yanıtı veririz
  17. 11:31 Dünya devi Türk şirketini gözüne kestirdi, tüm hisseleri satın aldı! O şirket artık onların
  18. 11:28 Metin Cihan: Maalesef, "İsrail ile ticareti kısıtlama" açıklaması gerçeği yansıtmıyor
  19. 11:23 2 milyar TL'lik borcu var: AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belelediyesi'nin binasına asıldı
  20. 11:19 Western filmlerinin yıldızı Clint Eastwood'dan yeni film geliyor
Politika Haberleri