Saray'dan 'helikopter kazası' açıklaması!

Saray'dan 'helikopter kazası' açıklaması!

Saray'dan 'helikopter kazası' açıklaması! Ak Saray'da basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başbakan Davutoğlu'nun yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veda ziyaretinde bulunacağını açıkladı. Gündemdeki diğer gündem başlıklarına...

Ak Saray'da basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başbakan Davutoğlu'nun yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veda ziyaretinde bulunacağını açıkladı. Gündemdeki diğer gündem başlıklarına da değinen Kalın, Hakkari'de düşen askeri helikopterle ilgili olarak "O görüntüleri inceliyoruz. TSK yakın zamanda kapsamlı bir teknik analiz açıklayacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir gazetecinin iki pilotun şehit olduğu Cobra Helikopter ile ilgili sorduğu soruya cevap verdi.

TSK'nin olaydan sonraki ilk açıklamasına gönderme yapan Kalın, "İlk olarak TSK böyle bir açıklama yaptı ama halen bu konu ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu ortaya çıkan görüntüler de inceleniyor." diyerek görüntüleri yalanlamadı.

TSK, düşen helikopterle ilgili "Teknik arıza" vurgusu yaparken PKK, helikopteri vurduğuna ilişkin video paylaşmıştı:

İşte Kalın'ın açıklamalarının satır başları:

Öncelikle şampiyon olan Beşiktaşımızı ve Euro Cup'ta ikinci olan Fenerbahçemizi tebrik ediyorum.

Terörle mücadelede kararlı bir şekilde adımlar atılıyor. Özellikle Diyarbakır'da yaşanan elim hadise sonrası hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili bir kaç noktanın altını çizmek isterim. Bu çok daha büyük bir patlamanın planlandığını gösteriyor. Bu olay bile bölücü örgütün hain yüzünü bir kez daha göstermiştir. Hala birilerininin bölücü örgüte sesini çıkartamaması ayrıca ibretamiz bir hal alıyor.

Kanlı Esad rejimine ses edemeyenler Türkiye Cumhuriyetini, Cumhurbaşkanını, Genelkurmay Başkanını suçlayabilmektedir. Türkiye'nin yabancı teröristlere müsamaha gösterdiğini iddia edenler kendi ülkelerindeki radikal örgüt mensuplarını nasıl başka ülkelere gönderdiği çıkan haberlerle ortadadır.

Ermeni Soykırımı iddiaları çeşitli dönemlerde gündeme getiriliyor. Almanya'da 2 Haziran'da bir oylamanın yapılacağı ifade ediliyor. Biz metni görmedik, elimize geçtiğinde daha detaylı değerlendirme yapacağız. Soykırım iddiası ciddi bir iddiadır. Bu konuda belge olmadan konuşmak siyasi istismar yapmak demektir.

SORULAR VE CEVAPLAR

Başbakanın görevlendirilmesi ne zaman yapılacak?

AK Parti'nin kendi iç istişaresi sonucunda alınmış bir karar var. Devir teslimin de gerçekleşeceğini Başbakanımız ifade ettiler. Ben de şahsen bildiğim bir büyüğümüz olarak yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Sayın Başbakanımız yarın Cumhurbaşkanımıza bir veda ziyaretinde bulunacaktır. Bu görüşmede bir karar verilecektir.

"AK PARTİ'DEN BİR RANDEVU BAŞVURUSU YOK"

Bu arada AK Parti'den Cumhurbaşkanlığı'na başvurulmuş bir randevu söz konusu değil.

DÜŞEN HELİKOPTER RUS SİLAHIYLA MI DÜŞÜRÜLDÜ?

Genelkurmay Başkanlığımız incelemeyi hala sürdürüyor. O görüntüler dahil bütün süreç inceleniyor. Bütün neticeleri alındıktan sonra kamsamlı bir açıklama yapılacak. Yakın bir zamanda açıklama yapılacak. Genelkurmay'ın teknik açıklamasıyla konuyu değerlendirmek daha isabetli olacak?

CUMHURBAŞKANLIĞI'NIN DOKUNULMAZLIK AÇIKLAMASI VE CHP'NİN TAVRI

Orada tablo son derece açık. Dünkü tavırları da ortada. Dokunulmazlıkların kaldırılması neden tekrar gündeme geldi. Teröre destek verenlerin ifadeleri kamuoyunun bir yarası. Terör eylemi kadar, terörün kullanılması, estetize edilmesi bir suçtur. Nihai olarak takdir Meclis'indir. Genel eğilim de bu tabloyu ortaya koymaktadır.

Kilis noktasında Cumhurbaşkanımız süreci başından beri takip etmektedir. Bu konuyla ilgili teknik çalışmalar zaten başlatıldı. Atılan roketlerle ilgili tedbirlerimiz sonrası kısmi bir iyileşme oldu. Bu konuyu koalisyon güçleriyle de görüşüyoruz

CHP LİDERİNİN AÇIKLAMALARI VE GENELKURMAY BAŞKANI'NA YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Sanki terörle mücadele edenler bu Generaller değilmiş gibi böyle pervasızca edep yoksunu ifadelerle Genelkurmay Başkanımıza yönelik hakaretleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Nikah töreniyle ilgili de bir çok iddia ortaya atıldı. Genelkurmay Başkanımız gerek Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde gerekse daha öncesinde kendileriyle ailece görüşmektedir.

VİZE MESELESİ

AB'ye üye olmaya çalışan bir Türkiye var. 2005 yılından beri de resmi müzakereler yürüten bir ülkeden bahsediyoruz. Aslında Türk vatandaşları Şengen vize sistemine çoktan dahil olmalıydı. Bu kusur bizim kusurumuz değil AB'nin kusuru. Ekim ayında bu sisteme geçileceği imza altına alındı. Süreç son derece başarılı bir şekilde yürütüldü. Mültecilerin AB'ye kaçak geçişiyle ilgili çok önemli tedbirler alındı. İllegal geçişlerde çok büyük bir düşüş sağlandı. Avrupa'da kısmi bir rahatlama oldu. Avrupa tarafına gçen her Suriyeli için resmi yollardan bir Suriyelinin yollanması noktasında önemli adımlar attık. Biz hala 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz.

"Saray'dan 'helikopter kazası' açıklaması!" haberi, 18 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Saray'dan 'helikopter kazası' açıklaması! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saray'dan 'helikopter kazası' açıklaması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  2. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  3. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  4. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  5. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  6. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  7. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  8. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  9. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  10. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  11. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  12. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  13. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  14. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  15. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  16. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  17. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  18. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  19. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  20. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
Gündem Haberleri