Saray'ın milyarlık harcaması itibar için ama 29 Ekim'e gelince tasarruf!

Saray'ın milyarlık harcaması itibar için ama 29 Ekim'e gelince tasarruf!

Saray'ın milyarlık harcaması itibar için ama... Bütçesini 2019’da 1 milyar TL’ye, Başkanlık sistemi ile birlikte 2020’de 3 milyar TL’ye çıkarmaya hazırlanan Saray, milyarlık harcamalara “itibardan tasarruf olmaz'' savunması yaparken; devlet çok sıkı tasarruf tedbirleri...

Bütçesini 2019’da 1 milyar TL’ye, Başkanlık sistemi ile birlikte 2020’de 3 milyar TL’ye çıkarmaya hazırlanan Saray, milyarlık harcamalara “itibardan tasarruf olmaz'' savunması yaparken; devlet çok sıkı tasarruf tedbirleri için masaya oturdu. 5 Ekim’de Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, tüm müsteşarları toplayarak, “kemerleri sıktı.'' Kemere ilk delik de Dışişleri Bakanlığı’nda atıldı. Saray; temsil giderlerini büyük itibar kalemi olarak gösterirken Dışişleri Bakanlığı; tüm merkez ve yurtdışı birimlere “Temsil, tören ve diğer organizasyonlar için yapılan harcamalar kısıtlanacaktır'' talimatı gönderdi. Dış temsilciliklerin tasarruf yapacağı ilk kalem ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri oldu.

Saray, “israf'' eleştirilerine “itibardan tasarruf olmaz'' yanıtını verirken, devlet; Başbakan Binali Yıldırım’ın “2018 yılı tasarruf yılı. Kamudan başlayacağız'' sözleri üzerine harekete geçti. Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay’ın, tüm bakanlıkların müsteşarları ile birlikte 5 Ekim tarihinde “kemer sıkma'' toplantısı yaptığı öğrenildi. Toplantıda temsil edilen bakanlıklar, alınan kararları birer iç genelge ile uygulamaya başladı.

Dışişleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın “itibar'' kalemlerinden biri olan “Temsil ve Tanıtma Giderleri'' için de büyük kısıntıya gitti. Bütçe çalışmalarında “03.6'' olarak kodlanan bu kalem için, “Makam sahibi veya yetkili kıldığı amirlerin takdiri esas olmak suretiyle temsil ve ağırlamanın gerektirdiği her türlü giderler'' olarak tanımlaması yapılıyor. Dışişleri genelgesinde bu kalem için “temsil, tören ve diğer organizasyonlar için yapılan harcamalar kısıtlanacaktır'' ifadeleri kullanıldı. Bu kısıtlamanın “tüm merkez ve yurtdışı birimleri'' kapsadığı ifade edildi.

29 EKİM'DEN DE TASARRUF
“03.6 Temsil ve Tanıtma Giderleri''nde yapılması istenen tasarruf ile ilgili bir genelge daha gönderildi. Bu kalem için ek ödenek talebinde bulunulduğu, ancak Maliye Bakanlığı’ndan olumlu bir yanıt alınıncaya kadar, “Temsilciliklerimizden 29 Ekim Milli Gün resepsiyonu giderlerini rezerve edecek şekilde harcamalarında tasarruf etmelerinin beklendiği'' belirtildi. Genelgede, “Münhasıran 29 Ekim Milli Gün resepsiyonu için ödeneğinin eksik kalacağını değerlendiren Temsilciliklerimizin ödenek taleplerini gerekçeleriyle birlikte 20 Ekim Cuma günü mesai sonuna kadar Bakanlığımıza bildirmeleri'' gerektiği belirtildi.

Tasarruf tedbirleri kapsamında dış temsilciliklerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonları “kısıtlı imkânlar dahilinde'' düzenlenebilecek. Türk misyon şeflerinin “tasarruf tedbiri gölgesinde'' 29 Ekim’i organize etmek için çalışmalara başladığı öğrenildi. Büyükelçilerin tasarruf ışığında, “rezidansta mı otelde mi'', “kaç garsonla'', “nasıl bir ikramla'' resepsiyon vereceğini kararlaştırması gerekecek

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER
Dışişleri tasarruf amacıyla bir dizi genelge yayımladı. Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın imzasıyla yayımlanan bir diğer genelgeye göre, “geçici görevlendirmelerin asgari düzeyde tutulmasına, ancak zorunlu hallerde bu yola başvurulmasına'' karar verildi. Oysa Dışişleri 15/7’den bu yana FETÖ’cü olduğu iddiasıyla uzaklaştırılanların yerine sürekli farklı misyon ve merkezden geçici görevlendirme yaparak personel açığını kapatmaya çalışıyordu. Nöbet ve danışma hizmetleri ya da konsolosluk işlemlerine yardım için yapılan merkezden geçici görevlendirmelerin en aza indirildiği öğrenildi.

"Saray'ın milyarlık harcaması itibar için ama 29 Ekim'e gelince tasarruf!" haberi, 21 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Saray'ın milyarlık harcaması itibar için ama 29 Ekim'e gelince tasarruf! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saray'ın milyarlık harcaması itibar için ama 29 Ekim'e gelince tasarruf! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  2. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  3. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  4. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  5. 12:59 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz konuştu: "İnsani olarak şiddete reaksiyon gösterdim"
  6. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  7. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  8. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  9. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  10. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  11. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  12. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  13. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  14. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  15. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  16. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  17. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  18. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  19. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  20. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
Gündem Haberleri