Sarraf davasında yine Erdoğan'ın ismi: 'Türkiye'de salıverilmek için de rüşvet verdim'

Sarraf davasında yine Erdoğan'ın ismi: 'Türkiye'de salıverilmek için de rüşvet verdim'

Sarraf davasında yine Erdoğan'ın ismi: 'Türk... Rıza Sarraf'ın İran yaptırımları davasındaki ifadesi sürüyor. Savcılık bugünkü sorgusuna, davanın tek tutuklu sanığı olan eski Halkbank genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ilgili sorularla başladı. Atilla'nın...

Rıza Sarraf'ın İran yaptırımları davasındaki ifadesi sürüyor. Savcılık bugünkü sorgusuna, davanın tek tutuklu sanığı olan eski Halkbank genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ilgili sorularla başladı. Atilla'nın avukatları ise Sarraf'ın cezaevinde yaptığı konuşmaların dava dosyasına girmesine itiraz etti.

İhracat ödülünü aldığı şirketle sahte ticaret yaptığını ve altınları İran yerine Birleşik Arap Emirlikleri'ne götürdüğünü aktaran Sarraf, Türkiye'de mali şube tarafından tutuklanmasının ardından kısmen rüşvetle serbest kaldığını da itiraf etti.

Ancak davanın en dikkat çekici noktalarından biri de daha önce de Sarraf'ın serbest bırakılması için devreye girdiği söylenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adının geçmesiydi. Buna göre ABD'de cezaevindeyken bir erkekle yaptığı telefon görüşmesine göre, "Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım 'Beyefendi ile konuşacağını ve ona gerekirse Obama'yı araması gerektiğini söyleyeceğini" belirtiyor.

Mevlüt, Bekir ve İbrahim adlı kişiler de konuya dahil olurken, 'konunun yalnızca Sarraf meselesi değil, milli mesel olduğu' vurgulanıyor.

ATİLLA'YI ANLATTI
Jüri üyelerinden birinin gecikmesinin yanı sıra, Sarraf'ın da 40 dakika geç geldiği duruşma, savcıların sorgusuyla devam etti. Sarraf bu kez Atilla’nın nasıl işin içinde bulunduğunu açıkladı.

Sarraf ile Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile, bankanın İran’a sahte gıda sevkiyatını nasıl gerçekmiş gibi gösterebileceğini konuştuklarını anlattı. Bunu takibi zor olacak şekilde daha küçük sevkiyatlarlarla gerçekleştirdiklerini ve muayene belgesi almadıklarını belirten Sarraf, "Çünkü fiili olarak gıda ve ürün göndermiyorduk. Ortada herhangi bir ürün yoktu" dedi. Sarraf, Atilla’ın da Aslan’ın ekibinde bulunduğunu söyledi.

Sarraf Halkbank'a ödediği komisyona ilişkin, "Ödediğim en yüksek komisyon oranı yüzde 1" derken, anlattıklarının Atilla’nın perde arkasında iş bitirici olduğu algısını pekiştirdiği kaydedildi.

İKİ HATA YAPTIM
ABD'li gazetecilerin aktardığına göre Sarraf, gıda ticareti konusunda iki evrakta hata yapıldığını söyledi. Birincisinde, rakamı fazla yazdığını aktaran Sarraf, ikinci hatayı buğday sevkiyatında yaptığını; hatanın buğday menşeine 'Dubai' yazmak olduğunu söyledi. Sarraf, hâkimin "Bu neden hata olsun" sorusuna, "Dubai'de buğday yetiştirilmiyor" cevabını verdi. Sarraf, evraklarda altın işlemleriyle gıda işlemlerinin de birbirine karıştırıldığını aktardı.

Atilla'nın gıda sevkıyatı kayıtlarının inandırıcılığı konusunda endişeli olduğunu söyleyen Sarraf, "Atilla, evrakların daha dikkatli hazırlanması gerektiğini söylüyor. 'Sadece 14 ton taşıyan bir teknenin üzerinde 25 ton taşıyoruz demeyin' ya da buna benzer şeyler" dedi.

BAKANLAR SAHTE ŞİRKETE ÖDÜL VERMİŞ
Sarraf, 'sahte' dış ticaret yaptığı şirketlerden birinin adını Volgam olarak açıkladı. Söz konusu şirket Sarraf'a “en çok ihracat yapan işinsanı'' unvanını kazandırmış; ödülünü dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden almıştı.

ALTIN NEREYE GİDİYOR?
Rıza Sarraf, "Peki gerçekte altınları hangi ülkeye gönderiyordunuz?" sorusuna ise, "Gerçek ticarete konu olan altının tamamı, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihraç ediliyordu" yanıtını verdi.

RÜŞVER VEREREK SERBEST KALMIŞ
Türkiye'de mali şube tarafından tutuklandığı dönemi de anlatan Sarraf, "Türkiye'de hiç hapse atıldın mı?" sorusuna, "Evet, tutuklanarak cezaevine gönderildim... Evet, serbest bırakıldım" yanıtını verdi. "Avukatlarım geldi, konuştuk ve serbest bırakıldım" diyen Sarraf, "Serbest kalmak için herhangi bir ödeme yaptın mı?" sorusuna "Evet" derken, bu ödemelerin 'kısmen' rüşvet niteliğinde olduğunu itiraf etti.

Serbest bırakıldıktan sonra Halkbank'a gittiğini anlatan Sarraf, işleri yeniden başlatmak için Halkbank'ın yeni genel müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile irtibat kurduğunu söylüyor.

SARRAF'IN AVUKATI ERDOĞAN'LA TEMASTA
Öte yandan davanın dikkat çekici noktalarından biri de daha önce de Sarraf'ın serbest bırakılması için devreye girdiği söylenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adının geçmesiydi.

Davayı yakından takip eden ABD'li gazeteci Katie Zavadski, "Bana gelen tweetler doğruysa, anlaşılan o ki Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım, Erdoğan’ın adamlarıyla temas halindeymiş Sarraf hakkında. Görüşme özetine göre (Erdoğan’ın) danışman(ı), ''Bu sadece Rıza meselesi değil, milli bir mesele’ demiş" diye yazdı.

Sarraf davasında dosyada yer alan 5. tapede Sarraf'la bir erkek arasında geçen konuşmada, avukat Şeyda Yıldırım'ın 'gerekirse' Beyefendi olarak anılan Erdoğan'ın Başkan Obama’yı araması gerekebileceği bilgisi yer aldı. Kayda göre erkek konuşmacı, Mevlüt, Bekir ve İbrahim adlı kişilerin de Sarraf'ın serbest bırakılması için aracı oldukları ve Obama'yı arayacakları konusunda güvence veriyor.

Telefon görüşmeleri Sarraf’ın tutuklanmasından sonra yapılmış.


Amerikalı adliye muhabirlerinin tweet’lerinden dakika dakika aktarıyoruz:

00:45 Yargıç, “Bugünlük bu kadar. İyi ilerleme kaydettik'' dedi.

00:05 Savcılık, İngilizce çözümleri kanıt dosyasına eklenen bazı tapeleri Türkçe olarak dinletiyor.

23:55 Sarraf, swift mesajlarının işlevini anlatıyor; şema çiziyor. Sarraf jüri karşısında şema çizerek, 'swift' mesajlarının tüm ticaret mekanizmasında nereye oturduğunu anlatıyor.

23:50 Amerikalı gazetecilerden biri, ''Sarraf’ın yalan söylüyor olabileceği’ne ilişkin çözümün, henüz mahkemede ele alınmadığından kamuya açıklanamayacağı için kayıtlardan çıkarılmış olabileceği görüşünde

23:45 Savunma makamının, Sarraf’ın ''yalan söylüyor olabileceğinin kanıtı’ olarak sunduğu görüşmenin yazılı çözümü, kayıtlardan çıkarıldı. Nedenine dair açıklama yapılmadı. Görüşmede Sarraf, “Bu ülkede hapisten çıkmak için işlemediğin suçları itiraf etmek zorundasın'' diyordu.

23.40: Zarrab, Dubai merkezli Rostamani Exchange şirketinin de adının yer aldığı bazı kayıtları doğruluyor. Yargıç Berman, bu kayıtlardan en sonuncusunu delil dosyasına ekledi.

Savcılar, bir Şangay bankası, bir Dubai bankası ve New York merkezli Standard Chartered bankası arasındaki 45 bin dolarlık bir işleme ait belgeyi delil olarak sundu.

Savcılar, bu işlemi dava konusuna bağlamak için ABD'li bankaya uzanan döngüyü tamamlamak zorunda. Bu işlemde İran parası kullanılmışsa, kapanış konuşmasında bu konu gündeme gelecek. Belgeler açıklandığında konu daha iyi anlaşılabilir.

23.38: Zarrab, oturumun yeniden başlamasından bu yana Amerikan hükümetinin, yani savcılığın davayı üzerine inşa ettiği ana dayanaktan söz ediyor; yani, Amerikan yaptırımlarının delinmesi sırasında bankacılık sisteminin de kullanılmış olduğu tezi. Savcılık çok sayıda SWIFT ödemesinin yanı sıra Amerikan bankası Standard Chartered Bank ile Zarrab’ın sahibi olduğu Centrica şirketi arasındaki işlemleri soruyor.

23:30 Bir sürü swift mesajı… ABD bankalarının işe nasıl dahil edildiği ortaya konuyor.

23.13: Amerikalı gazeteci Adam Klasfeld, mahkeme salonunda şu an hesap çizelgelerinin okunduğunu aktardı.

23.00: Sarraf, ABD'de tutuklu olduğu sırada "dışarı çıkmak için yalan söylemek zorundayım" dediği telefon görüşmesini "Ahad" adlı bir kişiyle yapmış. İddialara göre Ahad, Rıza Sarraf'ın bir dostu, avukatı veya danışmanı olabilir.

22.45: Oturumda bir e-posta delil olarak sunuluyor. Konu satırında "SWIFT" yazıyor. Sarraf, "Bu, banka şubeleri arasında bir tür mesajlaşma" yorumunu yaptı. Bu delilin İran'a yönelik yaptırımlar açısından önemli olduğu düşünülüyor.

22.25: Sarraf, altın ve gıda ticaretinin 17 Aralık 2013’ten sonra da devam ettiğini söyledi. Sarraf, bu tarihten sonra hiçbir Halkbank yetkilisine rüşvet vermediğini, yeni genel müdürün kendisinden böyle bir şey istemediğini belirtti.

22.14: Aranın ardından duruşma yeniden başladı. Sarraf, Halkbank’a Süleyman Aslan’ın ardından genel müdür olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile görüşmesini anlatmaya devam ediyor. Buna göre görüşmede, 17 Aralık sonrası kendisinin bir gıda şirketi sahibi olarak görünmesinin inandırıcı olmadığını anlatmış.

22:14 Öğle arası sona erdi. Oturuma devam ediliyor.

21:14 Duruşmaya öğle arası verildi.

21:10 Avukatlar ellerinde Atilla’nın savunmasına katkı yapacak beş kayıt bulunduğunu söyledi.

21:05 Atilla’nın avukatları yargıç Richard Berman’a, Sarraf’ın hapisten çıkmak için yalan söylemek gerektiğini belirttiği görüşmenin kaydının ellerine yeni geçtiğini iletti. Sarraf, hapisteyken yaptığı görüşmede, hapisten çıkabilmek için yalan söylemek gerektiğini belirtiyor. Doğruysa Atilla’nın avukatları bunu Sarraf’ın çarpraz sorgusunda mutlak kullanacaktır.

20:51 Sarraf: “Taşkesenlioğlu’na teminat mektuplarıyla işin yürümeyeceğini, ama eski sistemi sürdürebileceğini söyledim.''

20:50 Sarraf: “Serbest kaldıktan sonra işleri yeniden başlatmak için Halkbank’ın yeni genel müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile irtibat kurdum.''

20:48 Sarraf, hapisten çıkınca Halkbank’a gitmiş.

Savcı: “Kiminle görüştünüz Halkbank’ta?''

Sarraf: “Genel müdürüyle. Aslan’la değil ama, selefiyle.''

20:46 Savcı: “Salıverilmek için ödeme yaptınız mı?''

Sarraf: “Evet yaptım efendim.''

Savcı: “Rüşvet miydi bunlar?''

Sarraf: “Kısmen.''

20:40 Sarraf, Türkiye’de hapse girişini anlatıyor…

Savcı: “Türkiye’de hiç hapse girdiniz mi?''

Saraf: “Evet, tutuklanıp sonra hapse atıldım. Sonra salıverildim. Avukatlarım geldi, konuştuk ve salıverildim.'' 

20:35 Sarraf: “(Evrak işiyle ilgili) Bankada hem Aslan’la hem Atilla’yla konuştum.''

20:30 Sarraf ile Happani arasında geçen bir konuşma daha dinletilip kanıt dosyasına eklendi.

20:25 Savcı: “Gerçekte altın (İran yerine) hangi ülkeye gönderiliyordu?''

Sarraf: “Tamamı Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidiyordu.''

20.19: Gümrük beyanatında Sermayeh Döviz için bir paravan şirketten bahsediliyor.

20.15: Delil dosyasına eklenen bir diğer gümrük beyanatı açıklanıyor. Sarraf her kısmın ne anlama geldiğini açıklıyor, oralara ne yazıldığının açıklamasını ise henüz yapmadı.

20:05 Bu arada Sarraf’ın daha önce görüştüğüm Türk avukatı (Şeyda Yıldırım), beni iMessage’da bloklamış. Üzüldüm! Bu telefon görüşmeleriyle ilgili soru soramayacağım ona.

20:00 Bana gelen tweetler doğruysa, anlaşılan o ki Sarraf’ın avukatı Şeyda (Yıldırım) Erdoğan’ın adamlarıyla temas halindeymiş Sarraf hakkında. Görüşme özetine göre (Erdoğan’ın) danışman(ı), ''Bu sadece Rıza meselesi değil, milli bir mesele’ demiş.

-Soru: Gönderimleri bitirmek için neden evraka ihtiyaç duydunuz?
Sarraf: Benim Halkbank hesabıma gelen tüm gönderimlerin her biri kapanmalıydı. Altın ticaretiyle ilgili olanlarsa altın ihracatına dair bir belgeyle kapatılmalıydı. (Adam Klasfeld?)

19:55 Bu telefon görüşmeleri Sarraf’ın tutuklanmasından sonra yapılmış. Ama epey oluyor.  (Obama’nın adınıng geçtiği yere bakın)

19:53 Bu özetler anlaşılır değil. Savunma makamının ne olduklarını anlayabilmek için daha fazla zaman istemesine şaşmamalı.

19:50 ABD mahkemelerinde telefon görüşmeleri kaydedilir. Bunlar Sarraf’ın görüşmelerinin özetine benziyor.

19:45: Savunma avukatları öfkeli. Duruşmaların iki hafta ertelenmesini istemişlerdi.

19:40 Sarraf ifade verirken Atilla’nın avukatları, mahkemeye dilekçe sundu, savcılığın duruşma mühletlerini uymadığını, Sarraf’ın Türkçe telefon görüşmelerinin kayıtlarını vermediğini söylüyorlar. O konuşmalarda Sarraf’ın hapisten kurtulmak için yalan söylemeye hazır olduğunun anlaşıldığını belirtiyorlar.

19:35: Savcı: “Altın ve gıda işini aynı anda yürüttüğünüz de oldu mu?''

Sarraf: “Elbette.''

19:32 Sarraf: “Burda diyorum ki Süleyman bankanın tepe yöneticisi, banka ondan soruluyor, işle ilgi tüm yetki onda.''

19:30 Happani: “(Aslan’a) Ne kadar (rüşvet) göndereceksiniz?''

Sarraf: “Bilmem, bir bakalım gıda vesaire için ne kadar göndermişiz. Toplamda ona  göre hesaplayıp gönderelim.''

19:20 Sarraf-Happani (yardımcısı Abdullah Happani) görüşmesi. Halkbank’tan çekilip gönderilecek parayı konuşuyorlar.

19:15 Sarraf: “Ne şirketlerim ne de ben İran’a herhangi bir gıda malzemesi gönderdik.''

19:10 Sarraf-Atilla konuşması. Sarraf, konuşmada, Atilla’nın gıda sevkiyatının gerçek görünüp görünmeyeceğinden kaygılı olduğunu aktarıyor. Konşimentonun, gemlerin ebatıyla uyumlu olmasından.  Sarraf: “Belgelerin daha dikkatli hazırlanması gerektiğini söylüyor.''

sarraf-atilla-suleyman-aslan.jpg

19:03 Bugün dördüncü gün. Ve Atilla hakkında en çok bugün konuşuldu. Sarraf, Atilla’nın nasıl da işin içinde bulunduğunu açıklamaya çalışıyor. Önceki günlerde adı geçtikçe Atilla yavaşça başını sallıyordu.

19:00 Söz yeniden Sarraf’ın adı şirketine geldi. Atilla’nın kafası karışmış şirketle ilgili. Çünkü Sarraf altın ticareti için kullandığı şirketi artık gıda ticareti için kullanıyormuş. Sarraf, “Değişti o''demiş.

18:50 Sarraf’ın anlattıkları Atilla’nın perde arkasında iş bitirici olduğu algısını pekiştirecek nitelikte.

Sarraf: “Aslan beni Atilla’ya yönlendirdi, görüşünü almamı istedi. ''Bir dinle Hakan beyi, sonra bir şey olursa konuşuruz’ dedi.''

18:48 Sarraf altın ve gıda ticaretinde Halkbank’a ödediği komisyonlardan bahsediyor: “En fazla yüzde 1.''

18:45 Sarraf belgelerde iki hata yapmış. İlkinde fazla büyük bir rakam yazmış. İlkinde de buğdayın menşei olarak Dubai’yi yazmış.

Savcı: “Bu niye hata?''

Sarraf: “Dubai’de buğday yetişmez.''

18:40 Sarraf, Aslan’la birçok kez mesajlaştığını, Halkbank’ın İran’a sahte gıda sevkiyatını nasıl gerçekmiş gibi gösterebileciğini konuştuklarını anlatıyor. Daha küçük sevkiyatlarlar, konşimentolar ve teftiş sertifikaları… Sarraf, Atilla’ın da Aslan’ın ekibinde bulunduğunu söylüyor.

18:30 Rakip bir şirketten (Bughi?) söz ediliyor.

Savcı: “Rekabet içinde miydiniz?''

Sarraf: “Hem evet hem hayır.''

Savcı: “Açıklar mısınız?''

Sarraf: “Rakip değildiki çünkü onlar gerçekten gıda malzemesi gönderirken biz göndermiyorduk. Rakiptik, çünkü onlarda Halkbank’taki İran parasını kullanıyordu. O yüzden benim çekebileceğim paraya azaltıyorlardı. Halkbank’ta ne kadar çok para olursa benim için o kadar iyiydi.''

18:25: Aynı konuda Aslan ile Sarraf arasında mesajlaşmalar…

18:23 Savcı: “Bu niye önemliydi?''

Sarraf: “Çünkü gönderilen bir gıda maddesi yoktu.''

18:22 İran’a giden bu gemiler çok küçük tonajlıydı. Büyük gemilerin izi sürülebilirdi.

18:20 (Mesajda) Sarraf, Aslan isterse işlemleri 5’er milyon dolarlık yapabileceğini söylüyor.

Aslan: “Daha iyi olur.''

18:15 Aslan’dan Sarraf’a mesaj: “Toplamlar, gerçek gıda ihracatıyla uyumlu değil.''

Savcı: “Ne demek istiyor?''

Sarraf: “İran’dan gönderilen miktar, çok fazla olduğu için, gerçek gıda ticareti miktarına uymadığını söylüyor.'' 

18:13: Sarraf da mahkeme salonunda. Koyu renk blazer ceket ve  beyaz gömlek giymiş. Savcılar soru sormayı sürdürecek.

18:10 Yargıç beklenen jüri üyesinin geldiğini söyledi. Duruşma başlamak üzere.

18:00 Önceki duruşmalarda uyuyan jüri üyesi men edilmişti. Bugün de bir jüri üyesinin hala gelmediği anlaşılıyor.

17:55 Duruşma gecikti. Haber yok. Sarraf yok.

17:35 Yargıç gelip herkese oturmasını söyledi. Sarraf şu an salonda görünmüyor. Jüri üyeleri bekleniyor.

17:30 Davayı izleyelen gazetecilerden Adam Klasfeld, kanıt dosyasına giren tapeleri YouTube sayfasından yayınlayacağını, görselleri de Instagram hesabından paylaşacağını duyurdu.

17:25 Sarraf yerini aldı. Savcılar cuma günü soruları bitirmeyi planlıyordu. Ama bu işi salı, hatta çarşambaya kadar sürebilir.

17:05 Davayı başından beri izleyen New York Times muhabiri Benjamin Weiser kendince Sarraf’ın en ilginç beş ifadesini sıraladı:

5. Eski Halkbank genel müdürü Süleyman Aslan niye pay istedi: “Çok fazla risk aldığını ve bu yüzden tedirgin olduğunu söyledi. Bir şekilde geleceğini garantiye almak istiyordu.''

4. Halkbank’tan ne kadar para çekti: “Birkaç milyar.'' Yargıç: “Milyar ne? Avro? Dolar? Sarraf: “Avro.''

3. Eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’la nasıl tanıştı: “Ailece gittiğimiz bir balık restoranının müdavimi. Orada karşılaşıp tanıştık.''

2. Neden ABD’li savcılarla işbirliğine gitti:  “İşbirliği sorumluluğumu kabul edip hapisten bir an önce çıkmanın en kolay yoluydu.'' 

1. Tutuklandığında FBI’a niye yalan söyledi: “Neyle karşı karşıya olduğumu bilmiyordum. Uzun bir yolculuktan sonra şoka uğramıştım Doğru yanıtları veremedim. Çok korkmuştum.''

17:00 Savcılar bugün Sarraf’a sorular sormayı sürdürecek. Savcıların işi bugün ya da yarın sabah bitebilir. Ardından Atilla’nın avukatları Sarraf’ı çarpraz sorguya alacak.

BUGÜNE KADAR NELER ANLATTI

Birinci duruşma: Sarraf, ilk duruşmada eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’a en az 45-50 milyon avro rüşvet verdiğini söyledi.

İkinci duruşma: Sarraf’ın ikinci duruşmadaki en çarpıcı ifadesi, İran’a yönelik ABD yaptırımlarının delindiği bankacılık işlemleri için dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’dan onay ve talimat geldiğini söylemesiydi.

Sarraf, eski Halkbank genel müdürü Süleyman Aslan’a da milyonlarca dolar rüşvet verdiğini (bir keresinde 2 milyon dolar) aktardı.

Davanın tek sanığı Atilla lehindeki ifadeleri dikkat çeken Sarraf Atilla’nın ne rüşvet istediğini ne de aldığını söyledi.

Üçüncü duruşma: Sarraf’ın üçüncü günden en fazla akılda kalan ifadesi ise eski Halkbank genel müdürü Süleyman Aslan için, “Ne zaman selam versem borçlu çıkıyordum'' demesiydi.

Sarraf, ilk iki günün aksine, Atilla için suçlayıcı ifadeler de kullandı: “Yasada bir açık buldu, böylece altın işini de sürdürebildik… Yöntemi Aslan ve Atilla’yla finalize ettik.''

Duruşma öncesi hakimin, “Önümüzde bu davanın çok ötesinde etki yaratacak bir tape var'' demesi ''heyacan’ın dozunu yükseltti, ancak beklenti boşa çıktı.

"Sarraf davasında yine Erdoğan'ın ismi: 'Türkiye'de salıverilmek için de rüşvet verdim'" haberi, 05 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sarraf davasında yine Erdoğan'ın ismi: 'Türkiye'de salıverilmek için de rüşvet verdim' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sarraf davasında yine Erdoğan'ın ismi: 'Türkiye'de salıverilmek için de rüşvet verdim' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  2. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  3. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
  4. 22:24 Sandık Kokusu final mi yapıyor?
  5. 22:10 Temmuz'da Memur ve Emeklilere Maaş Zammı Şoku!
  6. 22:01 Korhan Berzeg 10 aydır aranıyordu: Kemik parçaları ve kıyafetleri bulundu!
  7. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  8. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  9. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  10. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  11. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  12. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  13. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
  14. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  15. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  16. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  17. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  18. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  19. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  20. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
Gündem Haberleri