Sarraf savcıları soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya başladı

Sarraf savcıları soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya başladı

Sarraf savcıları soruşturmasında detaylar or... Rıza Sarraf davasının eski savcısı Preet Bharara ve davanın şu anki savcısı Joon H. Kim hakkında başlattığı soruşturmaya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı.ABD'li iki savcı Preet Bharara ve Joon H. Kim hakkında soruşturma...

Rıza Sarraf davasının eski savcısı Preet Bharara ve davanın şu anki savcısı Joon H. Kim hakkında başlattığı soruşturmaya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı.

ABD'li iki savcı Preet Bharara ve Joon H. Kim hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adalet Bakanlığı kanalıyla ABD yetkili adli makamlarına gönderdiği resmi yazının ayrıntıları belli oldu.

Sabah'ta yer alan habere göre, İstanbul Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından kaleme alınan iki sayfalık soruşturma yazısında, halen ABD'de tutuklu bulunan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Fleming'in New York Güney Bölge Mahkemesi'nde 30 Ekim 2017'de verdiği yeminli ifadesi dayanak gösterildi. Avukat Cathy Fleming tarafından dile getirilen ve yargılama dosyasına sunulan belge, evrak içeriklerinden T.C. vatandaşlarının birbirleri arasında yapmış oldukları 3 bin iletişim kaydı ile özel hukuk hükümlerine tabii ticari sırların olduğuna vurgu yapıldı.

Avukatın, "Yargılama dosyasına sunulan belge ve delillerin çalıntı, sahte içerikli ve kaynağı belli olmayacak nitelikte" olduğu şeklindeki ifadelerinin altı çizildi.

'SERVİS EDENLER NEREDE?'
Söz konusu belgelerin Türkiye Cumhuriyeti adli makamlarından ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan resmi yollardan talep edilmeksizin yargılama dosyasına konulduğu kaydedildi. ABD yetkili makamlara gönderilen yazıda, "İddia edilen belge, ses kaydı ve içeriklerin ne şekilde elde edildiği, ne zaman elde edildiği, kimin aracılığı ile elde edildiği ve elde edilen kişilerin nerede olduğu ve bu yöndeki yazılı ifadelerin nelerden ibaret olduğu konularında bilgi verilmesi, bütün belge kayıt ve içeriklerin makul olan en kısa süre içerisinde tarafımıza incelenmek üzere gönderilmesi" talebine yer verildi.

'SAVCILARI SORUŞTURUN'
Yine herhangi bir adli istinabe istemi yapılmaksızın yargılanan sanıklar aleyhine kaynağı belli olmayacak şekilde belge ve evraklar sunulduğu kaydedilen yazıda, soruşturmayı yürüten eski savcı Preet Bharara ve şuan da görevde olan Joon H. Kim'in atılı suçları işleyip işlemediklerini tespit etmek istendiği kaydedildi. Yazıda, adli yardımlaşma talebinin dayanağı olarak ise de 'Türkiye Cumhuriyeti ve ABD arasında suçluların geri verilmesi ve ceza işlerinde karşılıklı yardım anlaşması' gösterildi.

abc_tele1_destek.jpg

"Sarraf savcıları soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya başladı" haberi, 21 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sarraf savcıları soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya başladı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sarraf savcıları soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Gündem Haberleri