Sarraf soruşturmasının eski savcısı Bharara'dan flaş Erdoğan itirafı

Sarraf soruşturmasının eski savcısı Bharara'dan flaş Erdoğan itirafı

Sarraf soruşturmasının eski savcısı Bharara'... ABD'de devam eden Rıza Sarraf davasını başlatan eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara bir televizyon kanalına katılarak Sarraf davasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu."İran’la ilişkileri olan bir altın...

ABD'de devam eden Rıza Sarraf davasını başlatan eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara bir televizyon kanalına katılarak Sarraf davasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"İran’la ilişkileri olan bir altın tüccarı olan Rıza Sarraf davasının sizin kovulmanızla bir bağlantısı olabilir mi?" sorusunu Bharara, “Hiçbir fikrim yok. Amerika Başkanı tarafından bizzat görevde bir dönem daha kalacağımın söylenmesine rağmen Mart ayında kovuldum. Rıza Sarraf'ın davasını New York’taki eski ofisim yürütüyor. Son haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2016 yılının Eylül ayında, ABD Başkan yardımcısı Biden'la yaptığı görüşmede benim kovulmamı istemiş olduğu yazılı. Ben de bunun doğru olduğunu biliyorum. Toplantıya katılan bazı isimleri tanıyorum“ diye yanıtladı.

Amerikanın Sesi'nin haberine göre, Rıza Sarrafdavasıyla ilgili çeşitli iddialar son günlerde ABD medyasının gündeminde yer almaya devam ediyor. Washington Post gazetesinin köşe yazarı David Ignatius, ABD'yle Türkiye arasında krizin asıl nedeninin Sarraf davası olduğunu iddia etmiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rıza Sarraf'ı kurtarmak için müthiş bir kampanya yürüttüğünü öne sürmüştü.

Ignatius yazısında, Cumhurbakanı Erdoğan'ın, Obama döneminde 21 Eylül 2016 tarihinde, ABD Başkan Yardımcısı görevinde olan Joe Biden’la yaptığı özel görüşmede Sarraf'ın serbest bırakılmasını, soruşturmayı başlatan eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara'nın görevden alınmasını istediğini öne sürmüştü.

Ignatius görüşmenin büyük bir çoğunluğunda Sarraf davasının konuşulduğunu iddia etmiş, ayrıca Emine Erdoğan’ın da görüşmenin yapıldığı günün gecesinde, Biden'ın eşi Jill Biden'a Sarraf'ın serbest bırakılması ve Bharara’nın kovulması taleplerini ilettiği öne sürülmüştü.

'SARRAF DAVASI ERDOĞAN'A ÇOK ZARAR VEREBİLİR'
New York Times gazetesi de önceki gün yayınladığı yazıda, Erdoğan’ın Sarraf davasındaki endişelerini dile getiren çeşitli iddialar ortaya atmıştı.

New York Times haberinde eski Ankara Büyükelçisi Eric S. Edelman’ın, “Eminim, Erdoğan bu konuyla ilgili endişe duymaktadır. Bu davada yargılananlar kendisine çok zarar verebilir'' sözlerine de yer vermişti.

BHARARA: O İDDİALAR DOĞRU
ABD’deki Sarraf soruşturmasını başlatan eski başsavcı Preet Bharara, dün akşam (16 Ekim 2017) CNN’de katıldığı bir programda sessizliğini bozarak iddialarla ilgili görüşlerini açıkladı.

Bharara’ya canlı yayında görevden kovulmasıyla ilgili olarak Ignatius’un Washington Post gazetesinde yer alan iddiaları soruldu.

CNN’in, “İran’la ilişkileri olan bir altın tüccarı olan Reza Sarraf davasının sizin kovulmanızla bir bağlantısı olabilir mi?'' sorusunu Bharara, “Hiç bir fikrim yok. Amerika Başkanı tarafından bizzat görevde bir dönem daha kalacağımın söylenmesine rağmen Mart ayında kovuldum. Rıza Sarraf’ın davasını New York’taki eski ofisim yürütüyor. Son haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2016 yılının Eylül ayında, ABD Başkan yardımcısı Biden'la yaptığı görüşmede benim kovulmamı istemiş olduğu yazılı. Ben de bunun doğru olduğunu biliyorum. Toplantıya katılan bazı isimleri tanıyorum“ diye yanıtladı.

ERDOĞAN, GÖREVDEN ALINIRSAM BÖYLE DÜŞÜNDÜ
Washington Post'ta yayınlanan yazıda yer alan Erdoğan-Biden görüşmesindeki Erdoğan’ın kendisinin görevden alınmasıyla ilgili girişimleri ve Ignatius’un bu konudaki iddialarını doğrulayan Bharara, “Reza Sarraf'la bazı şekillerde müttefik olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, benim görevden alınmam için ısrarcı oldu, bu şekilde Rıza Sarraf davasının boşa çıkacağını düşündü. Bu çok incitici bir şey. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ABD Başkan Yardımcısı nezdinde federal bir başsavcının kovulmasını istemesinin çok sert bir yol olduğunu düşünüyorum. ABD Başkanı’nın ulusal güvenlik danışmanı olan Michael Flynn’in de Türk hükümetiyle olan ilişkilerini biliyoruz. Kimseyi suçlamıyorum ama durum Türk hükümetinin adı geçen konularla ilgili talepleriyle alakalı gerçekten de çok daha fazla sorular sorulması gerektiğini gösteriyor" dedi.

"Sarraf soruşturmasının eski savcısı Bharara'dan flaş Erdoğan itirafı" haberi, 17 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sarraf soruşturmasının eski savcısı Bharara'dan flaş Erdoğan itirafı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sarraf soruşturmasının eski savcısı Bharara'dan flaş Erdoğan itirafı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:40 Kafelerdeki Kahveler Sağlığımızı Tehdit Ediyor mu? Karatay Uyarıyor
  2. 14:35 Enerji Tasarrufunda 6 Altın Kural!
  3. 14:33 İsrail Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi: 50 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi tutuklandı
  4. 14:30 Astrolojiye Göre: Paraya Düşkün ve Mütevazi Burçlar!
  5. 14:23 Erdoğan: "Felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var"
  6. 14:23 SpaceX’ten Yeni Starlink Fırlatması Gerçekleşti
  7. 14:18 Gökhan Gönül: Futbol Arenasından Antrenörlük Sahasına
  8. 14:10 Bankalar yarışıyor: Hangi banka emeklilere ne kadar promosyon miktarı sunuyor?
  9. 14:02 İslam Memiş’ten Çarşamba Uyarısı: Altın Yatırımcıları Hazır Olsun!
  10. 13:50 AKP'li Cumhurbaşkanı imzaladı: Atama ve görevden almalar gerçekleştirildi
  11. 13:50 CHP'den Ulaş Karasu: "Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, Anayasa'yı çiğneyip AKP propagandası yapıyor"
  12. 13:50 Alman Perakende Devi: Galeria Karstadt Kaufhof’un Çöküşü
  13. 13:48 Kim Kardashian ve Blake Lively, Kate Middleton Hakkında Olayı Hakkında Espri!
  14. 13:45 Gaziantep’in Geleneksel Lezzetleri: El İşçiliğiyle Süslenen İftarlar
  15. 13:38 Javier Milei’nin 100 Günü: Tartışmaların Odağında
  16. 13:35 Ahmet Kural ve Çağla Gizem Şahin: Bebek Heyecanı!
  17. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  18. 13:17 Filistinli yetkililer İsrail'in hiçbir duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattığını belirttiler
  19. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  20. 13:16 Arat üstünü çizdi! Fernando Santos'un yerine Hollandalı hoca geliyor!
Gündem Haberleri