Seçim sandıkları korucu köylerine taşındı!

Seçim sandıkları korucu köylerine taşındı!

Seçim sandıkları korucu köylerine taşındı! Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi için referandumda ibrenin hızlı bir biçimde 'Hayır'a kaydığı çokça yazıldı. Bu konuda yapılan önemli anketler de bulunuyor. Örneğin, Tele1 ekranlarında Gezici Araştırma'nın son referandum...

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi için referandumda ibrenin hızlı bir biçimde 'Hayır'a kaydığı çokça yazıldı. Bu konuda yapılan önemli anketler de bulunuyor. Örneğin, Tele1 ekranlarında Gezici Araştırma'nın son referandum anketini ilk kez açıklayan Murat Gezici, Doğu ve Güneydoğu'da şu anda halkın yüzde 40'ının 'Hayır' dediğini ancak, bu oyların çok hızlı olarak değişeceğini, bölgede 'Hayır'ın bir trend haline geldiğini grafiklerle anlatmıştı.

Toplamda 42 seçim sandığının bulunduğu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, İlçe Seçim Kurulu daha önceki seçimlerde HDP’nin çok sayıda oy aldığı 20 köydeki 21 sandığın yerini İlçe Jandarma Komutanlığının isteği üzerine başka köylere taşınmasını kararlaştırdı. Siyasi partilere gönderilen kararda, toplamda 4 bin 377 seçmenin oy kullanacağı sandıkların başka yerlere taşınmasının gerekçesi “güvenlik'' olarak gösterildi. 

Dihaber'de yer alan habere göre, ayrıca sandıkların taşındığı merkezlerin, yıllardır AKP’ye yakınlığı ile bilinen korucu başı Tahir Adıyaman yaşadığı köy ile tamamına yakınının korucu olduğu ve askeri karakolların bulunduğu yerler olması ise dikkat çekti. 

OY KULLANMAK İÇİN 30 KİLOMETRE YOL GİDECEKLER!
Sandıkları taşınan köylerin birçoğu Kato Jîrka, Marinos ile Feraşin bölgelerinde yer alıyor. Söz konusu bölgeler, sandıkların taşındığı köylere yaklaşık 20 ile 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Öte yandan, sandıkları taşınan köylülerin birçoğunun hayvancılık ile uğraşması ve köylere ulaşımın zorlukla sağlanması, oy kullanma işlemlerinin önünde sorun teşkil ediyor. 

77876.jpg

'1 KASIM SEÇİMLERİNDE GÜVENLİK SORUNU YOKTU'
Söz konusu karara ilişkin konuşan HDP Beytüşşebap İlçe Eş Başkanı Şaban Cin, karara tepki göstererek, kararın geri alınması için itirazda bulunduklarını aktardı.

Cin, “Ağır kış koşulları seçime kadar devam ediyor. İnsanların geliş ve gidişi çok zor. 1 Kasım seçimlerindeki oy kullanma işlemlerinde hiçbir sıkıntı yaşanmadı ve güvenlik sorunu olmadı. İtiraz ettik. İlçe Seçim Kurulu’nun kararı geri almasını ve yurttaşlarımızın köylerinde oy kullanmasını talep ediyoruz'' diye konuştu. 

İlçe Seçim Kurulu’nun kararına göre, Çığlıca, Gökçe ve Taşkıran köyleri Mezra köyünde, Bölücek, Beşağaç, Güneyyaka, Günyüzü, Bolağaç, Aşağıdere ve Mutluca köyleri Ayvalık köyünde, Akanyol, Pirinçli ve Koyunoba köyleri Boğazören köyünde Dağaltı, Cevizağacı, Söğütçe, Yeşilöz, Toptepe ve Akarsu köyleri Ilıcak köyünde bulunan Sinekli Meydanı’nda, Pınarbaşı köyü ise ilçe merkezinde kurulacak sandıklarda oy kullanacak.

"Seçim sandıkları korucu köylerine taşındı!" haberi, 23 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Seçim sandıkları korucu köylerine taşındı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Seçim sandıkları korucu köylerine taşındı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Gündem Haberleri