Selahattin Demirtaş bu sefer ''aşk’ı yazdı...

Selahattin Demirtaş bu sefer ''aşk’ı yazdı...

Selahattin Demirtaş bu sefer ''aşk’ı yazdı... Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BirGün Gazetesi’nin Pazar eki için bir yazı kaleme aldı. Selahattin Demirtaş, “aşk'' üzerine yazdığı yazıda, “Ne yapacaksanız yapın, ama vıcık vıcık bir yavşamayla...

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BirGün Gazetesi’nin Pazar eki için bir yazı kaleme aldı. Selahattin Demirtaş, “aşk'' üzerine yazdığı yazıda, “Ne yapacaksanız yapın, ama vıcık vıcık bir yavşamayla yapmayın, aşkla yapın. Aşkı yitirmişseniz eğer, onun yerine başka bir şey koymaya da kalkmayın, çok sırıtıyor ve çirkin duruyor emin olun'' ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın yazısı şu şekilde

“Hayat bir yapbozun parçalarını birer birer yerine yerleştirmeye benziyor. Kimi daha ilk parçayı bile yerine koyacak imkânı bulamaz; kimi birkaç parçayı hızlıca yerleştirdikten sonra geri kalanların yerini bir türlü bulamaz; kimi yarısını tamamladıktan sonra ağırdan alır ve bir daha tamamlamaya fırsat bulamaz; kimisi tamamladıktan sonra yaşadığı anlık bir mutlulukla birlikte tarifsiz bir boşluk hisseder.

Ama en kötüsü, tüm parçaları yerleştirdikten sonra bir parçanın eksik olduğunu fark etmektir. Koca yapboz tamamlansa da, orta yerde duran bir parçalık boşluk, resmin geri kalanından daha dikkat çekicidir. Kırılmış bir ön dişin, gülerken ağızda bıraktığı tarifsiz boşluğa benzer. 

Parçayı bulmak için evin altını üstüne getirirsiniz, ama buhar olup uçmuştur adeta. Kayıp tek bir parçanın yarattığı huzursuzluk, doğru bir şekilde yerleştirilmiş yüzlerce parçanın verdiği mutluluğu siler süpürür. Onun yerine koyabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Evdeki hiçbir eşyanız, sahip olduğunuz hiçbir şey o boşluğu dolduramaz.

Aşk da böyledir işte. Hayatınızda aşk eksikse, geri kalan kısımlar çok da bir anlam ifade etmiyor. Aşkın yerine koyabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Hayatın her anını, her parçasını aşkla yaşamak gerekir o yüzden. Yaptığımız her neyse aşkla yapabilmektir önemli olan. Yapbozun her parçasını eksik olan parçaymış gibi, aşkmış gibi düşünerek yerli yerine koyabilmek, hayatı aşkla örmek…

İnandığınız bir Tanrı varsa, O’nu kandırmaya çalışmayın, aşkla sevin O’nu. Hayallerinizin esiri olmayın, aşkla gerçekleştirmeye çalışın. Devrime yürüyecekseniz eğer, bahane aramayın aşkla isyan edin. Ne yapacaksanız yapın, ama vıcık vıcık bir yavşamayla yapmayın, aşkla yapın. Aşkı yitirmişseniz eğer, onun yerine başka bir şey koymaya da kalkmayın, çok sırıtıyor ve çirkin duruyor emin olun.

Mevcut iktidar sahiplerine bir de bu gözle bakın isterseniz. Kaybettikleri aşkların yerine köprü koyuyorlar olmuyor, tünel koyuyorlar olmuyor; rant koyuyorlar, duble tehdit koyuyorlar olmuyor; korku koyuyorlar, zulüm koyuyorlar, öfke, kin, hakaret koyuyorlar olmuyor. 

Olmuyor, çünkü aşkın yerine hiçbir şey konulamıyor. Olmuyor, çünkü aşk kâğıda yazılmıyor Mihriban. Zulmü büyük olan değil, aşkı büyük olan tamamlar yapbozu. Aşkla kalın…''

"Selahattin Demirtaş bu sefer ''aşk’ı yazdı..." haberi, 13 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Selahattin Demirtaş bu sefer ''aşk’ı yazdı... haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Selahattin Demirtaş bu sefer ''aşk’ı yazdı... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  2. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  3. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  4. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  5. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  6. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  7. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  8. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  9. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  10. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  11. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  12. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  13. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
  14. 00:16 İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
  15. 00:15 Meteorolojiden uyarı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat!
  16. 00:12 KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
  17. 00:10 Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile bir araya gelecek
  18. 00:05 Yavaş “Sözlerimizi tutuyoruz” diyerek müjde verdi: Ankara’nın köklü sorununa çözüm yolda!
  19. 00:05 Sarı Lekeleri Yok Etmek İçin Doğal Çözüm: Karbonat ve Sirke!
  20. 00:02 Fed Başkanı Jerome Powell'dan faiz indirimi mesajı geldi
Yaşam Haberleri