Selahattin Demirtaş: Eleştiriler ertelenebilir

Selahattin Demirtaş: Eleştiriler ertelenebilir

Selahattin Demirtaş: Eleştiriler ertelenebilir HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya gazetesi Neue Zuercher Zeitung’a yazılı röportaj verdi. Selahattin Demirtaş, “CHP ve HDP’nin birbirlerine eleştirileri bu dönem ertelenebilir'' dedi.Demirtaş, başta CHP ve HDP...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya gazetesi Neue Zuercher Zeitung’a yazılı röportaj verdi. Selahattin Demirtaş, “CHP ve HDP’nin birbirlerine eleştirileri bu dönem ertelenebilir'' dedi.

Demirtaş, başta CHP ve HDP olmak üzere geniş toplumsal kesimlerin adalet ortak paydasında buluşabilmesinin önemli olduğunu belirterek geçici bir süreliğine birbirine eleştirilerin ertelenebileceğini belirtti. Demirtaş, “Adalet ortak paydasında bütün toplumu buluşturabilmek önemlidir. Siyasi partiler arasında ittifak yapmaktan çok toplumsal kesimlerin mutabakatını ve mücadele birliğini sağlamak önemlidir. CHP ve HDP’nin karşılıklı olarak birbirlerine eleştirileri vardır. Ancak bu dönem için bu eleştiriler ertelenebilir'' dedi.

15 TEMMUZ’UN AYDINLANMASINI AKP ENGELLİYOR
Selahattin Demirtaş, 15 Temmuz Darbe Girişimi hakkında sürdürülen yasal süreç hakkında da açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Darbe Girişimi’ni yapan isimlerin neden önceden tutuklanmadığı sorusunu sorarak AKP’nin 15 Temmuz’un aydınlanmasını engellediğini ve kendi darbesini gerçekleştirdiğni savundu. Demirtaş, “15 Temmuz darbe girişiminin bütün boyutları ile ortaya çıkarılması AKP tarafından engellendi, darbenin siyasi ayağının üstü örtüldü. Darbecilerin harekete geçmeden önce neden tutuklanmadıkları bir sır gibi saklanıyor. Bir darbe girişimi olduğu konusunda herhangi bir tereddüt yok. Ancak AKP’nin bu sonucun ortaya çıkmasındaki hataları, eksikleri ve suçları örtbas edilmiştir. Erdoğan bu darbe girişimini fırsata çevirmiş ve Türkiye’deki muhalefete karşı sivil bir darbe yapmıştır. Bu sivil darbenin de etkilerini yaşamaya devam ediyoruz'' dedi.

''NE ZAMAN ÇIKACAĞIMIZI MÜCADELE BELİRLEYECEK’
Selahattin Demirtaş, gazetenin “Ne zaman hapisten çıkacaksınız?'' şeklindeki sorusuna da yanıt verdi. Demirtaş, hapishaneden ne zaman çıkacaklarının hapishane içerisinde ve dışarıda verilecek mücadele tarafından belirleneceğini belirtti. Demirtaş, “Bunu dışarıda ve içeride yürüteceğimiz mücadele belirleyecektir. Adil bir mahkeme huzuruna çıkmam ihtimali olmadığından, yargı sürecimin sonucunu da siyasi gelişmeler belirleyecektir. Toplumun özgürlük mücadelesi ile bizim durumumuz birbirini bağlar. Ancak ne kadar kalırsam kalayım, mücadele etmeye devam edeceğim. Demokrasi, özgürlük ve barış ilkelerine hep sahip çıkacağım'' dedi.

''SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ’
Selahattin Demirtaş, kendisinin tutuklanmasınıın 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerde kullandıkları “Seni Başkan yaptırmayacağız'' sözü nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi. Demirtaş, “Tek neden ''Seni başkan yaptırmayacağız’ değil: Sadece bu (cümle) değil tabii ki. Eğer öyle olsaydı sadece benim tutuklanmam söz konusu olurdu. Ama bugün Türkiye cezaevlerinde 5 binden fazla HDP’li tutukludur. Fakat yine de şahsıma karşı özel bir husumetle hareket edip, yargıyı baskı altına almaya çalıştığı açıkça görülüyor'' ifadelerini kullandı.

''ERDOĞAN’IN BASKISIYLA SİYASİ REHİNEYİZ’
Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunmasının AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yargı üzerindeki baskısının bir sonucu olduğunu ve kendilerinin siyasi rehine olduğu yorumunda bulundu. Demirtaş, “Ben 8 aydır tutukluyum. Ancak tek bir defa dahi hâkim karşısına çıkarılmadım. Halen hangi mahkemede ve hangi tarihte yargılanacağım bile açıklanmadı. Adeta siyasi bir rehine olarak içeride tutuluyoruz. Erdoğan’ın yargı üzerindeki etkisi ve baskısı biliniyor. Daha hâkim karşısına çıkmadan beni terörist ilan ederek hem suç işliyor hem de yargıya açıkça talimat veriyor. Elbette biz buna karşı hukuk mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.'' şeklinde konuştu.

SANSÜR
Selahattin Demirtaş son olarak milletvekilliğinin ve dokunulmazlığının devam etmesine rağmen cezaevi yönetiminin kendisine gelen siyasi metinleri sansüre uğrattını belirtti. Demirtaş, “Dokunulmazlığım sürüyor: Bütün mektuplarım cezaevi yönetimi tarafından denetleniyor. Milletvekilliğim ve dokunulmazlığım devam ediyor olmasına rağmen siyasi mesaj içeren metinlerim sansüre ve denetime tabi tutuluyor'' ifadelerini kullandı.

"Selahattin Demirtaş: Eleştiriler ertelenebilir" haberi, 25 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Selahattin Demirtaş: Eleştiriler ertelenebilir haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Selahattin Demirtaş: Eleştiriler ertelenebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  2. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  3. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  4. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  5. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  6. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  7. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  8. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  9. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  10. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  11. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  12. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  13. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  14. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  15. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  16. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  17. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  18. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  19. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  20. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
Gündem Haberleri