Selin Sayek Böke: Öylesine sözler değildir, İsmail Kahraman derhal istifa etmeli

Selin Sayek Böke: Öylesine sözler değildir, İsmail Kahraman derhal istifa etmeli

Selin Sayek Böke: Öylesine sözler değildir, ... "Yeni anayasada laiklik olmamalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman için CHP'den çok sert bir açıklama geldi. CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Utanmadan laikliğe, inanç özgürlüğüne açıktan bir saldırı yapmıştır....

"Yeni anayasada laiklik olmamalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman için CHP'den çok sert bir açıklama geldi. CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Utanmadan laikliğe, inanç özgürlüğüne açıktan bir saldırı yapmıştır. Öylesine sözler değildir. Yanlışlıkla söylenmiş sözler değildir. Yazılı metine dökmüş, hazırlığını yapmış" dedi. Böke, Kahraman'ı istifaya çağırdı.

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Yeni anayasada laiklik olmamalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı istifaya çağırdı. AKP'ye de bir çağrıda bulunan Böke, "AKP bu sözleri kabul etmiyorsa o koltuğa oturan Meclis Başkanı'nı istifaya çağırmalı" dedi.

"Laikliğe açıktan bir saldırı"

Açıklamasına, "Bu haftaya da TBMM'nin Meclis Başkanı'nın kabul edilemez sözlerinin tartışmalarıyla karşınızdayız" diyerek başlayan Selin Sayek Böke, "Utanmadan laikliğe, inanç özgürlüğüne açıktan bir saldırı yapmıştır. Öylesine sözler değildir. Yanlışlıkla söylenmiş sözler değildir. Yazılı metine dökmüş, hazırlığını yapmış" dedi.

"Bilinçlice söylenmiş sözler"

Bu sözlerin TBMM Başkanı'nın kendisinin üzerine yemin ettiği Anayasa'da laikliğe karşı bilinçlice söylenmiş sözler olduğunu belirten Böke, "Fiili bir durumun açıkça ifade edildiği ve gerçeğe dönüştürüldüğü sözler" ifadesini kullandı.

"AKP'nin iki ileri bir geri siyaseti"

Böke, "AKP'nin iki ileri bir geri siyaseti bizi şaşırtmıyor. Bu cümleler düşünülerek kuruldu. Herkesin cephesi belli. AKP'nin siyasi pozisyonu belli. Demokrasiye nasıl baktıkları belli. Bu sözler inanç özgürlüğüne, bir arada yaşama kültürüne nasıl baktığını gösteren sözler" diye konuştu.

"Hedef net, amaç açık"

"Hedef net, amaç açık" diyen Böke, "Laiklik kırmız çizgidir. Tek bir CHP'li hayatta kalana kadar arkasında duracağımız laiklik davamız var. Bu bizim kırmızı çizgimiz. Bu sözleri asla kabul etmeyeceğiz. Saldırı yapılmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"Acilen istifa etmelidir"

Bu sözlerin AKP tarafından kabul edilmesi halinde laikliğin ortadan kaldırılmak istendiği anlamına geldiğini ifade eden Böke, "Kabul etmiyorsa istifaya çağırması gereken de AKP'nin kendisidir. TBMM Başkanı acilen istifa etmelidir. Herkes bu istifa çağrısına ortak olmak zorundadır. Biz CHP olarak açıkça söylüyoruz. İsmail Kahraman TBMM Başkanlığı'ndan derhal gitmelidir" dedi.

Erdoğan'ın Dolmabahçe açıklaması

CHP Sözcüsü Böke, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Radikal zihniyetten dolayı resmi ve gizli olmayan belegelerde IŞİD'e katılımlar oluyor. IŞİD Türkiye'nin yaşam alanı olmuş durumda. Türkiye her gün roketlerin sınırt ötesinden Türkiye'nin şehrine Kilis'e atıldığı ve sonucunda canlarımızı kaybettiğimiz gerçekle karşı karşıyayız. Füzeler düşmüyor, atılıyorlar. Hükümet, Türkiye'yi de vatandaşlarını da koruyamıyor. Hükümet, vatandaşına ses çıkartıyor o roketlerin atılmasına ses çıkarmıyor. Cihatçılara destek vererek can güvenliği kalmamasına sebep oluyor. Kilis'te insanlarımızın ölüyor olmasının mezhepçi ve radikal olarak tasarlanan Suriye politikasıdır. Vatandaşlarım korumakla yükümlü bir hükümet var. Hükümete görevini hatırlatıyoruz. İki ileri bir geri siyasetinin bir örneği de Cumhurbaşkanı'nın Dolmabahçe açıklaması. Dolmabahçe'de çekilen fotoğrafta Başbakan Yardımcınız, İçişleri Bakanınız, Grup başkanvekiliniz var mıydı? Vardı. Bu fotoğrafı yok sayıyorlar. Kürt sorununun güvenlikçi, kapılar kapılarardında, şefaf omayan süreçlerle çözmesi mümkün değil. Üçüncü yol mümkün. Meclis'te, parlamenter zeminde, meşru aktörlerle şeffaf süreçle bir sorunu çözebiliriz. Toplumsal mutabakat komisyonu ilk adımdır. Ortak akıl heyetleri kuralım. CHP'nin teklifi çok açık ve net.İki ileri bir geri bununla kalmıyor. Ensar'ı korumak için yok sayılan çocuklar var."

"Selin Sayek Böke: Öylesine sözler değildir, İsmail Kahraman derhal istifa etmeli" haberi, 27 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Selin Sayek Böke: Öylesine sözler değildir, İsmail Kahraman derhal istifa etmeli haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Selin Sayek Böke: Öylesine sözler değildir, İsmail Kahraman derhal istifa etmeli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  2. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  3. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  4. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  5. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  6. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  7. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  8. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  9. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  10. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  11. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  12. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  13. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  14. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  15. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  16. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  17. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  18. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  19. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  20. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
Politika Haberleri