Şemdinli şehitlerinin kimlikleri belli oldu

Şemdinli şehitlerinin kimlikleri belli oldu

Şemdinli şehitlerinin kimlikleri belli oldu Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda yaklaşık 5 ton bomba kullanıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasına göre şehit...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda yaklaşık 5 ton bomba kullanıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasına göre şehit asker sayısı 9'dan 10'a yükseldi. Bombalı saldırıda 8 vatandaş da hayatını kaybetti. 11'i asker 27 yaralı var. İntihar dalışı yapan bir kamyonetteki canlı bombanın kendisini ve bombayı patlattığı duyuruldu. Valilik de saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Şehitlerin isimleri belli oluyor.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

5 ton bomba yüklü kamyonetle, kontrol noktasında bekleyen araçların arasına ’intihar dalışı’ şeklinde gerçekleşen saldırıda, 11’i asker 27 kişi de yaralandı. Malatyalı Er Eyüp Hacıoğlu (21), Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu (28), Adanalı Piyade Er Özkan Altınok (23), Samsunlu uzman çavuşlar 25 yaşındaki Bayram Aksu ile Ercan Bayraktar, Kahramanmarşı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur (33), Elazığlı asteğmen Ömer Baydilli şehit olan askerler arasında. Hayatını kaybeden siviller arasında 2 yıllık öğretmen Oğuz Uysal ile minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat da var. 

 SAAT 09.45'TE SALDIRDILAR!

PKK’nın saldırısı bugün saat 09.45’te, Şemdinli’ye 20 kilometre uzaklıktaki Durak 2’nci Hudut Bölüğü önünde meydana geldi. Bölüğe yaklaşık 150 metre uzaklıkta ve günün 24 saati yol denetimi yapılan jandarma kontrol noktasında görevli askerler durdurdukları araçlarda kontrol yaparken, Şemdinli yönünden gelen kamyonete de görevli jandarma erleri biraz ilerde ’dur’ ihtarında bulundu.

TACİZ ATEŞİ DİKKAT DAĞITTI

Ancak, kamyonetin durmayarak, arama ve kimlik kontrolü devam eden araçların bulunduğu noktaya hareket edince askerler ateş açtı. Tam bu sırada çevrede beliren PKK’lı militanlar da askerlere taciz ateşi açıp dikkatleri o yöne çevirirken, ’canlı bomba’ terörist jandarma kontrol noktasındaki araçların arasına ’İntihar dalışı’ yapıp 5 ton bomba yüklü kamyoneti infilak ettirdi. Bomba yüklü araç havaya uçarken, çevredeki birçok araç kullanılmaz hale geldi.Patlama yerinde 6 metre derinlik ve 15 metre genişliğinde çukur oluşurken, kontrol noktasına 150 metre uzaklıktaki 2’nci Hudut Taburu’nun nizamiyesi ve binaları da hasar gördü.

10 ASKER ŞEHİT, 8 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

Saldırıda yaralılara ilk müdahaleyi yakındaki 2’nci Hudut Bölüğü’ndeki askerler yaparken, olay yerine Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova’dan sağlık ekipleri ve takviye birlikler sevk edildi. Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli’deki hastanelerde de sağlık personelinin tümü göreve çağrıldı. 10 askerin şehit olduğu, 8 sivilin yaşamını yitirdiği son dönemdeki en fazla can kaybına neden olan terörist saldırıda yaralanan 11 asker ile 16 sivil vatandaş da ambulanslar ve helikopterlerle Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari’deki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, can kaybının artmasından endişe ediliyor.

SON PAYLAŞIMI YÜREK BURKTU

Hakkari Şemdinli’deki saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu'nun babası, şehadet haberini veren askerlere sarılıp ağladı. Er Eyüp Hacıoğlu'nun ise son paylaşımı yürekleri yaktı

Hakkari'nin Şemdinli’de şehit olan 10 askerden birisinin 8 aylık er Malatya’nın Yazıhan İlçesi’ne bağlı Sürür Köyü’nde oturan 21 yaşındaki Eyüp Hacıoğlu olduğu belirlendi. Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu da hain saldırıda şehit olan 10 asker arasında.

Jandarma Komando er Eyüp Hacıoğlu’nun acı haberi köyde oturan, ailesine bildirildi. Çiftçilik yapan baba Nihan Hacıoğlu ile yakınları sinir krizleri geçirdi. Bekar olduğu bildirilen Eyüp Hacıoğlu’nun cenazesini teslim almak üzere bir grup yakınınınŞemdinli’ye hareket ettiği bildirildi.

1645369194866.jpg

'HOCANIN SELASIYLA GİDERİZ'

Şemdinli’de şehit olan 21 yaşındaki Eyüp Hacıoğlu’nun son paylaşımı yürekleri dağladı.

Jandarma Komando er Eyüp Hacıoğlu’nun Facebook sayfasındaki son sözleri, "Ne kimseye muhtaç olduk, ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın selasıyla gideriz" olduğu görüldü.

SAMSUNLU 2 UZMAN ÇAVUŞ DA ŞEHİT OLDU

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’nın bomba yüklü araçla Jandarma Yol Kontrol Noktası’na düzenlediği saldırıda şehit olan 10 asker arasında Samsunlu uzman çavuşlar 25 yaşındaki Bayram Aksu ile Ercan Bayraktar’ın da bulunduğu haberi ailelerine ulaştı.

Şehit uzman çavuşlardan Bayram Aksu’nun annesi Ünzile ve babası Dursun Aksu’nun Yakakent İlçesi Mutaflı Mahallesi’nde yaşadıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu’nun eşinin ise İstanbul’da olduğu kaydedildi.

Samsunlu diğer şehit uzman çavuş Ercan Bayraktar’ın da Atakum İlçesi’nden olduğu ve ailesinin İstanbul’da oturduğu belirtildi. Şehit uzman çavuş Bayraktar’ın, Atakum İlçesi’ndeki yakınları da haberi alınca üzüntülerini dile getirdi.

ADANA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu kontrol noktasına PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Er Özkan Altınok'un baba ocağına ateş düştü.

Şehit Piyade Er Özkan Altınok'un (23) şehadet haberi, Adana'nın Yüreğir ilçesi, Dadaloğlu Mahallesi'nde oturan ve şoförlük yapan babası Celal Altınok'a, yolcu götürdüğü Niğde'nin Ulukışla Mahallesi'ne bağlı Çiftehan köyünde askeri yetkililer tarafından verildi.

4 kardeşi olan şehidin, nişanlı olduğu ve düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi.
Şehit Piyade Er Özkan Altınok'un cenazesinin Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından Adana'da toprağa verileceği bildirildi.
ADIYAMAN'A DA ŞEHİT ACISI

Şemdinli’de, bugün PKK’lılarca Durak Jandarma Kontrol Noktası’na bombalı araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 8 de sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu da şehit düştü. Uzman Çavuş Aydoğdu’nun şehadet haberi, Vali Yardımcısı Onur Kökçü ve askeri yetkiler tarafından Sümerevler Mahallesi’nde yaşayan babası Hacı Yusuf Aydoğdu’ya verildi. Acı haberi alan şehidin annesi Fatma Aydoğdu fenalık geçirirken, kardeşleri eve gelen askerlere sarılıp Türk bayraklarını öperek gözyaşı döktü. Acılı anneye sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, yasa boğulan ailenin oturduğu eve Türk bayrakları asıldı.

Şemdinli’de, bugün PKK’lılarca Durak Jandarma Kontrol Noktası’na bombalı araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 8 de sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu da şehit düştü.

1835553200432.jpg

ACILI BABA: AYNEN HASAN'IMIN KOKUSU

Uzman Çavuş Aydoğdu’nun şehadet haberi, Vali Yardımcısı Onur Kökçü ve askeri yetkiler tarafından Sümerevler Mahallesi’nde yaşayan babası Hacı Yusuf Aydoğdu’ya verildi.

 Acı haberi alan şehidin annesi Fatma Aydoğdu fenalık geçirirken, kardeşleri eve gelen askerlere sarılıp Türk bayraklarını öperek gözyaşı döktü. Acılı anneye sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, yasa boğulan ailenin oturduğu eve Türk bayrakları asıldı.

Aydoğdu'nun şehadet haberini vermeye gelen askerlere sarılan Şehit Babası Hacı Yusuf Aydoğdu, "Aynen Hasan’ımın kokusu. Bunlar da benim Hasan’ım. Dik duracağız. O şerefsizleri sevindirmeyeceğiz" dedi.

KISA SÜRE SONRA EVLENECEKTİ

5 çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan şehit Uzman Çavuş Aydoğdu’nun, babası Hacı Yusuf Aydoğdu’nun yaşadığı 2 katlı binanın en üst katını hazırlayıp kısa süre sonra nişanlısı evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Aydoğdu’nun cenazesi, yarın memleketi Adıyaman’da toprağa verilecek.

183635997341.jpg

2 YILLIK ÖĞRETMEN DE SALDIRIDA ÖLDÜ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lıların jandarma kontrol noktasına bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 8 sivil arasında 24 yaşındaki öğretmen Oğuz Uysal da var. Şemdinli'nin Korgan Köyü Akbal Mezrası'nda yaşayan Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Uysal, 2 yıl önce öğretmen olarak atandı. Yüksekova Esendere Beldesi'nde öğretmenlik yapan Uysal, bugün görev yerine dönerken, PKK'nın bombalı saldırısında hayatını kaybetti. Oğuz Uysal'ın 12 kardeşten 4'üncüsü olduğu belirtildi.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ 3 ÇOCUK BABASIYDI

Saldırıda hayatını kaybeden minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat ise 3 çocuk babasıydı. Bahri Fırat, bu sabah saatlerinde Şemdinli'den yolcularını aldıktan sonra Yüksekova'ya gitmek üzere duraktan ayrıldı. Yaklaşık 20 kilometre gidebilen Fırat da diğerleri gibi kimlik kontrolu sırasında beklerken meydana gelen patlamada ağır yaralandı. Fırat kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

"Şemdinli şehitlerinin kimlikleri belli oldu" haberi, 09 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Şemdinli şehitlerinin kimlikleri belli oldu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şemdinli şehitlerinin kimlikleri belli oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri