Semih Özakça B1 vitaminlerini istiyor

Semih Özakça B1 vitaminlerini istiyor

Semih Özakça B1 vitaminlerini istiyor KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile birlikte tutuklanan öğretmen Semih Özakça ile eşi ve annesi ilk kez görüşebildi. BirGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre Esra ve Sultan Özakça görüşmenin ardından izlenimlerini...

KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile birlikte tutuklanan öğretmen Semih Özakça ile eşi ve annesi ilk kez görüşebildi. BirGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre Esra ve Sultan Özakça görüşmenin ardından izlenimlerini ve Semih’in taleplerini paylaştı.

SEMİH ÇOK ZAYIFLAMIŞ

Esra Özakça, açlığının 83’üncü gününde Sincan Cezaevinde Semih’le yaptığı görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

“Avukatlarımız bir saat görüşme olacak demişti, yeni uygulamaya göre FETÖ’cüler yarım saat görüşüyormuş ama biz de yarım saat görüştürüldük. Semih Özakça’nın ve Nuriye Gülmen’in serbest bırakılması talebiyle annem Sultan Özakça ile başlattığımız açlık grevinin 8’inci gününde Semih’i görebildik. Günlerdir görüşmeye çalışıyorduk.
Kapalı görüştü, tam göremedim, camın arkasından gördüm. Çok zayıflamıştı, 21 kilo kaybetmiş. Yürümesinde aksama vardı. Saçları ve sakalları uzamıştı. Ancak çok moralliydi, kazanmaya odaklıydı. O konuda tereddütsüzdü, dışarıdaki netliği aynen devam ediyor.''

SEMİH B1 VİTAMİNLERİNİN VERİLMESİNİ İSTİYOR

“Semih B1 vitamini alamamaktan şikayetçi'' diyen Esra Özakça, “El konulan B1 vitamininin verilmesini istiyor. B1 vitaminini alamamanın kendisini olumsuz etkilediğini söyledi'' diye konuştu. Esra Özakça, açlık grevinin ilerleyen günlerinde B1 vitamininin kesilmesinin tehlikeli olabileceğini vurgulayarak, bir an önce verilmesini istedi.

ARAMA DAYATAN GARDİYANLAR VAR

Semih’in cezaevinde açlık grevini sürdürmesi ve arama sırasında ayakkabısını çıkarırken attığı slogan nedeniyle iki ayrı soruşturma açıldığını belirten Özakça, bazı gardiyanların arama sırasında sorun yarattığını aktardı. Eşinin kitap sınırlamasından da şikayetçi olduğunu belirten Özakça, “Ona yolladığım iki roman ve bir şiir kitabını bitirmiş. İnceleme kitapları istedi'' dedi.

İsrail hapishanelerinde 40 gündür açlık grevi yapan Filistinli mahkumların grevinin kazanımla sonuçlandığını söylediğinde Semih’in sevindiğini kaydeden Özakça, kazanacaklarından emin olduğunu söyledi.

ZAMANI BİLMEDEN YAŞAMIŞ

Semih’in yürümekte sıkıntı çektiği için, ranzasının mutfak ve tuvaletin olduğu alt kata indirildiğini söylediğini belirten Özakça, “Saatini vermemişler, saatini bize geri gönderdiler. Yanındaki kişinin de saati yokmuş, bugüne kadar zamansız yaşamış. Masa saati istemiş, televizyon da isteyecek. Ne zaman gelir bilmiyoruz'' diye konuştu.

Semih’in moralinin yerinde ve kazanmaya olan inancının tam olduğunu altını çizen Özakça şunları söyledi: “Dışarıya çok selam söylüyor. Yüksel Caddesi esnafına, direnişe sahip çıkanlara selam söyledi. Yüksel Caddesi’ne sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Anıtın abluka altına alınmasına şaşırmadığını söyledi. Bol bol mektup ve faks beklediğini söyledi.''

"Semih Özakça B1 vitaminlerini istiyor" haberi, 29 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 29 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Semih Özakça B1 vitaminlerini istiyor haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Semih Özakça B1 vitaminlerini istiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  2. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  3. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  4. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  5. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  6. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  7. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  8. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  9. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  10. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  11. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  12. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  13. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  14. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  15. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  16. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  17. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  18. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  19. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  20. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
Gündem Haberleri