Semih Özakça Tele1'e anlattı: Direnişimizi kırmak için tutukladılar, işimizi alana kadar durmayacağız

Semih Özakça Tele1'e anlattı: Direnişimizi kırmak için tutukladılar, işimizi alana kadar durmayacağız

Semih Özakça Tele1'e anlattı: Direnişimizi k... Semih Özakça'nın anlattıkları:"Bizim direnişimiz gerçekten çok yaygınlaşmış ve destekçileriyle birlikte yürüyen bir direniş. Bu nedenle içerde ve dışarda olmak açısından direnişin sürmesi pek bir durum yaratmadı. Dışarda...

Semih Özakça'nın anlattıkları:

"Bizim direnişimiz gerçekten çok yaygınlaşmış ve destekçileriyle birlikte yürüyen bir direniş. Bu nedenle içerde ve dışarda olmak açısından direnişin sürmesi pek bir durum yaratmadı. Dışarda destekçileriyle birlikte yürüyen ve aslında ne kadar birlikte karşı duruşun birçok örgüt baskı ve zorlamayla karşılaşmıştık. zorla müdahale tehdidi bir açlık grevcisi için en istenmedik şeydir. biz bir irade ortaya koyup işimizi geri isteyip onurumuzu savunup bir direniş başlattık. kendi kararlılığımızı gösterdik. yapılmak istenen irademizi kırmaktı. şu an ben zorla müdahale tehdidinden biraz daha uzaktayım. ama tutuklu bulunan nuriye hocamız hala tehdit altında. "

AKP İKTİDARININ KARŞI DURUŞA TAHAMMÜLÜ YOK

"içeriye girmemizin bir nedeni var. bu da direnişini kırmak amacıyla yapıldı. akp iktidarı herhangi bir karşı duruşa dair tahammül göstermeden sindirmeye baskı altına almaya çalışıyor. akp iktidarı khk ile işten atılmış emekçilerin intiharlarını hiç dert edinmiyor. buna maruz kalan insanların psikolojik düşüncelerini ve etkilerini hiç düşünmüyor. çünkü sümen altı edebiliyor, görmezden gelebiliyor. direnişimizi görmezden gelemediği için tutukladı. direnişin bitmesini bekledi. çeşitli yöntemlerle birçok saldırı oldu içeride. "

HUKUKSUZCA HAPSE GİRDİK

"hapishanede yapılan birçok saldırı aslında direnişimize yapılan saldırıydı.haksız yere hukuksuz yere  hapse girdik. tutukluluğumun bitmesi, nuriye hocanın tutukluluğunun devam etmesinin yargıçlar her ne kadar itirafçı ifadesini söyleseler de aslında bizim tutuklanmamız 20 gün üzerinden oldu. yüksel caddesinde yaptığımız basın açıklamaları gösterildi somut deliller. eskişehire gitmişim, ne yaptığım yazmıyor ve bu delil olarak iddianameye konulmuş. Hataya gitmişim ama ne yaptığım yazmıyor bu da iddianemeye konulmuş 20 gün için tutuklandık. oradaki basın açıklamaları işin bahanesi. direniş bitmediği için yeni yeni şeyler eklenmeye çalışıyor. ama şu anda çok çaresiz bir durumdalar. o kadar çok şey yaptılar ki. bize söylemedikleri hiçbir şey kalmadı. halkın desteği ve talebin haklılığı ve meşruluğu nedeniyle bir şey yapamadılar. insanlar bizi destekliyor. haklılığımız o kadar ortada ki bizim üzerimize iftiralar atıldıç. içişleri bakanı yiyor dedi, yiyip yemediğimizi onlar bizden daha iyi biliyor."

SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

"Kırılmaktan ziyade biraz insanın içini acıtan bir şey. insanları bu derece yönlendirmek, ben çok uzun süreler öğretmenlik de yapmadım. 2014te başlıyor, ne değişti, bu zamana kadar ne yapmışım 3 senede nasıl terörist olmuşum. bunun açıklamasını yapman gerekir. bunu halka anlatman gerekir. bunun yanında açıklama yapmak yerine iki kikişinin terörist olduğunu kanıtlamak için bakanlık tarafından kitapçık yayınlanıyor. dünyada ilk. böyle bir saldırıyla karşı karşıyayız. "

İNSANLAR AÇ, YOKSUL, İŞSİZ!

"bu derece aç kalmayı bu derece acı çekmeyş sevdiklerimize özlemeyi istemezdik. kimsenin tercih edeceği bir durum değil. bizler çok haklı bir talebi her zaman dillendirmeye devam edeceğiz. bir insanın ekmeğiyle oynanmamalı. oynandığında bir insan ekmeğini talep eder. olması gereken ve doğal olan bunlardır. gezi eylemi, tekel eylemi yaratmak istiyorlar gibi bir bahaneyle bir çerçeveye oturtmak gerçekten kabul edilecek bir durum değildir. çünkü ülkede birçok kimse açi yoksul işsiz. insanlar iş talep ediyor ama bunun karşısında bir politika üretmiyorsunuz. talebin karşılığında baskı ve zorbalıkla karşılaşıyoruz. tahlliye olmamdan sonra direnişi ikiye bölmeye çalıştılar, kişiye göre değerlendirmeye çalıştılar.  ancak böyle değil, ben talimatlarla hareket edildiğini düşünüyorum. direnişe baktığımızda aslında nuriye hocanın serbest kalması aslında baskıyı sürdürürüm, bir yandan da beni tahliye etmek taleplerinize bir adım attım gibi bir şey oluşturuyor. nuriye hoca da ben de işimizi istiyoruz. "

YÜKSEL DİRENİŞİNİN KAZANMASI AÇLIK GREVİNİN KAZANMASI DEMEK

"bu talepler altında nuriye hocanın zorla müdahale tehdidinden kurtulması, tahliye olması ve işimize geri dönme talebimiz hala devam ediyor. biz işimizi istiyoruz. işimizi alana kadar da açlık grevini sürdürüyoruz. Yüksel direnişi eyleminin kazanması demek açlık grevinin kazanması demektir. Açlık grevinin kazanması demek yüksel direnişinin kazanması demektir. bizim sesimiz soluğumuz olan yüksel direnişçilerine ve halka çok teşekkür ediyoruz. hala nuriye ve semih demeye devam ediyorlar. nuriye ve semih demek biliyorsunuz artık suç olarak değerlendiriliyor. buna rağmen sesimize nefes olan herkese çok teşekkür ediyoruz, destek olmaya çalışıyoruz. Hastane önünde bir nöbet sürüyor, o nöbete destek olmaya çağırıyoruz herkesi. "

"Semih Özakça Tele1'e anlattı: Direnişimizi kırmak için tutukladılar, işimizi alana kadar durmayaca." haberi, 23 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Semih Özakça Tele1'e anlattı: Direnişimizi kırmak için tutukladılar, işimizi alana kadar durmayaca.. haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Semih Özakça Tele1'e anlattı: Direnişimizi kırmak için tutukladılar, işimizi alana kadar durmayaca.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  2. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  3. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  4. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  5. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  6. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  7. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  8. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  9. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  10. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  11. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  12. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  13. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  14. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  15. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  16. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  17. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  18. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  19. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  20. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
Gündem Haberleri