Semih ve Nuriye'ye cezaevinde kötü muamele

Semih ve Nuriye'ye cezaevinde kötü muamele

Semih ve Nuriye'ye cezaevinde kötü muamele BirGün'den Zeynep Kuray'ın haberine göre, hukuksuz bir şekilde tutuklanan ve açlık grevlerinin 79’uncu gününde olan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ziyaret eden Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ayşegül...

BirGün'den Zeynep Kuray'ın haberine göre, hukuksuz bir şekilde tutuklanan ve açlık grevlerinin 79’uncu gününde olan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ziyaret eden Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ayşegül Çağatay, aileler tarafından cezaevlerine verilmek istenen B-1 vitaminlerine cezaevi idarelerinden izin çıkmadığına dikkat çekti.

CEZAEVİNİN TEMİN EDECEĞİNİ SÖYLEDİĞİ B-1 TÜRKİYE’DE YOK!

İhraç edildikleri işlerine dönmek için yaptıkları açlık grevinin 76’ıncı gününde tutuklanan Gülmen ve Özakça’nın bulunduğu cezaevlerinde, aileler tarafından içeri verilmek istenen B-1 vitaminine izin verilmediği ortaya çıktı. Gülmen ve Özakça’yı tutuldukları Sincan Kadın Kapalı ve Sincan F Tipi cezaevlerinde ziyaret eden Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ayşegül Çağatay, uzun süreli açlık grevlerinde hayati önem taşıyan B-1 vitamini alımı konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını vurguladı. Birgün’e konuşan Çağatay, Gülmen’e tutuklandığında yanında bulunan B-1 vitaminleri verilirken, Özakça’ya ise sadece Benexol verildiğini söyledi. Gülmen’in yanında iki gün daha yetecek kadar B-1 vitamini bulunduğuna işaret eden Çağatay, görüştükleri cezaevi idarelerinden, aileler tarafından getirilecek B-1 vitaminlerinin alımına izin verilmeyeceği cevabını aldıklarına dikkat çekti.

[gulmen-ve-ozakca-ya-b-1-eziyeti-292302-1.] Çağatay, cezaevi idarelerinin B-1 vitaminini kendilerinin temin edeceğini söyleseler de Türkiye’de saf B-1 vitamini satışı olmadığını hatırlattı. “Ya ailelerin yatırdığı B-1 vitamini kabul edecekler ya da B-1 vermeyecekler'' diyen Çağatay, avukatlar olarak ailelerin yatırdığı B-1 vitaminini her iki cezaevine de aldırmak için çaba harcayacaklarını kaydetti.

''HİJYENİK OLMAYAN KOŞULLARDA TUTULUYORLAR !’

Açlık grevlerinin 79’uncu gününe giren Gülmen ve Özakça’nın hücrelerde tek tutulmadıklarına, ancak tecrit içinde kaldıklarına dikkat çeken Çağatay, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Gülmen’in hücresinde üç siyasi tutsakla, Sincan F Tipi Cezaevi’nde bulunan Özakça’nın ise ESP’li bir genç ile birlikte kaldığını anlattı. Çağatay, iki eğitimcinin tutuldukları koşulların ağırlığını ise, “Sağlıklı bir insanı bile kötü etmeye yeter'' diye tarif etti. Cezaevine ilk getirildikleri günden beri açlık grevinde olduklarını belirtmelerine rağmen hijyenik koşulların sağlanmadığını aktaran Çağatay, hücre ile yatak temizliğinin Gülmen ve Özakça’nın odalarını paylaştıkları tutsaklar tarafından yapıldığını belirtti.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA’DAN MESAJ: BİZİ UNUTMAYIN !

Öte yandan açlık grevini sonlandırmaları için Gülmen ve Özakça’yı iki heyetin ziyaret ettiğini de aktaran Çağatay, birinci heyette savcı ve cezaevi müdürünün, diğerinde ise doktorların bulunduğunu söyledi. Çağatay, Gülmen ve Özakça’nın ise heyetlere , “ Biz bu eylemi kendimizi öldürmek için yapmıyoruz, biz işimizi geri istiyoruz'' cevabını verdiklerini belirtti. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Gülmen ve Özakça’nın morallerinin yüksek olduğunu, dışarıdaki herkese selam gönderdiklerini dile getiren Çağatay, iki eğitim emekçisinin verdiği mesajı şöyle aktardı: “Dışarıdaki sıcaklığı hapishanedeki duvarlara renk yaptık, yanınızdayız ve sizi çok seviyoruz; bizi unutmayın, biz kazanacağız mesajını vererek geride bıraktıkları çiçeklere iyi bakılmasını istediler.''

"Semih ve Nuriye'ye cezaevinde kötü muamele" haberi, 26 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Semih ve Nuriye'ye cezaevinde kötü muamele haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Semih ve Nuriye'ye cezaevinde kötü muamele 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  2. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  3. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  4. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  5. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  6. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  7. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  8. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  9. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  10. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  11. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  12. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  13. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  14. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  15. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  16. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  17. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  18. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  19. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  20. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
Gündem Haberleri