Şener Şen Saray'da ödül aldı, sosyal medya onu konuştu

Şener Şen Saray'da ödül aldı, sosyal medya onu konuştu

Şener Şen Saray'da ödül aldı, sosyal medya o... Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü Şener Şen'e verildi. Şener Şen, ödül töreninin ardından sosyal medyayı ikiye böldü. Türkiye sinemasının usta ismi, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklama nedeniyle Zuhal Olcay...

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü Şener Şen'e verildi. Şener Şen, ödül töreninin ardından sosyal medyayı ikiye böldü. Türkiye sinemasının usta ismi, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklama nedeniyle Zuhal Olcay tarafından çok sert eleştirilmişti.

Türkiye sinemasının önde gelen isimlerinden Şener Şen, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nü aldı. Şener Şen ödülü 'toplumsal barışa bir katkısı olması umudu ile' kabul ettiğini söyledi. Törende konuşan Şener Şen, "Hikayeler hayatı nasıl yaşayabiliriz konusunda bize yol göstericilerdir. Ben canlandırdığım karakterlerin iyiye ve doğruya hizmet etmesi için özenle seçtim. Bir aktör için intihar sayılabilecek uzun yıllar istediğim hikayeyi bekledim. İyiyi, doğruyu ve güzeli arayan toplumların her zaman barış içinde yaşayacağıma inandım. Bu ödülü toplumsal barışımıza bir katkısı olması umudu ile kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Şener Şen'in bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ödül törenine katılması sosyal medyayı ikiye böldü. Bir kısım Şener Şen'i yaptığı konuşma nedeniyle desteklerken bir grup da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte görüntü verdiği için eleştirdi.

Şener Şen geçtiğimiz yıl 20. Türk - Alman Film Festivali sırasında seyircilerden gelen, "Toplumsal eylemlere neden katılmıyorsunuz?" sorusunu yanıtlamıştı. Şen, "Oyuncunun ödevi, yaptığı filmlere hayat görüşünü yansımaktır. Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır. Bunu da sadece eylem yapan, hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz" şeklinde cevap vermiş, sosyal medyada eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

Bu olayın ardından Cumhuriyet gazetesinden Ceren Çıplak'a bir açıklama yapan Şener Şen, "Meğer ne kadar sevgisizmişiz... Meğer ne kadar hoşgörüden yoksunmuşuz... Halkına ileri demokrasiyi layık görmeyen iktidarlar yüzünden sıradan vatandaşlar benimle aynı görüşten değilsin diye birbirleriyle kavgaya tutuşuyorlar. Türkiye’de herkesin aklını başına toplaması lazım. Bu cinnet halinden kurtulmazsak sonumuz iyi değil" ifadelerini kullanmıştı.

ZUHAL OLCAY ÇOK SERT ELEŞTİRMİŞTİ

Şener Şen'in söylediği "Eylem yapmayı, hayatta başka hiçbir şey yapmayanlara bırakıyorum" sözleri için sanatçı Zuhal Olcay'dan çok sert bir açıklama gelmişti. Hürriyet gazetesine konuşan Zuhal Olcay, "Sadece evlerimizden, güvenli ortamlarımızdan bir şeyler yazıp, “Hah bugün de görevimi yaptım'' deyip huzur içinde uyuyoruz. Bir de geçenlerde şuna takıldım; Şener Şen demiş ya, “Ben eylemlere vakit ayıramayacak kadar sinemayı çok seviyorum'' diye. Kendini yanlış mı ifade etti acaba diye düşündüm. Çok düşündürücü bir yanıt ve acıklı. Peki Picasso’yu, Sartre’ı, Marlene Dietrich’i ya da günümüzden Sean Penn’i nereye koyacağız? Picasso meşhur Guernica tablosunu yapmış ama faşistlere karşı lafını da söylemiştir" ifadelerini kullanmıştı.

"Şener Şen Saray'da ödül aldı, sosyal medya onu konuştu" haberi, 28 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Şener Şen Saray'da ödül aldı, sosyal medya onu konuştu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şener Şen Saray'da ödül aldı, sosyal medya onu konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  2. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  3. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  4. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  5. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  6. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  7. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  8. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  9. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  10. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  11. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  12. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  13. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  14. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  15. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  16. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  17. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  18. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  19. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  20. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
Gündem Haberleri