Seni ikinci Ekmeleddin yaptırmayacağız İslamcı eskisi müteahhit Levent!

Seni ikinci Ekmeleddin yaptırmayacağız İslamcı eskisi müteahhit Levent!

Seni ikinci Ekmeleddin yaptırmayacağız İslam... Çağlar EzikoğluEkmeleddin İhsanoğlu isminin arkasında durur musunuz geriye baktığınız da doğru bir isim miydi?  Kemal Kılıçdaroğlu: Dururum tabi doğru bir seçimdi. Dünyada tanınan bir isim, adına uluslar arası ödüller...

Çağlar Ezikoğlu

Ekmeleddin İhsanoğlu isminin arkasında durur musunuz geriye baktığınız da doğru bir isim miydi?  Kemal Kılıçdaroğlu: Dururum tabi doğru bir seçimdi. Dünyada tanınan bir isim, adına uluslar arası ödüller düzenlenen verilen değerli bir insan. Ekmeleddin bey bugün cumhurbaşkanı koltuğunda olsaydı Ortadoğu’da bunların hiç birisi olmazdı. 

Yukarıda gördüğünüz, Mayıs 2017’de bir televizyon kanalında CHP lideri Kemal Bey’e Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yani nam-ı diğer ''Ekmek için Ekmeleddin’’in adaylığı hususunda gelen soru ve cevabı. Aslında Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı aday formülüyle 2014’de Cumhurbaşkanlığı’na aday gösterilmesi hep aynı argüman üzerinden yürümüştü: Toplumun tüm kesimlerine (yani muhafazakarlara) hitap edebilecek bir aday. 16 Nisan’daki şaibeli referandum sonucu halk hakkını aramak için isyan etme noktasına gelmişken, basın mensuplarının önüne çıkıp konu ile ilgili soru bile almadan kaçarak uzaklaşan Kemal Bey ve CHP yönetimi, hemen akabinde meşruluğu hala tartışmalı olan Başkanlık Sistemi içerisinde yeni ''Başkan’ adayı aramaya başladılar. Ve tabi bu Başkan adayında da en başta olması gereken özellik olarak sayılan husus aynı; toplumun tüm kesimlerine hitap edebilecek bir lider arayışı. 

Şimdi gelelim toplumun tüm kesimlerine hitap ettiği iddia edilen ''Ekmek İçin Ekmeleddin’ Bey’in katıldığı 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtiçi seçmen sayısı 52 milyon 894 bin olarak belirlenmişti. Ancak yurtiçi seçmenlerin ilk verilere göre yaklaşık yüzde 74.6'si oy kullandı. Yaklaşık 14 milyon seçmen oy kullanmadı. Son yıllardaki en düşük katılımlı seçimlerden birisiydi 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi. Peki katılımın düşük olduğu iller neresiydi? En başta muhaliflerin her zaman yüksek oy oranı ve sayısal olarak da çok daha fazla oy alabildiği büyükşehirlerde katılım dibe vurmuştu. Örneğin İstanbul’da sandığa gitmeyen seçmen sayısı 2 milyon 718 bin 758 oldu. Yani neredeyse ''Ekmek için Ekmeleddin’in İstanbul’da aldığı oy sayısı olan 2 milyon 941 bin oy sayısı kadar seçmen İstanbul’da sandığa gitmedi. 

Ankara’da 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde 3 milyon 409 bin 758 kayıtlı seçmen bulunurken, katılım oranı yüzde 89 olarak gerçekleşmişti. 30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimlerde ise büyük bir çekişme yaşanmıştı. 3 milyon 607 bin 785 seçmenin bulunduğu Ankara’da katılım oranı yüzde 91,05 olmuştu. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise 3 milyon 611 bin 571 seçmenin yüzde 77,06’sı sandığa gitti. 30 Mart’tan sonra katılım oranında yaklaşık yüzde 14’lük düşüş yaşandığı görüldü. Diğer bir istatistik ise, katılımın en düşük olduğu 2.ilin Tunceli olduğu, yani CHP lideri Kemal Bey’in memleketi olan ve CHP’nin bölgede varlığını hissettirdiği en önemli yerleşim yerlerinden birisi. 

Görüldüğü gibi ''toplumun tüm kesimlerine hitap ettiği’ iddia edilen ''Ekmek için Ekmeleddin’ Bey AKP’ye muhalif kesimlere hitap etmediği için ortaya böylesi bir tablo çıkmıştı. AKP’nin kendisine verdiği görevler sayesinde kariyer basamaklarını hızlıca çıkan, bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yakın ilişkilerde olan İslamcı geçmişi ile tanınan Ekmeleddin Bey muhalif tabanda saygın bir aday olarak görülmedi. Sandığa boykot olarak yansıyan bu tavır sayesinde de Tayyip Erdoğan oyların yaklaşık %52’sini alarak Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu. Peki Kılıçdaroğlu’nun hala bugün bile doğru karardı diye savunduğu ''Ekmek için Ekmeleddin’ nerede? MHP İstanbul milletvekili, Meclis’e acil işleri olduğu sürece uğramıyor. Bahçeli taraftarı, yani AKP ile girişilen ortaklığın destekçisi. Olur da Meclis’e uğrarsa da, AKP ile birlikte yasama faaliyetini yürütüp AKP’nin çıkaracağı kanunlar için elini kaldırıp indiriyor.

Bugünlerde ise, CHP içerisinde 2.Ekmeleddin arama heyecanı ve isteğini görüyoruz desek yanlış olmayacaktır. Tabi bunun için adaylık pazarlığı çoktan başlamış durumda. Bu pazarlığın aktörlerinden birisi de son günlerin parlatılan yıldızı müteahhit Levent Gültekin. Dünkü kurultayda protokol koltuğunun en başına oturup Kemal Bey ile yan yana poz veren müteahhit Levent’in aday olması gerektiği liberal yandaşları ve sosyal medyadaki trolleri sayesinde her gün empoze ediliyor. Dünkü o protokol fotoğrafını eleştiren Özlem Özdemir veya Mine Kırıkkanat gibi gazeteci ve yazarlara yönelik başta müteahhit Levent ve trol tayfasının hakaretamiz hareketleri Levent Bey’in 2019 adaylığı için ne kadar istekli olduğunun da bir göstergesi olsa gerek. Aslında ''Ekmek için Ekmeleddin’ gibi formülü bulmuştu müteahhit Levent. O da toplumun bütün kesimlerine hitap edebilmek için olabildiğince CHP’yi yerden yere vurmak. Örneğin Eylül 2014’de ne demiş bu müteahhit arkadaş; 

“AK Parti içinde eleştiri yok. Fakat istişare var.
CHP içinde ise diyalog ve istişare yok, kavga var. Bu durum da yalnızca CHP açısından değil, hepimiz için umut kırıcı.
Eminim ki AK Parti seçmenlerinin önemli bir kısmı da, hükümetin hatalarını düzeltebilecek, güçlü, tutarlı ve güvenilir bir CHP’yi ciddiye alırlar.
Şu anda, şimdi, bu haliyle bir saygınlığı yokken, CHP’nin iktidarda harikalar yaratacağını düşünmemizi beklememeli.''

Bunun dışında dünden bu yana bu müteahhit arkadaşın Ergenekon-Balyoz kumpaslarındaki mağdurlara yönelik alaycı twitleri ve Fethullah gülen destekçisi paylaşımları elden ele dolaşıyor, dileyen hem benim yazılarımı hem de bu paylaşımları okuyup bu zatın gerçek yüzünü görebilir. Çevremden kulağıma çalınan husus ise, CHP içerisindeki bir kliğin şimdiden müteahhit Levent’i 2019 için aday gösterme çabasına giriştiği. Dünkü protokoldeki ''fotoğraf verme’ çabası da bu isteğin basit bir örneği. Aslında 2.Ekmeleddin için tek aday o değil elbet. Abdullah Gül’den tutun da İslamcı geçmişi ile bilinen başka birçok siyasetçi için nabız yoklanıyor. Peki netice ne olur? Meral Akşener’in adaylığı ve HDP içerisinden de bir adayın çıkarılması durumunda, CHP’nin sırf toplumun muhafazakar seçmeninden oy çalabilmek için 2.Ekmeleddin’i sahneye sürmesi 2014’ün tekrarını getirecektir. CHP’den aktif muhalefet bekleyen ve ülkenin yönetiminde AKP’nin eski yandaşlarını görmek istemeyen tabanın 2014’dekine benzer bir boykotu, aynı zamanda Erdoğan’ın 2019’da ilk turda %50’yi geçmesine olanak sağlayacaktır. 

Bağlı bulunduğum veya maaşlı olarak çalıştığım bir medya patronu veya bir akademik kuruluş vs. yok. Ömrüm boyunca bu memleketin geleceği için elimden ne gelirse yaptım bundan sonra da yapacağım. Müteahhit Levent veya onun alternatifi diğer 2.Ekmeleddin adaylarına karşı bu platformda veya fırsat bulduğum her yerde bu sözü bağırarak söyleyeceğime de namusum üzerine yemin ederim: ''Seni 2.Ekmeleddin Yaptırmayacağız’.

Not 1: Adalet Kurultay’ının işlevsizliği tehlikesine dair yazıyorum son günlerde. Sosyal medya platformu Ekşi Sözlük’te ''goldencrab’ nickli kullanıcı bu durumu ''batan gemi’ metaforu ile olabildiğince güzel anlatmış, okuyucuların dikkatine aşağıya bırakıyorum;

“Sen kurultay düzenle, paneller, çalıştaylar organize et. Halk tv'de izmir marşı ile bitecek gecelerde bol bol goygoylu konuşmalar gerçekleştir. Adam çatır çatır khk'ları çıkarıp ortalığı tozu dumana boğuyor, bir de sana sakız veriyor atletli fotona laf söyleyip. Sen de arada bir öksüre öksüre o sakızı çiğne"bu toz bulutu çok kötü bir şey, bunu yapanlar kötü insanlar" diyip dur. şşşt! aloooo! Gemi batıyor, görüyor musun? Yüzde 50 balo salonunda önlerindeki ekmekleri kemirerek kaptanın söylediği şarkılarla ve etrafındaki orkestrayla coşuyor. Diğer yüzde 50'den şanslı azınlık bir kitle filikalara binip başka gemilere geçiyorlar. Bizim gibi filikası olmayan bazıları endişeyle sonunu bekliyor. Senin grubun da geminin batmasını engellemeye çalışacağına hala gemiyi kim batırmak istiyor, neden batırmak istiyor, sabotajda nasıl yöntemler kullanıldı, hangi yöntem daha hızlıdır, güverte neden pis, deniz niye dalgalı bunları konuşuyorsun.''

Not 2: Bu satırları yazdıktan sonra ilginç bir gelişme daha oldu. CHP sözcüsü Bülent Tezcan Çanakkale’deki kurultay alanında içki içilmesi iddiaları karşısında 3 kişiyi tespit ettiklerini ve bunları partiden ihraç edeceklerini açıkladı. Elbette her partinin kendi disiplin kuralları ve mekanizması vardır. Buna karşı çıkanlara yönelik yaptırımları da vardır. Lakin Bülent Bey açıklamasında içki içilmesi eylemini aynı bir AKP’li edasıyla ''ahlak dışı’ olarak tanımlamıştır. Kendisine neyin ahlaklı neyin ahlaksız olduğunu bu yaştan sonra öğretecek değiliz lakin kendisi madem ki CHP içerisinde ahlak dışı eylemlere ihraç mekanizması ile bu denli ilgili, Adil Öksüz ile ilgili teyit ettirmediği uydurma haberi ile AKP’ye verdiği malzeme sonrası kendi ihracını istesin!..

"Seni ikinci Ekmeleddin yaptırmayacağız İslamcı eskisi müteahhit Levent!" haberi, 28 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Seni ikinci Ekmeleddin yaptırmayacağız İslamcı eskisi müteahhit Levent! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Seni ikinci Ekmeleddin yaptırmayacağız İslamcı eskisi müteahhit Levent! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  2. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  3. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  4. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  5. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  6. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  7. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  8. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  9. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  10. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  11. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  12. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  13. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  14. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  15. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  16. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  17. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  18. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  19. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  20. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
ABC Kritik Haberleri