Sezai Temelli: Dünyada en yoksul ülkeler arasındayız

Sezai Temelli: Dünyada en yoksul ülkeler arasındayız

Sezai Temelli: Dünyada en yoksul ülkeler ara... HDP’nin parlamentoya girmesinin önemine değinenTemelli, “Erdoğan’ın hesabı 401’dir bu hesabı bozmanın tek yolu HDP’nin parlamentoya girmesidir. Biz tüm yapılara bu çağrıyı yaptık. Gelin hep beraber parlamentoda olalım....

HDP’nin parlamentoya girmesinin önemine değinenTemelli, “Erdoğan’ın hesabı 401’dir bu hesabı bozmanın tek yolu HDP’nin parlamentoya girmesidir. Biz tüm yapılara bu çağrıyı yaptık. Gelin hep beraber parlamentoda olalım. Çünkü hakikatin sesi biziz. Geçmişimizi satanlardan geleceğimizi satanlardan hesap sormak için yan yanayız. Haklıyız, mutlaka kazanacağız. O yüzden de bir oy Selahattin Demirtaş’a bir oy HDP’ye'' dedi.

Temelli, HDP bileşeni parti ve kurumlar ve HDK’nin yanı sıra aralarında Bir Adım Daha İnisiyatifi, Emek ve Özgürlük Cephesi, Halkevleri, Kaldıraç, KÖZ, SMF, Partizan, TİP ve TÖP’ünde bulunduğu siyasi parti ve örgütlerin de destek açıklaması yaptığı toplantıya katıldı.

Temelli’nin açıklaması şu şekilde:

Bir aradayız ve 24 Haziran’da bu iktidardan hep birlikte kurtulma zamanıdır. 2018’de dedik ki Türkiye açısından kritik bir yıl. Bu kritik yılda stratejik bir hamleye ihtiyaç var. Faşizme karşı omuz omuza diyerek bir kongre yaptık. Çünkü gidişat faşizmin kurumsallaşması yönünde. Bugün yan yanayız. 24 Haziran’da bu ülke bu iktidardan kurtulacak.

İktidara geldikleri gün dediler ki “3 y ile geliyoruz. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele idi bu “3 y''. Şu anda OHAL ile yaşıyoruz. Bundan da ötesi OHAL’in sistematik hale gelmesi. İş adamlarına vaatleri OHAL. Bir diğeri yoksullukla mücadele idi. 16 yıl boyunca emek ve doğa o denli sömürüldü ki bugün yoksulluğun derinleşmesiyle karşı karşıyayız. Dünyada en yoksul ülkeler arasındayız. Gelir ve servet adaletsizliği inanılmaz boyutlarda. Yolsuzluğa gelince; belki de bu ülkede olağan tek şey yolsuzluk. Yolsuzluk yapmayan bir kurumsal yapı, devlet mekanizması içinde kalmadı. 16 yıllık bir iktidar neoliberal politikalarıyla ülkeyi içinden çıkılmaz bir yere sürükledi. Bu politikaların sonucunda bu baskıcı, diktatöryel zihniyet iktidarını izliyoruz.

''KENDİ OYLARINI KONSOLİDE EDEBİLMEK İÇİN CİDDİ KIRILMALAR YARATTILAR’
Emek sömürüsü doğa talanı nasıl bu denli sürdürülebilir hale geldi. Yolsuzluk ekonomisi nasıl bu denli yaygınlaştı? Toplumu, halkları, inanç kesimlerini karşı karşıya getiren bir zihniyet, kendi oylarını konsolide edebilmek için ciddi kırılmalar yarattı. Şimdi tam da yan yana mücadele etme zamanıdır. Yoksa Ankara’daki koalisyonlarla bu iktidardan kurtulmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyoruz. 8 Mart’ta, Nevruz’da, 1 Mayıs’ta yan yana geldiğimiz gibi şimdi bu seçimde yan yanayız.

''24 HAZİRAN SÜRECİNDEKİ DEĞİL 24 HAZİRAN SONRASINDAKİ MÜCADELE HATTIMIZLA ANILACAĞIZ’
Bizler 24 Haziran sürecindeki değil 24 Haziran sonrasındaki mücadele hattımızla anılacağız. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde biz Yeni Yaşam Manifestosuyla halkımızla buluştuk. Herkes bu çağrıya olumlu yanıt verdi. Aleviler, Türkler, Kürtler emekçiler, kadınlar yan yana geldi. Ama şimdi sadece yan yana gelmek yetmez artık birlikte yürüme zamanı.

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. 2001 krizinden sonra Türkiye’ye demokrasi vaat edenler şimdi bizi aynı krize sürüklediler. Bu enkazı birlikte kaldırmanın yolu birlikte yürümekten geçiyor. 24 Haziran’da önemli bir başlangıç yapacağımıza inanıyoruz. Demokrasiye karşı kurulan barajı yıkan sonra büyük bir dönüşümü gerçekleştireceğiz.

''YENİDEN YENİ YAŞAMI BİR ARADA VAR EDEBİLİRİZ’
Türkiye’nin bir geçiş programına ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’ın Türkiye’ye vaadi bu dönüşümdür. Cumhurbaşkanı yetkilerini kullanmak değil yeni bir demokrasi mücadelesini var etmek amacıyla tüm Türkiye halklarına bu sözü veriyor. Yeniden yeni yaşamı bir arada var edebiliriz. Yerel demokrasi ile güçlendirilmiş bir demokrasi, demokratik cumhuriyeti ortak vatanda inşa etmeyi önüne koymuş bir programa ihtiyacımız var. Adayımızın da savunduğu tez budur.

''HDP’NİN PARLAMENTODA OLMASI TÜRKİYE HALKLARININ PARLAMENTODA OLMASIDIR’
Parlamento seçimlerindeki hem aday listelerimiz hem de programımız, 16 yıllık tahribatı ortadan kaldırabilecek bir çalışmayı önüne koydu. Siyaseten, iktisaden demokratikleşme ve ortak vatanda barış içinde yaşayabileceğimiz bir siyasi hattı 24 Haziran’dan sonra var edebiliriz. Bunun için öncelikle demokrasi önündeki barajı yıkmak zorundayız. HDP’nin parlamentoda olması Türkiye halklarının, emekçilerinin parlamentoda olmasıdır. En güçlü hamle bu barajın yıkılması HDP’nin tüm farklılıklarıyla parlamentoda olmasından geçiyor.

"Sezai Temelli: Dünyada en yoksul ülkeler arasındayız" haberi, 24 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Sezai Temelli: Dünyada en yoksul ülkeler arasındayız haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sezai Temelli: Dünyada en yoksul ülkeler arasındayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  2. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  3. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  4. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  5. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  6. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  7. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  8. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  9. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  10. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  11. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  12. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  13. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  14. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  15. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  16. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  17. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  18. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  19. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  20. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
Politika Haberleri