Sigara, cep telefonu, TV ve kadın cinayetleri

Sigara, cep telefonu, TV ve kadın cinayetleri

Sigara, cep telefonu, TV ve kadın cinayetleri Prof.Dr. Coşkun ÖzdemirSigaranın zararlarını anlatmaya gerek var mı? Artık çok iyi biliniyor. İçen iki kişiden biri bu yüzden ölüyor. Buna karşılık Türkiye halkı tüketimde şampiyonlar arasında. Yıllar önce çalıştığım...

Prof.Dr. Coşkun Özdemir

Sigaranın zararlarını anlatmaya gerek var mı? Artık çok iyi biliniyor. İçen iki kişiden biri bu yüzden ölüyor. Buna karşılık Türkiye halkı tüketimde şampiyonlar arasında. Yıllar önce çalıştığım yerlerde (Tıp Fakültesi, Cumhuriyet Gazetesi, Kas Hastalıkları Derneği) sigara bırakmayı teşvik etmeğe çalıştım. Bırakabilenlere sembolik hediyeler aldım. Çok geçmeden bu çabamın sonuç vermediğini ,bırakanların yeniden başladığını gördüm. Yıllar geçti, şimdi yine her adımda sigara tiryakilerine rastlıyorum. Bu defa “devam edin arkadaşlar ,bari bu dünya birinciliğini koruyalım'' diye şakalaşıyorum. Onlarla birlikte başka birinciliklerimizi gözden geçiriyoruz. Galiba cep telefonu kullanımında da en önlerdeyiz.TV seyircisi olarak da öyle. En çok MR çektiren, en çok antibiyotik kullanan bir millet, trafik kazalarında önlerde yer aldığımız kuşku götürmez. Sanırım kadın cinayetlerinde rakipsiziz. Övüneceğimiz bir şeyler bulabilsek keşke. Bir ara olimpiyat atletizm şampiyonlarımız var sandık. Meğer onlar da dopingli imiş.

Bizim halkımız merak etmez, neden aramaktan hoşlanmaz. Acaba neden diye sormaz. Büyük çoğunluğun öğrenme ihtiyacı yoktur. Bir bilene sormak aklına gelmez Düşünerek değil biyolojik yaşar halkımız. Eğitim düzeyinin yükselmesi ile de bu konuda belirgin bir artış olmuyor. Oysa nasıl bir kargaşa yaşıyoruz bu memlekette. Nasıl bir kaos? Müfredata dinsel dogmaları koyuyor iktidar. Çocuklara cihat öğretilecek. Biyolojinin temel bilimsel gerçeği EVRİM üzerinde tartışmalar süregeliyor. Türbanlı Merve Kavakçı büyük elçi. Yaz aylarında kuran kursları faaliyette, kara çarşaflı öğretmenler kuran öğretiyor. Dekolte kızlarımıza saldırı devam ediyor. Saldırıcılara ve destekçilerine göre Allah böyle kadınlar görürseniz tekme atın, tartaklayın diyor. Erkek hocanızın elini sıkmayın diyor. Bir vatan kurtarıcısı bir milli kahraman Atatürk heykelleri puttur vurun kırın diyor. Ünlü(!) bir tarihçi 10 kasımlarda Anıtkabir’e gideceğinize kenefe gidin, kurtuluş savaşını Yunan kazansaydı iyi olacaktı diyor. Müftülere nikah yetkisi veriliyor. Gerçek o ki bu halk dinini, İslam’ı doğru öğrenmiyor. Daha çok hurafe öğreniyor. Bilim neredeyse ona ulaş, önerisi yerine, deve sidiğindeki şifayı, kız erkek idrarlarındaki farkı öğreniyor. Yurdunu sevmesini de bilmiyor halkın çoğunluğu. Öğrenilmesi gereken bir şeydir yurt sevgisi Lafla olmaz. Saygı ile andığım Yaşar Nuri bunları ne kadar güzel anlatırdı. Bizim İslamcılar neden büyük İslam felsefecileri İbni Sina, İbn-i Haldun, İbn-Rüşt, Farabiyi ve onların görüşlerini dile getirmezler ..Gerçeği söylemekten çekinmeyelim Doğan Kuban gibi Özdemir İnce gibi, CEHALET''in egemenliği söz konusudur bu ülkede. Laik çağdaş bir eğitimin önü toprak ağaları ve dinbaz politikacılar tarafından kesilmiştir. 1940’lardan başlayarak. En büyük darbedir bu. Köy enstitüleri ve halkevlerini çok yazdım.

Hafriyat kamyonları ardı ardına kazalara yol açıyor bu arada çok sayıda trafik polisinin rüşvet aldığı saptanıyor.15-20 dakikalık bir yağış İstanbul’u felç ediyor. Bodrum’daki depreme dinbaz birileri teşhis koyuyor, faylar filan değil, açık saçık yaşayanlara Allah’ın cezası. 1999 depreminde de bir aklı evvel 7.4 yetmedi mi diye pankart açmıştı. LOZAN zafer mi hezimet miydi atışması devam ediyor. Sakarya Valisi İskender Paşa tekbiri ile görevine başlıyor. Bu ülkenin en başarılı insanlarından biri Yılmaz Büyükerşen saldırıya uğruyor. Uluslararası indekslere göre insani gelişmişlikte, basın özgürlüğünde, kadın erkek eşitliğinde, gelir dağılımı adaletinde en gerilerde yer alıyoruz. Bütün bunlardan yönetim gücünü elinde bulunduran iktidarın büyük kaygı duymasını beklemez misiniz ? Hayır öyle olmuyor. Sayın Cumhurbaşkanı 4 çocuk tavsiyesinde bulunuyor. Nereye hangi topluma doğru büyüyecek bu çocuklar? Bu soru ortada.

Peki bu ortam ve bu koşullar karşısında muhalefet sol muhalefet ne yapıyor? Solcu, Atatürkçü, ulusalcı, liberal solcu, İslamcı solcu? Her zamanki gibi bölünüyor, kutuplaşıyor, birbirini suçluyor. Emperyalizme meydan okuyarak, onu mağlup ederek kurduğumuz bu cumhuriyeti ve onun devrimlerini onun aydınlığını laikliği koruma üzerinde birleşemiyor. Bugünkü yönetim ve yargı üzerinde bile anlaşmazlık süre geliyor. Atatürk’ün ona inananlarla birlikte kurduğu bu ülke bilime, bilimselliğe dayanmadıkça, bir aydınlanma kültürü ile donatılmadıkça, laikliği benimsemedikçe huzura birliğe, çağdaşlığa kavuşamaz. Yurtsever insanlar yurtseverliğin ne olduğunu anlamış ,öğrenmiş insanlar el birliği ile bu doğrultuda yeni bir kurtuluş için çaba göstermelidirler. İktidar gücünü elinde tutanların da hiç olmazsa bir bölümü ülkenin içine yuvarlandığı çıkmazları görerek bu elbirliğine katılmaları beklenir. Bakın TV’lerde Atatürk’ün büstüne bir çekiçle saldıran insanı görüyoruz. Suç işliyor Peki bu suçun tamamı ona mı ait. Asla değil. Onu yöneticilerin dinbazların oluşturduğu bu toprak bu zemin yetiştirdi Bir ayda 50 kadar kadın cinayeti var. Karısını 28 bıçak darbesi ile öldüren genç adam katil mi doğdu. Böyle bir gen mi var? Hayır. Onu da yetiştiren bu sağlıksız toplum, bu aile, bu ortam. Yüz binlerce FETÖ’cü, aralarında generaller profesörler yargıçlar, mühendisler, öğretmenler var. Sağlıksız toplumun ürünleri bunlar.

Bugünkü gidiş asla bir çıkar yol olamaz, topluca yıkıma doğru sürükleniriz. Ardı ardına patoloji üreten bu toprağa özenle eğilmek gerekiyor.

"Sigara, cep telefonu, TV ve kadın cinayetleri" haberi, 31 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sigara, cep telefonu, TV ve kadın cinayetleri haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sigara, cep telefonu, TV ve kadın cinayetleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  2. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  3. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  4. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  5. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  6. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  7. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  8. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  9. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  10. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  11. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  12. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  13. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  14. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  15. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  16. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  17. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  18. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  19. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  20. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
Gündem Haberleri