Silivri'de 'Adalet voltası' başladı

Silivri'de 'Adalet voltası' başladı

Silivri'de 'Adalet voltası' başladı Bağımsız Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, Silivri'de Cumhuriyet'in tutuklu yazarlarını ziyaret etti.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması...

Bağımsız Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, Silivri'de Cumhuriyet'in tutuklu yazarlarını ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'ne Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi çalışanlarından da destek geldi. Tutuklu bulunan çalışanlar, 'Adalet Yürüyüşü'ne volta atarak destek veriyor.

Kılıçdaroğlu’nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' için Silivri’den destek ve katılım var. Arkadaşlarımız “Herkes için adalet isteyen yüz binlerin ayak sesi hepimiz için bir umuttur'' mesajı yolladı.

Bağımsız Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, Silivri’ye giderek Musa Kart, Kadri Gürsel, Güray Öz ve Murat Sabuncu ile görüştü.

Gazetecilerin 24 Temmuz’daki ilk duruşmaya hazırlandıklarını aktaran Nazlıaka, “Onurlu gazetecilere en çok yakışan sıfat mücadeleciliktir, belli ki bu vasfı içeride de taşımaya devam ediyorlar'' dedi. Nazlıaka, gazetecilerin 'Adalet Yürüyüşü'nü takip ettiklerini belirtirken, “Daha önce avluda sağlıkları için yürürken şimdi bu yürüyüşlere siyasi bir boyut eklenmiş. Örneğin Musa Kart daha önce her gün 10 bin adım atıyormuş, şimdi Kemal Kılıçdaroğlu’na ayak uydurabilmek için adımlarını 15 bine çıkarmış'' dedi.

ADALET İÇİN BİZ DE YÜRÜYORUZ
Murat Sabuncu: “Sağır eden bir sessizlik içinde'' 8 aydır Silivri’de bir hücredeyim. Kısa bir süre önce bu sessizliği yırtan, önce hafif hafif başlayan, giderek ruhumuzu ve bedenimizi kaplayan bir ses duymaya başladık. Ankara Güvenpark’ta başlayan, İstanbul’a doğru yürüyen kalabalığın, herkes için adalet isteyen yüz binlerin ayak sesi hepimiz için bir umuttur. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve kimseyi ayırmadan haksızlığa uğrayan herkesi kapsayan bu eylem bizim için çok değerli. 13 adımlık küçük havalandırmada her adımın sonunda bir duvar ile karşılaşsak bile adalet için biz de yürüyoruz. Adalet için yürüdüğümüzde önümüzde ne duvar kalıyor ne de parmaklık...

DOĞRU OLANI YAPIYORLAR
Kadri Gürsel: Cumhuriyet davasının sanıkları olarak 24 Temmuz’da yapılacak ilk duruşmamızdan itibaren, ipe sapa gelmez suçlamalarla dolu, delilsiz iddianameyi teşhir eden ifadelerimizi verip hukuku ve adaleti savunacağız. Hâkim karşısına çıktığımızda Silivri’de geçirdiğimiz süre 9 ayı bulmuş olacak. Bu başlı başına bir adaletsizliktir. Bir de bu adaletsizlik iddianame vasfı taşımayan bir vesikaya dayandırıldığında daha da büyüyor. Bu bakımdan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ile çiğnenen hak ve hukukumuzun savunulduğunu da görerek mutlu oluyorum. Adalet Yürüyüşü’nü sürdüren ve bu eyleme katılan herkese selam ve sevgilerimi yolluyorum. Gerçekten de bıçak kemiğe dayanmış ve adalet toplumun çok geniş kesimlerinin acil ve ortak talebi haline gelmiştir. Kılıçdaroğlu ve arkadaşları tartışılmaz ve bir lütuf olarak görülemez olan anayasal haklarını kullanmaktadır. Kendileri adalet talebini seslendirmek için doğru olanı yapmaktadır, onları tebrik ediyorum. Adaletin hâkim olacağı bir Türkiye hepimizin ortak özlemidir.

SADECE KOLESTEROL İÇİN DEĞİL
Musa Kart: Türkiye adaleti tartışıyor. Fakat tartışan taraflardan hiç birisi “bu ülkede adalet var'' diyemiyor. Türkiye 2016 hukukun üstünlüğü endeksinde 113 ülke arasında 99. sırada. Birkaç yıl önce Türkiye bu endekste 50. sırada imiş. Öyle anlaşılıyor ki sadece kan şekeri, kolesterol gibi vücut değerlerimiz için değil; toplumsal değerlerimiz için de yürümemiz gerekiyor.

MADEN YÜRÜYÜŞÜ GİBİ
Güray Öz: Biz burada olduğumuz için yürüyüşe katılamıyoruz. Ancak avluda yürüyerek bu eyleme eşlik ediyoruz. Bu yürüyüşü çok önemli buluyoruz. Zonguldak’ta düzenlenen Maden Yürüyüşü’nden sonra bu eylem en büyük, en kucaklayıcı harekettir. Biz de orada olmak istiyoruz. Ama “şimdilik'' bu eyleme cezaevinden katılıyoruz. Kemal Bey’e saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Bu yürüyüşün kısa olmayacağını biliyoruz. Daha uzun sürecek, ta ki hedefine ulaşıncaya kadar. Şunu da söylemeliyim: Enis Bey’e verilen cezayı çok absürd buluyorum. Bizlere “mahkeme kararlarına saygı duyun'' diyorlar; biz hukuka saygı duymayı tercih ederiz. Çünkü her mahkeme kararı hukuk ile uyumlu olmuyor maalesef. Tarih hukuk dışı mahkeme kararları ile dolu...

"Silivri'de 'Adalet voltası' başladı" haberi, 22 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Silivri'de 'Adalet voltası' başladı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Silivri'de 'Adalet voltası' başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  7. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  8. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  9. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  10. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  11. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  12. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  13. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  14. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  15. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  16. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  17. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  18. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  19. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  20. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
Gündem Haberleri