Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi

Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi

Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hal... Ekmek fiyat tarifelerinde olduğu gibi simit fiyat tarifelerinde de Ticaret Bakanlığın görüşünün alınması zorunlu hale getirildi.

Simit fiyat tarifelerinde Ticaret Bakanlığı'nın görüşünün alınması mecburi hale getirildi. Böylece ekmek fiyat tarifelerindeki sistem simit tarifileri için de geçerli olacak.

Simit tutarları tarifesine ilişkin karar bugün Resmi Gazete'de gösterilen "Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile alındı.

15/12/2004 tarihindeki ve 25671 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin ikinci fıkrası değiştirildi.

Yönetmelikte yapılan değişiklik şu şekilde:

Tarifeler, yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayıyla yürürlüğe girer. Tarifelerin tespitinde ilgili meslek komitesinin görüşü alınır. Meslek komitesi en geç on beş gün içinde görüşünü bildirmek zorundadır. Ancak, simit ile 4/1/2012 tarihindeki ve 28163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğe ilişkin tarifenin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu; on beş gün içinde Ticaret İl Müdürü ve Tarım ve Orman İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alır. Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan ekmek tarifesine ilişkin teklif, Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda meclisin onayına sunulur. Ancak, Bakanlık tarafınca olumsuz görüş bildirilmesi durumunda, heyetin toplanmasına gerek olmaksızın gerekçeleri ile birlikte yönetim kurulunca hazırlanan yeni tarife talebi, yeniden Bakanlığın görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulur.

"Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi" haberi, 30 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 21 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:45 Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
  2. 03:41 Sahte kahveyi anlamanın bir yöntemi buymuş: Dolandırıcılar buraya da sızdı!
  3. 03:38 Google ve Harvard Üniversitesi insan beyninin iç yapısını haritalandırdı
  4. 03:36 İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini AKINCI İHA buldu: İşte özellikleri!
  5. 03:34 Güneş patlaması 2025 yılında Dünya'yı vurabilir!
  6. 03:32 SİHA nedir ve nerelerde kullanılır?
  7. 03:30 iPhone telefonlarda renkler değişiyor!
  8. 03:28 Naci Görür'den deprem uyarısı geldi: Afet boyunda zarar verebilir!
  9. 03:24 Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
  10. 03:22 Kalp böbrek ve gut hastalarına uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
  11. 03:20 Hayalet hastalık ‘lyme’ın 300 hastalığa benzer belirtileri var!
  12. 03:19 Uzmanlar uyarıyor: Masa başında çalışanlar dikkat!
  13. 03:17 Biber dolmasında dağılma problemine son veren tüyo!
  14. 03:14 Schengen vizelerine zam geliyor
  15. 03:12 Meşhur Sivas köftesi tarifi
  16. 03:11 Yaz aylarının vazgeçilmesi: Yaz helvası tarifi
  17. 02:16 Kalp sağlığı için çikolatayı böyle yemelisiniz
  18. 02:14 Maliyeti 10 TL olan o besin en sağlıklı kahvaltılık seçildi!
  19. 02:12 Dondurulmuş sarımsak taze halinden bile daha sağlıklı!
  20. 02:10 Bu yöntemi deneyin: MHRS'den en kolay randevu alma yöntemi!
Ekonomi Haberleri