Sinematek, Kadıköy'de yeniden hayat buluyor

Sinematek, Kadıköy'de yeniden hayat buluyor

Sinematek, Kadıköy'de yeniden hayat buluyor Yoğurtçu Parkı yakınlarında inşaatına başlanan ve 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan Sinematek/Sinemaevi, Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Temeli atılan ve inşaatı tüm hızıyla...

Yoğurtçu Parkı yakınlarında inşaatına başlanan ve 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan Sinematek/Sinemaevi, Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Temeli atılan ve inşaatı tüm hızıyla devam eden Sinematek/Sinemaevi’nin tanıtımına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yanı sıra ünlü yönetmenler Pelin Esmer, Tayfun Pirselimoğlu ve Sinematek’in yeniden Kadıköy’de kurulmasına öncülük eden Jak Şalom ile çok sayıda sinemasever katıldı. Etkinlik sonunda geceye katılan sanatseverler 'To be or not to be/ Olmak ya da olmamak' adlı filmi izledi.

260520180935101849064.jpg

'KİTAPLIĞIMIZ VE 200 KİŞİLİK BİR SİNEMA SALONUMUZ OLACAK'
5 Ağustos 1965 tarihinde Onat Kutlar ve arkadaşları tarafından İstanbul'da kurulan Sinematek Derneği'nin kayıtlı ilk üyesi olan ve yıllar sonra Sinematek’in yeniden Kadıköy’de kurulmasına öncülük eden Jak Şalom, "Bugün yapmaya çalıştığımız şey, bu defa daha önemli ve bütün bir kurum oluşturmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda arşiv de oluşturacağız. Kitaplığımız ve 200 kişilik bir sinema salonumuz olacak. Seminerler, konferanslar, atölyeler düzenleyeceğiz. Genç sinemacılarla, kısa filmcilerle çalışmak istiyoruz. Sinematek, Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından çalışılmış bir çabadır" dedi.

'İLHAM KAYNAĞI KAPILARINI AÇAN BİR KURUM'
Tanıtıma katılan usta oyuncu Celal Kesal ise "Türkiye’de sinemaseverlerin, profesyonellerin Sinematek ile tanışması onların sinema felsefesine ve sinema düşüncesine dair ilham kaynağı kapılarını açan bir kurumdur. Bu yüzden yeniden bir Sinematek bize yeni heyecan, yeni ilham kapıları demektir" diye konuştu.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTI'
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da, "Sinematek’i bu çağa uygun bir şekilde yeniden hayata geçirmeye karar verdik. Şu anda inşaat aşamasında. Çok önemli bir ihtiyaçtı. Sinema salonları neden sadece alışveriş merkezlerinde ve hayatın içinde değil. İnsanlar kültürle, sanatla bir arada yaşayıp kendi geleceklerini daha mutlu inşa etmek istiyorlar. Bu projenin insanlar tarafından çok sıcak karşılanacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

SİNEMATEK NEDİR?
Sinematek/Sinema Evi bir sinema ku¨ltu¨ru¨ kurumudur. Sinema yapıtlarını koruma altına alır, bu konuda araştırmalar yapar ve yaptırır, sinema ku¨ltu¨ru¨nu¨ yaymak için gösterimler du¨zenler. Sinema ile ilgili her tu¨rlu¨ film, fotoğraf, belge, aygıt ve benzerlerini uluslararası standartlarda arşivler, aynı konularda çalışan uluslararası kurum ve kuruluşlarla ilişki kurar.Sinematek aynı zamanda bir Sinema Evi’dir. Sinematek’in kitaplığı araştırmacıların kullanımına açıktır.Öğrenciler ve araştırmacılar, çalışmaları için gerekli gördükleri filmleri, film izleme köşelerinde izleyebilirler.Film türleriyle ilgili toplu gösteriler yapar.

"Sinematek, Kadıköy'de yeniden hayat buluyor" haberi, 26 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Sinematek, Kadıköy'de yeniden hayat buluyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sinematek, Kadıköy'de yeniden hayat buluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:18 Gökhan Gönül: Futbol Arenasından Antrenörlük Sahasına
  2. 14:02 İslam Memiş’ten Çarşamba Uyarısı: Altın Yatırımcıları Hazır Olsun!
  3. 13:50 AKP'li Cumhurbaşkanı imzaladı: Atama ve görevden almalar gerçekleştirildi
  4. 13:50 CHP'den Ulaş Karasu: "Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, Anayasa'yı çiğneyip AKP propagandası yapıyor"
  5. 13:50 Alman Perakende Devi: Galeria Karstadt Kaufhof’un Çöküşü
  6. 13:48 Kim Kardashian ve Blake Lively, Kate Middleton Hakkında Olayı Hakkında Espri!
  7. 13:45 Gaziantep’in Geleneksel Lezzetleri: El İşçiliğiyle Süslenen İftarlar
  8. 13:38 Javier Milei’nin 100 Günü: Tartışmaların Odağında
  9. 13:35 Ahmet Kural ve Çağla Gizem Şahin: Bebek Heyecanı!
  10. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  11. 13:17 Filistinli yetkililer İsrail'in hiçbir duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattığını belirttiler
  12. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  13. 13:16 Arat üstünü çizdi! Fernando Santos'un yerine Hollandalı hoca geliyor!
  14. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  15. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  16. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  17. 12:59 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz konuştu: "İnsani olarak şiddete reaksiyon gösterdim"
  18. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  19. 12:57 Sürpriz! Yeni James Bond hayranların favorisi!
  20. 12:57 Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor!
Kültür Sanat Haberleri