Şırnak'ta sağlık skandalı: Hastane acilinde doktor olmadığı için hamile kadın hayatını kaybetti

Şırnak'ta sağlık skandalı: Hastane acilinde doktor olmadığı için hamile kadın hayatını kaybetti

Şırnak'ta sağlık skandalı: Hastane acilinde ... Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 çocuk annesi 8 aylık hamile 31 yaşındaki Feyruz Polat, kaldırıldığı hastanede doktor olmadığı için hayatını kaybetti. Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, Polat’ın eşi Hüsnü...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 çocuk annesi 8 aylık hamile 31 yaşındaki Feyruz Polat, kaldırıldığı hastanede doktor olmadığı için hayatını kaybetti. Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, Polat’ın eşi Hüsnü Polat, hastanedeki doktorun kendisine, “Burada uzman kadın doktoru yok, eşini Şırnak merkeze götür'' dediğini söyledi. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Polat, “Geride 3 çocuğum kaldı. Eşimin ağzından çıkan köpükleri bile tek başıma temizledim'' dedi.

Polat olayı şöyle anlattı:

Saat sabah 04.00 surlarından eşim beni uyandırarak nefes darlığı çektiğini söyledi. Bunun üzerine ben de ambulansı aradım. Eşimi Cizre Devlet Hastanesi aciline götürdük. Bizi burada 1 doktor karşıladı. Bizi karşılayan doktor bana, “Burada uzman kadın doğum doktoru yok'' dedi. Eşimin çığlıkları hastane koridorlarında yankılanıyordu. Daha sonra doktor, eşimi Şırnak merkeze götürmemi istedi. Ben de ambulans tayin etmelerini istedim. Bu isteğime karşılık olarak doktor, “Bizim ambulans sıkıntımız var'' dedi. Daha sonra kendisi Şırnak merkezdeki ve Silopi’deki kadın doğum doktorlarını arayacağını ve telefonla bilgi alacağını söyledi.

'DOKTORUN NÖBET SAATİ BİTTİ'

“Daha aradan zaman geçmeden bu doktorun nöbet saati bitti. Bunun yerine Yusuf doktor adında başka biri geldi'' diyen Polat, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

'Görevi devralan alan doktor, eşimden tahlil alacaklarını söyledi. Eşim nefes darlığı yaşadığı için oksijen vereceklerini söyledi. Ben de eşimi oksijen odasına götürmek için sedye getirdim. Ama tahlil almak için gittiğimizde eşim fenalaştı. Aradan birkaç dakika geçmeden eşimin nefes almadığımı fark ettim. Kendi ellerimle ağzını açtım. Eşimin ağzından çıkan köpüğü temizledim. Bunları ben tek başıma yaptım. Eşim hayatını kaybettikten sonra anne karnındaki çocuğumun yaşadığını söylediler. Ameliyata almak istediler. Ama daha sonra çocuğumu da eşimi de kaybettim. Geride 3 çocuğum kaldı. Biri 5 yaşında engelli ve şu an yatakta yatıyor. Diğer çocuğum 1 buçuk yaşında. 3’ncü çocuğum ise şu an ikinci sınıfa gidiyor.'

'RESMİ TATİL HASTANEDE KİMSE YOK'

Konuyla ilgili Cizre Devlet Hastanesi’ndeki yetkililerinin resmi tatil olduğu için hastanede görüşebilecek bir yetkilinin olmadığını söyleyediğini aktaran Hacı Bişkin, Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteriliği’ne yönlendirildi. Bişkin, birçok kez yapılan aramalara rağmen Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yanıt alamadığı bildirdi.

"Şırnak'ta sağlık skandalı: Hastane acilinde doktor olmadığı için hamile kadın hayatını kaybetti" haberi, 28 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Şırnak'ta sağlık skandalı: Hastane acilinde doktor olmadığı için hamile kadın hayatını kaybetti haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şırnak'ta sağlık skandalı: Hastane acilinde doktor olmadığı için hamile kadın hayatını kaybetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Sağlık Haberleri