'Sizin '90 yıllık reklam arası' dediğiniz, bizim namusumuzdur'

'Sizin '90 yıllık reklam arası' dediğiniz, bizim namusumuzdur'

'Sizin '90 yıllık reklam arası' dediğiniz, b... Meclis Genel Kurulu'nda Ku?rtuluş Savaşı'ının ismi bilinmeyen kahramanlarından biri olan Derviş Paşa'nın hikâyesini anlatan CHP'li Erdem, "Yapmamız gereken şey, Derviş paşalar gibi, tıpkı bu ülke için kanını dökmüş, evlatlarını...

Meclis Genel Kurulu'nda Ku?rtuluş Savaşı'ının ismi bilinmeyen kahramanlarından biri olan Derviş Paşa'nın hikâyesini anlatan CHP'li Erdem, "Yapmamız gereken şey, Derviş paşalar gibi, tıpkı bu ülke için kanını dökmüş, evlatlarını ve namazgâhını siper etmiş o irade gibi çelikten o gömleği giyinip egemenliği saraylara değil, millet iradesinin tecelligâhı olan Meclise teslim etmektir." dedi.

ERDEM: BU TOPRAKLAR, HALKI İÇİN KURŞUN ATANLARI DA HALKINA KURŞUN SIKANLARI DA GÖRDÜ!

CHP’li Eren Erdem, 17 Ocak’ın Kurtuluş Savaşı'nın ismi bilinmeyen kahramanlarından biri olan Derviş Paşa'nın vefat yıldönümü olduğunu hatırlatarak “Derviş Paşa hayatının sonuna kadar Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında mücadele etmiş bir isimdir. Namazgâhını siper edinerek antiemperyalist Kurtuluş Savaşımızda öncülük etmiş, akabinde çıkmış olan bütün isyanları da bastırma görevinde bulunmuştur. Cumhuriyeti görmüştür, Millî Savunma Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapmıştır ve seksen beş yıl önce bugün hayatını kaybetmiştir. Bu topraklar Derviş Paşa gibi askerler de görmüştür, 15 Temmuz'da kendi halkına kurşun sıkan askerler de görmüştür, asker kılıklı teröristler de görmüştür ama onun bir özelliği vardır beni etkileyen; bir elinde mavzer, bir elinde de yüreği vardır ve Derviş Paşa secdegâhını defaatle gözyaşlarıyla ıslatmasıyla bilinir. O günlerde secdeye kapanarak halkı aldatan derviş kılıklı meczupların iş tuttuğu emperyalistlerle çarpışma onurunu başının üstünde taşımıştır.

ERDEM: DERVİŞ PAŞA ALLAH İLE ALDATANLARA KARŞI CUMHURİYETİN FAZİLETLERİNİ YAYMAYA ÇALIŞTI!

Derviş Paşa’nın cumhuriyetin faziletlerini yaymaya çalıştığını ifade eden Erdem, “Derviş Paşa o günlerde kendisini ''zıllullah filarz’ yani ''yeryüzünde Allah'ın gölgesi’ addeden iradenin de karşısında ilahi Kelimetullah'ın ''şûra ve meşveret’ ilkesini yani cumhuriyeti savunmuştur. 1923'te iradenin saraydan alınıp halka verilmesinde Derviş Paşa gibi isimlerin çok büyük emeği olmuştur. O günlerde kimileri İngiliz emperyalizmiyle iş tutuyor, sözde hilafet getirmek için özde İngiliz şansölyelerinin kılıçlarındaki masum kanının üzerine saltanat inşa etmeye çalışıyordu. Kur'an işte o güruha, ''Allah ile aldatanlar’ diyor. Derviş Paşa inançlı biriydi, dindar biriydi, Allah ile aldatmaya da karşıydı, Fatır Suresi'nin 5'inci ayetinde geçen Allah ile aldatmaya da karşıydı, Allah'ın ’eşrefi mahlûk’ dediği o yaratılmışların en yücesinin egemenliğini savunuyordu; onun için cumhuriyetin yanında durdu. Bizler de, bugün onun ardından yüreklerimizi birleştirip Fatiha okuyabiliyoruz. O yüzden ben diyorum ki: Gelin, Derviş Paşa'nın kemiklerini sızlatmayalım, Derviş Paşa bizim değerimizdir.'' dedi.

ERDEM: SAHTE DERVİŞLER EGEMENLİĞİ HALKTAN ALIP SARAYA SOKUŞTURMAK İÇİN ÇABALADI!  

“Tabii bir realitemiz daha var. O günlerde sahte dervişler vardı, üçkâğıtçı mollalar vardı, Kur'an'ı mızrak ucuna takanların iradesini savunanlar vardı. Aynı şekilde, yoksulun ve horlanmışın değil, istifleyenin, biriktirenin, imtiyaz sahibi olmaya çalışanların yanında olanlar vardı; zorbalığın, zulmün yanında duranlar vardı arkadaşlar. O gün Derviş Paşa'nın yapmaya çalıştığı şeyin adı, millî egemenliği tesis etmekti ama onun karşısında, yeniden o egemenliği alıp saraylara sokuşturmak isteyenler vardı.''

ERDEM: ''DOKSAN YILLIK REKLAM ARASI’ DİYE KÜÇÜMSENEN SÜREÇ BİZİM NAMUSUMUZDUR!

“Bizler burada sadece kendi çocuklarımız için değil, sizlerin çocukları için mücadele ediyoruz. Siz belki buna inanmayacaksınız ama biz sizlerin çocuklarını çok seviyoruz, sizlerin de bizlerin çocuklarını sevdiğinizden en ufak bir tereddüt dahi duymuyoruz. Ama diyoruz ki, bakın, gelin, bu işi bir kişiye teslim etmeyelim. Unutmayalım, bugünkü sarayda bir ifade kullanılmıştı: ''Tarih anlayışımızın 1919'dan itibaren yazılmasına karşıyım.’ denmişti. 1919 demek, 15 yaşındaki çocukların yalın ayakla birinci antiemperyalist kurtuluş mücadelesine katkı sunması demektir. Bugün ''doksan yıllık reklam arası’ diye küçümsediğimiz bu süreç hepimizin mihenk taşıdır, hepimizin namusudur, hepimizin iradesidir. Demin bir milletvekili arkadaşımız dedi ki: ''Benim dedem Çanakkale'de şehit oldu.’ Bundan kimsenin şüphesi olabilir mi? Buradaki herkes o antiemperyalist Kurtuluş Savaşı'nda mücadele etti. O yüzden, görevlerimizi hatırlayalım. Yapmamız gereken şey, Derviş paşalar gibi, tıpkı bu ülkeye kanını dökmüş, evlatlarını siper etmiş, namazgâhını siper etmiş, secdegâhını siper etmiş olan o irade gibi çelikten o gömleği giyinip millî egemenliği saraylara değil, milletin iradesinin tecelligâhı olan Meclise teslim etmektir.''?

">

"'Sizin '90 yıllık reklam arası' dediğiniz, bizim namusumuzdur'" haberi, 18 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Sizin '90 yıllık reklam arası' dediğiniz, bizim namusumuzdur' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Sizin '90 yıllık reklam arası' dediğiniz, bizim namusumuzdur' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  2. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  3. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  4. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  5. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  6. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
  7. 00:16 İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
  8. 00:15 Meteorolojiden uyarı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat!
  9. 00:12 KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
  10. 00:10 Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile bir araya gelecek
  11. 00:05 Yavaş “Sözlerimizi tutuyoruz” diyerek müjde verdi: Ankara’nın köklü sorununa çözüm yolda!
  12. 00:05 Sarı Lekeleri Yok Etmek İçin Doğal Çözüm: Karbonat ve Sirke!
  13. 00:02 Fed Başkanı Jerome Powell'dan faiz indirimi mesajı geldi
  14. 00:02 Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü
  15. 23:57 ABD Piyasalarında Karışık Seyir: Fed'den Faiz Sinyali, Şirket Gelirleri Değerlendirildi
  16. 23:54 Sağlık Trendi: Sumaklı Yoğurt Sindirimi Düzenliyor ve Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor!
  17. 23:53 ABD İşgücü Piyasasında Mart Ayında Beklenmedik Daralma: Açık İşlerde Ciddi Azalma
  18. 23:49 Asgari ücrete zam gelecek!: Dr. Şeref Oğuz tarih vererek konuştu!
  19. 23:47 Vücut ve organ temizleyici!: İşte padişahların zinde kalmalarının sırrı!
  20. 23:47 Sivasspor, Galatasaray Maçı Öncesi Hazırlıklarını Sürdürüyor!
Politika Haberleri