Skandal görüntüler için 'açıklama!'

Skandal görüntüler için 'açıklama!'

Skandal görüntüler için 'açıklama!' Manisa'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte hayvanlar sahipsiz kaldı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasındaki yetki karmaşasından dolayı birçok hayvan barınağı bakımsız hale geldi. Turgutlu ilçesindeki hayvan...

Manisa'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte hayvanlar sahipsiz kaldı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasındaki yetki karmaşasından dolayı birçok hayvan barınağı bakımsız hale geldi. Turgutlu ilçesindeki hayvan barınağındaki köpeklerin sosyal medyaya yansıyan görüntüleri durumu gözler önüne serdi.
 
Köpeklerin bakımsız hali sosyal medyada paylaşılınca hayvanseverler ayaklanarak, imza kampanyası başlattı. Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, görüntülere şaşırmadıklarını belirterek, birçok kez şikayette bulunmalarına rağmen kentte hayvanlarla ilgili önlem alınmadığını savundu.
 
Turgutlu'daki bakımevinin herkesin vicdanını sızlattığını dile getiren Erbirliler, "Bu görüntüler her zaman yaşanıyor. Sadece bu belediye döneminde değil, Turgutlu'daki barınak bundan önceki belediyeler döneminde de aynıydı. Ne yazık ki duvarları kireçlenmiş ve barınak demeye bin şahit isteyen bir yerde hayvanlar yaşıyor. Ancak köpekler bakımevinde bu hale gelmedi. Dışarıda bu hale geldiler, yine bundan da belediye sorumludur. Biz mücadeleye devam ediyoruz. Ama bu kareleri gördükçe vicdanımız sızlıyor" dedi. 

Sosyal medyaya yansıyan fotoğrafların geçtiğimiz hafta içinde çekildiğini kaydeden Erbirliler, Turgutlu Belediyesi hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verildiğini söyledi.
 
Elbirler, "Fotoğraflardaki karelerin hepsi gerçektir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne, kaymakamlığa, valiliğe şikayet dilekçelerimizi yazdık. Gönderilmesi gereken her yere de ulaştırdık. Büyükşehir belediyesi ve ilçeler topu birbirinin üstüne atıyor. İş mahkemeye kadar gitti. Büyükşehir belediyesi, hayvan barınağı yapma, ilçeler ise işletme sorumluluğu taşıyor. Biz bunu anlatamıyoruz. O yüzden bir başıboşluk var. Bakımevi denilen yer atıl, harabe, viran bir yer. Yetkililer el atmazsa gönüllerin yapabileceği bir yere kadar oluyor. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz" dedi. 

'TURGUTLU'YA YAKIŞIR BARINAK YAPILMALI'

Barınakta veteriner hizmeti olmadığını ve haftada iki gün Büyükşehir Belediyesi'nden bir veteriner görevlendirildiğine dikkati çeken Erbirliler, "Hayvanları toplayıp atıyorlar, bunu genelde belediyeler yapıyor. Hayvanlar yemek bulamıyor, açlıktan hastalığa yakalanıyor. Aslında bu görüntülerin sebebi belediye ve halktır. Barınakta ölmüş yavruları diğer köpeklerin tarafından açlıktan yenildiği görüntüler var, kuru kafalar var. Bu canımızı çok acıtıyor" diye konuştu.
 
Siyasilere ve yerel yetkililere seslenen Erbirliler, biran önce yeni hayvan barınağı için yer bulunması ve Turgutlu'ya yakışır bir barınak yapılması gerektiğini söyledi.
 

"Skandal görüntüler için 'açıklama!'" haberi, 31 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Skandal görüntüler için 'açıklama!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Skandal görüntüler için 'açıklama!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  2. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  3. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  4. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  5. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  6. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  7. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  8. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  9. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  10. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  11. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  12. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  13. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  14. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  15. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  16. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  17. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  18. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  19. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  20. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
Gündem Haberleri