Slovakya, Rusya karşısında hakkıyla kazandı

Slovakya, Rusya karşısında hakkıyla kazandı

Slovakya, Rusya karşısında hakkıyla kazandı Ali Kaya SoysalB grubunun ikinci maçlarının ilkinde bir önceki maçta İngiltere karşısında son dakikalarda bulduğu golle zor bela berabere kalan ve grubun "en zayıf halkası" diye tanımladığım Rusya, Galler maçından 2-1 mağlubiyetle...

Ali Kaya Soysal
B grubunun ikinci maçlarının ilkinde bir önceki maçta İngiltere karşısında son dakikalarda bulduğu golle zor bela berabere kalan ve grubun "en zayıf halkası" diye tanımladığım Rusya, Galler maçından 2-1 mağlubiyetle gelen Slovakya ile karşılaştı Lille'de dün öğleden sonra kuşağında. İlk yarıda topla daha çok meşgul olan Ruslar 32'de iki pasla gelen Weiss golüne ve 45'de bence turnuvanın şimdiye kadar en şık golüne imza atan Napolili Hamsik şutuna engel olamayınca devreyi 2-0 yenik kapattı.

İkinci yarı Slovaklar harika bir taktik uyguladılar, rakibi beklediler, 80'de yedikleri Glushakov golü dışında hiç pozisyon vermediler ve amaçlarına 2-1'le  ulaştılar. Bu maçla ilgili satırlarımı kapatırken bir gol ve bir gol pasıyla ( basketten futbol literatürüne giren asist terimini hiç sevmiyorum ) skora damga vuran, henüz 29 yaşındaki Marek Hamsik'ten söz etmeliyim, bu oyuncu Fransa 2016'da öne çıkan futbolcular listesinde yerini eminim alacak. Slovakya 16'lar için büyük aday son İngiltere maçı öncesi.
 
İSVİÇRE 16'LARA AVANTAJLI GİDİYOR

A grubunun akşam maçında Romanya ile karşılaşan büyük Alplerin küçük ülkesi İsviçre 1-1 lik beraberlikle bir üst tur için önemli avantaj yakaldadı. Kosova'dan iltica eden Arnavutların ikinci kuşağından takımının yarısını oluşturan İsviçre, Shaqiri, Lichtsteiner, Frei, Mehmedi ve Emboli gibi Avrupa'nın üst düzey kulüplerinde forma giyen yıldızlarıyla maç öncesi favoriydi. Nitekim maç boyu futbol adına olumlu her şeyi sahaya yansıttılar ve Romanya'dan çok üstündüler. Ancak 18. dakikada bir Romanya karşı atağında , bana göre gereksiz bir  penaltıya sebebiyet verdiler ve Stancu'nun ayağından geriye düştüler. Ama dediğim gibi daha kaliteli bir kadroları olduğu için beraberlik golünü 57'de Mehmedi kanalıyla buldular ve kalan bölümde de üstünlüklerini sürdürdüler, belki ikinci golü bulamadılar, fakat 2 maçta 4 puanla yeni sisteme göre 16'lara çok yakınlar..
 
FRANSA 16'LAR İÇİN TAMAMDIR

Marsilya Veledrome'de oynanan maçta Fransa "Arnavut inadını" son 5 dakikada iki golle kırınca bir üst tura çıkan ilk takım olma ünvanını kaptı. Son dakikalara yaklaşırken 0-0 giden maçta acaba bu grupta son maçlarda neler olacak diye düşünürken Horozlar beni problemden bir ölçüde kurtardı. Ama Arnavutluka hakikaten yazık oldu. Ev sahibi güçlü , 500 milyonluk Fransa'ya 50 milyon euroluk kadronla, üstelik bir önceki maçta kırmızı gören kaptanın Lorik Cana'dan yoksun çıkıyorsun ve son ana kadar mert futbolunla bir puana yaklaşıyorsun, ama 90 ve 90+ 5'de Griezmann ile turnuva yıldızı Payet in golleriyle kaderine yenik düşüyorsun..
 
İkinci maçlardan sonra bir çok örneğini yaşayacağımız görüntüyü tartışalım isterseniz; A grubunda Fransa, İsviçre'ye yenilse bile aldığı 6 puanla çıkmayı garantiledi, fakat 3. kim olacak? 4 puanlı İsviçre mi, yoksa son Romanya- Arnavutluk maçının galibi mi? İşte bu noktada en önemli faktör atılacak 2. gollerdir, yani averajdır. Şu ana kadar rakiplerini iki farkla yenen iki takım var; Almanya ve Fransa. Dolayısıyla uzak farkla öndeler 16'lar öncesi. Aynı mantıkla hesap yaparsak Türkiye ortaya konulan oyun açısından farklı yenilmemiz kaçınılmaz olan Hırvatistan maçını 1-0 bitirmekle bana göre bir avantaj yakalamıştır en iyi 3. olamayanın dövülmesi gereken bir sistemde..

Son olarak, bugün 3 maç daha oynandı, dünkü yazımda sözünü ettiğim TRT'deki yorumcu eksikliği devam etti, acaba finali mi bekliyorlar, yoksa finali Cumhurbaşkanımız mı yorumlayacak eski bir futbolcu ve "bir bilen" olarak?
 

"Slovakya, Rusya karşısında hakkıyla kazandı" haberi, 15 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Slovakya, Rusya karşısında hakkıyla kazandı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Slovakya, Rusya karşısında hakkıyla kazandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  2. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  3. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  4. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  5. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  6. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  7. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  8. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  9. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  10. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  11. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  12. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  13. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  14. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  15. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  16. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  17. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  18. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  19. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  20. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
Spor Haberleri