Snowden: Facebook bir sosyal medya değil; gözetleme şirketi!

Snowden: Facebook bir sosyal medya değil; gözetleme şirketi!

Snowden: Facebook bir sosyal medya değil; gö... Edward Sonowden attığı tweette;"Gözetleme şirketi" olarak anılan bazı şirketler kişilerin detaylı özel verilerini toplayıp satarak para kazanıyor. Savaş Bakanlığı'nın adı Savunma Bakanlığı olduğundan bu yana bu şirketlerin...

Edward Sonowden attığı tweette;"Gözetleme şirketi" olarak anılan bazı şirketler kişilerin detaylı özel verilerini toplayıp satarak para kazanıyor. Savaş Bakanlığı'nın adı Savunma Bakanlığı olduğundan bu yana bu şirketlerin de yeni etiketi 'sosyal medya' oldu.

CIA'in güvenlik ihlallerini ifşa eden Edward Snowden'a göre Facebook bir sosyal medya değil,gözetleme şirketi olduğunu dile getirdi. 

Edward Sonowden attığı tweette;"Gözetleme şirketi" olarak anılan bazı şirketler kişilerin detaylı özel verilerini toplayıp satarak para kazanıyor. Savaş Bakanlığı'nın adı Savunma Bakanlığı olduğundan bu yana bu şirketlerin de yeni etiketi 'sosyal medya' oldu.

FACEBOOK KULLANICI BİLGİLERİNİ PAZARLIYOR

Bu açıklamanın bir adım gerisinde Facebook'un kullanıcılar tarafından silinmiş içerikler dahil olmak üzere kişisel bilgileri şirketlere pazarladığı haberleri vardı.
Öyle ki 2016'da ABD'de gerçekleşen seçimlerde Donald Trump adına çalışan şirket 50 milyon kişinin verilerini bu yolla satın almıştı. Trump ve ekibinin seçimi bu verilerin manipüle edilerek kullanıcılara yeniden sunulmasıyla kazandığı bile söylentiler arasında.

Tabii ki seçim kampanyasını yürüten şirket bu iddiaları yalanladı. Buna rağmen geçtiğimiz hafta Facebook tarafından firmanın Facebook verilerine erişimi yasaklandı.

"EĞER BİR ÜRÜNÜ KULLANIRKEN PARA VERMİYORSANIZ,ÜRÜN SİZ OLABİLİRSİNİZ?"

Bu soru bu olaylar sonrasında zihin duvarlarımızda yankılanmaya başladı. Soruşturmalar sürerken Snowden'ın Facebook'un kişilerin verilerini pazarlamasını bir gelir kalemi olarak kullandığını açıklaması düşündürmüyor değil.

Snowden'a göre Facebook'ta paylaşım yapmak kişisel hayatı satılığa çıkarmakla eş.
"Bu noktada Facebook ve gönüllü paylaşımlarla kişisel hayatının detaylarını yayanlar kurban değil, bu zincirin içerisindeki birer suç ortağı." diyor gizlilik konusunda gözlerimizi açmaya hayatını vakfeden Snowden.

İSPANYA'DA YAPILAN SORUŞTURMADA CEZA KESİLDİ

Geçtiğimiz yıl İspanya'da yapılan soruşturmalarda Facebook'un izinsiz şekilde kullanıcıların ideolojik ve dini verilerini kişisel zevkleriyle analiz ederek topladığı için 4 milyon lira ceza kesilmişti.

BU OLAYLARDAN SONRA FACEBOOK'DAN VAHİM BİR AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Açıklamaya göre Facebook'un verilerine erişim hakkı olan kimi şirketlerin silindiği düşünülen kişisel verileri bünyelerinde tuttukları anlaşılmış ve yeni bilgiler erişene dek bu tip erişimler sonlandırılmış. Kim bilir ne tip güvenlik açıkları halen özel verilerimizin satışta olmasını sağlıyor, yeni bir kriz çıkana dek bilmek mümkün değil.

FACEBOOK BİZİ TANIDIĞI SÜRECE İNANMAMAK SAFLIK OLUR

Ücret ödemeden kullandığımız bir servis milyarlarca dolar ciro yaparken, üstüne üstlük her gün onlarca reklam bizim Facebook duvarımızı tam da ilgi alanlarımızı hedefleyerek işgal ederken verilerimizin analiz edilmediğini düşünmek saflık olur.

Facebook'un en büyük gelir kalemi olan reklamlar Facebook bizi daha iyi tanıdığı sürece para kazandıracak, bu yüzden bu tip düzenlemelerin bizleri güvende tutacağına inanmak zor.

''KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ SOSYAL MEDYADAN UZAK TUTUN''

Snowden'a göre gizliliği bir nebze koruyabilmek için kişisel bilgilerimizi detaylandıran sosyal ağlardan uzak durmak, mümkünse verilerimizi bulut sistemler yerine disklerde tutmak ve bu diskleri de şifrelemek gerek. 

Paylaşımcılığın verdiği hazzı bir kenara bırakalım, ne kadar anonimsek o kadar özgürüz!

"Snowden: Facebook bir sosyal medya değil; gözetleme şirketi!" haberi, 22 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Snowden: Facebook bir sosyal medya değil; gözetleme şirketi! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Snowden: Facebook bir sosyal medya değil; gözetleme şirketi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Otomotiv Haberleri