Şok suikast planının hedefinde kim var? ABC isimleri ve senaryoyu açıklıyor!

Şok suikast planının hedefinde kim var? ABC isimleri ve senaryoyu açıklıyor!

Şok suikast planının hedefinde kim var? ABC ... ABC Gazetesi / ÖZELKaçak olan Hava Kuvvetleri Muharebe Arama Kurtarma Timi (MAK) ile SAT komandolarının suikast ihtimalinin etkili olduğu öne sürüldü. Ekibin toplumda şok yaratacak bir suikastle kaos yaratarak yeni bir darbeyi hedeflediği...

ABC Gazetesi / ÖZEL

Kaçak olan Hava Kuvvetleri Muharebe Arama Kurtarma Timi (MAK) ile SAT komandolarının suikast ihtimalinin etkili olduğu öne sürüldü. Ekibin toplumda şok yaratacak bir suikastle kaos yaratarak yeni bir darbeyi hedeflediği öne sürülüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilk hedef olduğu, ancak Başbakan Binali Yıldırım ile Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'ın da "radara alındığı" iddia ediliyor.

ABC Gazetesi'nin ulaştığı bilgilere göre, firari komandoların bu durumundan yararlanmak isteyen bazı güçlerin de devreye girebileceğine dikkat çekiliyor. 

TSK'daki Fethullahçı yapılanmayı çok iyi bilen bir kaynüğın ABC Gazetesi'ne yaptığı değerlendirme ve verdiği bilgiye göre; durumdan yararlanan 'Yeni Gladyo' yapılanmasının da bir suikast düzenleyip, suçu kaçak Cemaatçi komandolara yükleyebileceği belirtiliyor. Böylece bütün ülkede büyük bir "şok" yaratarak sıkıyönetim ilanı gündeme getirilebilecek.  

TEÇHİZATLI SKORSKY KAYIP

ABC'nin askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, hükümetin kayıp envanter olmadığını açıklamasına rağmen tam teçhizatlı bir Skorsky kayıp. Kaçak MAK ve SAT komandolarının ellerindeki Skorsky'nin elektronik sistemini devre dışı bırakarak yerinin tespit edilmesini öndeledikleri ifade ediliyor. Halen Cemaatçilerin elindeki tam teçhizatlı Skorsky'nin yeni bir eylemde kullanılabileceği tehlikesi nedeniyle hava kuvvetlerinin teyakkuzda olduğu da iddiia ediliyor.

GLADYO DEVREDE

Firari komandolar hakkında bir diğer iddia ise, yukarıda da işaret ettiğimiz gibi, başarısız darbe girişiminin ardından devreye giren Gladyo'nun şok suikastler düzenleyerek bu eylemleri firari komandoların gerçekleştirdiği yönünde bir propaganda yapabileceği şeklinde. Amacın, Cematin başlattığı darbe sürecininde makas değişikliğini gerçekleştirerek kendi darbesini yapmak olabileceği belirtiliyor.

Durumun 9 Mart ve 12 Mart 1971 darbe girişimi ve darbesine benzediğini ancak burada rollerin değiştiği ifade ediliyor. Bilindiği gibi, 9 Mart 1971'de TSK'da güçlü olan Kemalist ve solcu subaylar bir darbe yapmayı planlamış, ancak hareket geçmek üzereyken dönemin Hava Kuvvetleri komutanı muhsin Batur ve kara Kuvvetleri Komutanı Faruk Gürler kendilerine ihanet ettiği (yarı yolda bıraktığı) için vargeçmişlerdi. Ancak üç gün sonra Muhsin Batur ve Faruk Gürler'in saf değiştirmesi ile sağcı bir darbe gerçekleşmiş, slcu ve askeri müdahaleye katılacak Kemalist subaylar tutuklanmıştı. Söz konusu dönemde (12 Mart 1971 faşist darbesi) binlerce subay ordudan atılmıştı.

HEDEFTEKİ İSMLER

Cemaatci kaçak MAK ve SAT komandolarının ilk hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu ifade ediliyor. Böylece iç savaş doğru evrilecek bir istikrarsızlaştıma planının devreye sokulabileceği ve böylece yeni bir darbe için uygun ortamın yaratılmak isteneceği iddia ediliyor. Ekibin, Erdoğan'a yönelik bir suikastı gerçekleştirememesi halinde diğer hedeflerinin ise Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar olduğu da ABC'ye ulaşan bilgiler arasında. Ayn kaynaklar Gladyo'nun da aynı yolu izleyebileceğini, böyle bir taşla iki kuşun (Cemaat ve AKP) vurulacağına dikkat çekiliyor.

***

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, ülkede şok suikastler vesabotajlar olabileceğini söylemişti.

"Şok suikast planının hedefinde kim var? ABC isimleri ve senaryoyu açıklıyor!" haberi, 20 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Şok suikast planının hedefinde kim var? ABC isimleri ve senaryoyu açıklıyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şok suikast planının hedefinde kim var? ABC isimleri ve senaryoyu açıklıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  2. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  3. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  4. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  5. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  6. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  7. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  8. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  9. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  10. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  11. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  12. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  13. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  14. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  15. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  16. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  17. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
  18. 00:02 Altın Fiyatında Rekor! Dünya Bankası'ndan Altın Müjdesi, Yatırımcıları Heyecana Sürükledi!
  19. 00:00 Satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşandı: 9 aylık seri devam ediyor
  20. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
Gündem Haberleri