Sol dernekler tek tek mühürleniyor

Sol dernekler tek tek mühürleniyor

Sol dernekler tek tek mühürleniyor İçişleri Bakanlığı kararıyla faaliyeti durdurulan 370 dernek tek tek mühürleniyor… Ankara’da ÇHD Şubesi’ne yapılan mühürleme işleminin ardından polis Halkın Hukuk Bürosu’na gitti. Buraya destek için giden avukatların...

İçişleri Bakanlığı kararıyla faaliyeti durdurulan 370 dernek tek tek mühürleniyor… Ankara’da ÇHD Şubesi’ne yapılan mühürleme işleminin ardından polis Halkın Hukuk Bürosu’na gitti. Buraya destek için giden avukatların yanı sıra, CHP ve HDP’li milletvekilleri de polisin büroya girmesini engellemeye çalıştı. Ancak polis 6 avukatı gözaltına aldı ve diğer avukatları da binadan çıkardı. Ankara’da ayrıca Gündem Çocuk Derneği de mühürlendi.

Diyarbakır'da KHK ile kapatılan dernekler mühürlendi

KADIKÖY’DE BARIŞ DERNEĞİ’NE BASKIN

İstanbul’da da Barış Derneği’nin Kadıköy’deki binasına gece yarısı yapılan polis baskınında derneğe ait flash disk ve bilgisayar kayıtlarına el konuldu. Tutuklu Aileleri ve Yakınları Derneği (TAYAD), Sarıgazi ve Nurtepe Çayan Haklar dernekleri de mühürlendi. Derneği Bursa’da Panayır Kadın Derneği, Diyarbakır’da Rojava Derneği, Kürt Yazarlar Derneği, Dicle-Fırat Kültür Merkezi ve Özgür Kadınlar Kongresi (KJA) mühürlendi. Mersin’de Akdeniz Göç-Der mühürlendi. 12 yıldır göçmenlerle ilgili faaliyet gösteren derneğin başkanı Reşat Aşan, “Devam eden çalışmalarımız vardı'' dedi. Van’da Van Kadın Derneği’ne (VAKAD) polis tarafından mühürlenecekleri bildirildi. TUHAD FED, ÖHD ve MEYA DER de şimdiye kadar mühürlenen dernekler arasında yer alıyor.

akdeniz11-576x1024.jpg

'GELMEZSENİZ KAPIYI KIRARIZ' DEDİLER

Bursa’daki Panayır Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Filiz Tali, dün akşam 18.00 sıralarında polisin aradığını, derneğin kapatıldığı haberini vererek kendisini derneğe çağırdıklarını söyledi. Polislerin “gelmezseniz kapıyı kırarız'' dediklerini aktaran Filiz Tali, “Uzak bir yerdeydim, beni 1,5 saat kapıda beklediler. Kararı tebliğ ettikten sonra, içeride arama yaptılar, her yerin fotoğrafını çektiler, bütün evraklarımıza el koydular ve kapımıza mühür vurup gitiler'' dedi.

Tebliğ ettikleri belgede herhangi bir gerekçe açıklanmadığını, sadece OHAL nedeniyle faaliyetlerinin 3 ay durdurulduğunun yazdığını belirten Tali, “Faaliyet dedikleri nedir? Mesela 25 Kasım’da kadına yönelik şiddete karşı etkinliğimiz olacaktı. Onu durdurdular! Kadınlar katledilirken koruyamayanlar, kadınları korumaya çalışan bir derneği kapattılar'' diye tepki gösterdi.

Kadın sağlığı, çocukların eğitimi,  kadınların her alandaki mücadelesine dair eğitimler yaptıklarını kaydeden Filiz Tali, “Derneği kadınların örgütlenmesinden korktukları için kapattılar. Ama biz kadınlar olarak verdiğimiz bu mücadeleden geri durmayacağız, ev ev örgütleneceğiz, girmediğimiz derdimizi anlatmadığımız tek ev kalmayacak ve kaldığımız yerden daha çok mücadelemize sarılacağız'' açıklamalarında bulundu.

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, dernek mühürlenirken gelen bazı üyeler de polise, “Çocukları eve bıraktığımızda nefes aldığımız, bir bardak çay içtiğimiz tek yer vardı, onu da kapatıyorsunuz. Çocuklarımız burada ücretsiz kurs alıyordu. Hem çocukların hem kadınların yaşamını kısıtlıyorsunuz'' diyerek mühürlemeye tepki gösterdiler.

dernek111.jpg

GÜNDEM ÇOCUK İÇİN DESTEK

Çocuk haklarının geliştirilmesi için uzun yıllardır faaliyet yürüten, okulların daha güvenli olması için projeler hazırlayan Gündem Çocuk Derneği’nin faaliyetleri de İçişleri Bakanlığı kararıyla durduruldu. Karara ilişkin Uçurtma Çocuk Dergisi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Çocuk hakları odaklı çalışmalarla on yıldır ülkede ''Gündem Çocuk’ diyen, eşitsizliğe, haksızlığa, ihmale, istismara karşı çıkan, çocukların yaşam haklarını savunan, çocuklarla çalışma yapan hemen hemen herkesin çatısı Gündem Çocuk Derneği İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı KHK ile mühürlendi. Binaları mühürleyebilirsiniz ama insanları asla. Darbe girişimi gerekçe gösterilerek ülkede yaşatılan sıkıyönetim koşulları ne çocuk haklarını sonuna kadar savunacak olan bizleri ne de toplumun ihtiyacı olan kardeşlik, eşitlik ve barışın gelmesi için mücadele eden insanları yıldırabilir! Bizler hâlâ ''Gündem Çocuk’ demeye devam edeceğiz'' denildi.

"Sol dernekler tek tek mühürleniyor" haberi, 12 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sol dernekler tek tek mühürleniyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sol dernekler tek tek mühürleniyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:51 Antalya'da Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Heyecanı!
  2. 18:47 Son Dakika: Sonradan taksitlendirme uygulaması kaldırılıyor!
  3. 18:44 Çaykur Rizespor, İstanbulspor Maçı Öncesi Sıkı Hazırlıklara Devam Ediyor
  4. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  5. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  6. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  7. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  8. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  9. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  10. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  11. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  12. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  13. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  14. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  15. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  16. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  17. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  18. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  19. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  20. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
Gündem Haberleri