soL'dan Sabah'a açık mektup: Bu sefer çok ileri gittiniz

soL'dan Sabah'a açık mektup: Bu sefer çok ileri gittiniz

soL'dan Sabah'a açık mektup: Bu sefer çok il... soL Haber Portalı, Sabah gazetesinin soL’u FETÖ’cü ilan ettiği haberi üzerine bir açık mektup yayınladı.soL'dan Volkan Algan'ın yazısı şu şekilde:Eski cumhurbaşkanlarımızdan birinin dediği gibi; insan gerçekten hayret...

soL Haber Portalı, Sabah gazetesinin soL’u FETÖ’cü ilan ettiği haberi üzerine bir açık mektup yayınladı.

soL'dan Volkan Algan'ın yazısı şu şekilde:

Eski cumhurbaşkanlarımızdan birinin dediği gibi; insan gerçekten hayret ediyor.

Havuz medyasından Sabah bugün soL’u FETÖ’cü ilan etmiş. Nedeni ise evlere şenlik: Gaziantep’teki katliamla ilgili haberde olay yerinden fotoğraf kullanmışız. Öyle ya, olayın haberiyle, olay yeri fotoğrafının ne ilgisi var; ya penguen belgeseli göstermeliyiz, ya da ülkemizi bu hale getiren sorumsuz ve beceriksiz siyasetçilerin pek kararlı sıfatlarını! (Bu arada isteyen girip arşive bakabilir, -biz Sabah gibi utanacak bir geçmişimiz olmadığı için arşivimizi temizlemedik, o konuya da geleceğiz birazdan- kullandığımız görüntüler, her habercinin vermesi gereken, haber sınırları içinde kalan olay yeri görüntüleridir.)

Ama tabii bunları kime anlatıyoruz! Derdi habercilik olmayan, iktidarın verdiği emirlere göre manipülasyon yapmak için maaş alan, akıllarını bile çalıştırma zahmetine girmeyen -zaten ne yapmaları gerektiği kendilerine bildiriliyor- iktidar aparatlarına mı? Geçim derdi için bu kurumlarda çalışan basın emekçilerini bir kenara koyarsak, bu iktidar medyasının koltukları işe yaramaz, niteliksiz ve beceriksiz öyle kişilerle dolduruldu ki, o bunun akrabası, şu bunun kayınçosu derken, zaten habercilik yapmaları mümkün değil. Reisleri bile şikayetçi bunlardan, “o kadar para akıtıyoruz hala satışlar düşük, etkili değiller'' diye.

Olmaz tabii, her şeyin bir şeyi var! Ama bunlarda o yok, yalakalık, tetikçilikle değirmen döndürmeye çalışıyorlar, iş bilmezliklerinin kendileri de farkında olduklarından ne kadar dalkavukluk edersek o kadar seviliriz sanıyorlar. Olmuyor lâkin, beceremiyorlar.

İşte FETÖ’cü ilan edildiğimiz “FETÖ tetikçisi gazete ve sitelere dikkat'' başlıklı haberde geçen ifadeler: “Yine FETÖ’nün sözcülüğünü yapan Sol Haber Portalı ve T24 siteleri de olay yerinin ceste ve yaralı görüntülerini sayfa sayfa yayınlayıp terörün istediklerini yerine getirdiler.''

Bak şimdi, FETÖ nereden çıktı, ağzının içine baktığını yetkililer bile olayın IŞİD saldırısı olduğunu söylüyor, siz neye dayanarak bunu iddia ediyorsunuz; haydi diyelim ki en az sizin ve IŞİD kadar alçaklaşabilecek eski dostunuz olan cemaat organize etti saldırıyı, bunun soL ile ne alakası var, nereden uydurdun diye sormazlar mı... (haberin tamamı için burayı tıklayınız) 

Yani imam şey ederse cemaatin de hemen şey yapması mı lazım, sayın havuz medyası! Vur deyince öldürmeyin, soL’a FETÖ’cü derseniz kim sizi ciddiye alır... Akıl vermek gibi olmasın ama her işin bir yolu yordamı var, biraz CNN Türk izleyin, Hürriyet okuyun öğrenirsiniz. Neyse ki Doğan Grubu yetişti de, reisiniz biraz rahatladı, yoksa adam sizinle ne yapacaktı!

Haber mi yazıyorsunuz, yoksa 3. sınıf bildiri mi? Bir iddiada bulunuyorsan bunun olgularla beslenmesi, ispatlanması gerekmiyor mu? Hele soL gibi siyasi duruşu çok net, yıllardır gericiliğe hiçbir şekilde taviz vermemiş, düzen içi hiçbir aktörle siyasi ortaklık geliştirmemiş, akçeli işlere soyunmamış bir yayın hakkında atıp tutarken bu çok daha fazla gerekli değil midir? Öyledir elbette.

Devir gazetecilik devri değil anladık, bu iktidar döneminde memlekette her şeyin olduğu gibi, gazeteciliğin de tadı kaçtı. Yok, yanlış anlaşılmasın, kastettiğimiz sansür, iktidar baskısı, çalışma koşullarının zorluğu değil, daha doğrusu sadece o değil... Bunlara bir şekilde katlanılır, işin muhteviyatında var, dünyada ve ülkemizde işini severek yapan, gerektiğinde bunun için bedel ödemeye razı olmuş gazeteciler hep oldu, olacaktır da.

Ama ülkemizde herhalde bir meslek olarak gazetecilik hiç bu kadar ayağa düşmemişti. Eğer heves kıran, zaman zaman illallah ettiren bir şey varsa, o da bu takımla aynı meslek grubu içinde sayılmak.  

Ama biz bunun nedenini biliyoruz, yanınızdaki arkadaşlarınıza bile güvenmiyorsunuz. Korku öyle dağları sarmış ki, geçmişte Fethullah Gülen’den övgüyle söz ettiği haberlerinizi bile arşivden temizlemişsiniz. E bastığınız gazeteler, alınan ekran görüntüleri ne olacak? Lazım olunca çıkar bir yerlerden merak etmeyiz. Siz bizi yüzyıl uğraşsanız FETÖ’cü falan yapamazsınız ama biz sizin kirli çamaşırlarınızı çok kolay dökeriz ortaya, biliyorsunuz.  

Devir tetikçilik devri onu anladık, okurunuzu aptal yerine koymayı seviyorsunuz, o sizin aranızdaki bir sorun biz girmeyelim, gazetecilik sizin için bir meslek değil, dolayısıyla meslek onurunu korumak gibi bir hassasiyetiniz de yok, tamam...

Ama bu gömlek bize uymaz onu söyleyelim. Bu sefer ileri, hem de çok ileri gittiniz...

Kabul edin ki, siz beceremediniz ve bunu bildiğinizden çok korkuyorsunuz! Hesaba çekilmekten korkuyorsunuz. Yıllardır ezikliğin-mağduriyetin propagandasını yaptınız, ama iktidara geldiğinizde bir çuval inciri berbat ettiniz; içine etmediğiniz bir köşesi, kurumu, mesleği kalmadı memleketin...

Vurmaya devam edin eski dostlarınıza, iktidardan aldığınız gazla önünüze geleni FETÖ'cü ilan etmeye, vurdukça kendi altınız boşalacak; Siyasal İslam’ın bu ülkeyi içine sürüklediği tablo, içinden geçtiğimiz yıllar, nesiller boyu konuşulacak.

Bugünler geçer, geçecek şüphemiz yok. Ama biz ülkenin tarihini yeniden yazdığımızda, sizin adınız ve cisminiz çocuklarınızın bile utanacağı cümlelerde yer alacak.

"soL'dan Sabah'a açık mektup: Bu sefer çok ileri gittiniz" haberi, 22 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan soL'dan Sabah'a açık mektup: Bu sefer çok ileri gittiniz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. soL'dan Sabah'a açık mektup: Bu sefer çok ileri gittiniz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  2. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  3. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  4. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  5. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  6. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  7. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  8. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  9. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  10. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  11. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  12. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  13. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  14. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  15. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  16. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  17. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  18. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  19. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  20. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
Otomotiv Haberleri