Sosyalistlerden Suriye açıklaması

Sosyalistlerden Suriye açıklaması

Sosyalistlerden Suriye açıklaması ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik emperyalist saldırısına ilişkin sosyalist parti ve örgütlerinden tepki tepkiler geldi. Açıklamalarda emperyalizme karşı mücadele ve dayanışma çağrıları ö

Halkevleri: Barış içinde, özgür ve laik Ortadoğu
ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik saldırısından bir gün önce, karşılıklı restleşmeler sürerken Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan imzasıyla yayımlanan açıklamada “Türkiye dahil tüm bölge halklarını tehdit eden bu emperyalist savaşın karşısındayız. Cihatçıların taşeron olarak kullanıldığı bu vekalet savaşı son bulmalı, yerini yeni çatışmalar almamalı, emperyalistler bölgeden elini çekmeli, Suriye’nin geleceğine Suriye’de yaşayan halkların karar vereceği bir barış süreci tesis edilmelidir” denildi.
Sosyalistler Suriye’ye yönelik emperyalist saldırıya karşı sokağa çıkıyor
TÖPG: Suriye’de emperyalist savaşa hayır
Ortadoğu ve Suriye’nin barış, özgürlük ve kardeşlik dolu geleceği halkların, emekçilerin ortak mücadelesindedir. Suriye’de emperyalist savaşa hayır! Ortadoğu ve Suriye’de halkların, emekçilerin ortak mücadelesini büyütelim!
TKP: Kahrolsun emperyalist savaş
Dünyada ezilenlerin, sömürülenlerin, emekçi kitlelerin öfkesinden korkun. Onların yalana, sahte görüntülere, provokasyonlara, çirkefe, komplolara ihtiyacı yok! İnsanları sömürmek, insanları paylaşım savaşlarına sürüklemek, halkları tekellerin kârları için birbirine kırdırmak açık suçtur. Bu suçun bedelini mutlaka ödeyeceksiniz. Barbarlar Suriye’yi yangın yerine çevirsin, büyük insanlığın yüreği Suriye halkıyla birlikte atıyor.
ESP: Suriye’ye emperyalist müdahaleye son
Ortadoğu’da da ihtiyaç, Türk, Kürt, Arap ve bütün bölge halklarının emperyalizme ve gericiliğe karşı birleşmesidir. Bugün birbiriyle dalaşan bütün gerici kuvvetlerin, sırası geldiğinde hasımlık etmekten sakınmadığı Rojava Devrimi, bu alternatifin nüvesini oluşturmaktadır. Suriye halkları bu çözümü kendi elleriyle yaratacaktır. Demokratik, halkların eşitliğine dayanan Federal bir Suriye’de hiçbir emperyalist güce yer kalmayacaktır. Ortadoğu er geç, emperyalist rekabetin, mezhepsel çatışmaların değil, özgürlük, demokrasi ve sosyalizmin bölgesi olacaktır
SYKP: Suriye halklarının acısını paylaşıyoruz
Suriye’ye yapılan bu kapsamlı saldırıyı kınıyoruz. Mazlum Suriye halklarının acısını paylaşıyoruz. Sınırları bilincimizde yok ederek enternasyonalizme olan inancımızla ortak düşünmeye, ortak eylemeye daha çok ihtiyacımız var. Emperyalizmin sahte barışı değil, halkların ortak mücadelesiyle Suriye’de, Ortadoğu’da ve dünyada tesis edilecek barışa kavuşana dek mücadelemiz devam edecek.
Kaldıraç: Emperyalist haydutlar bölgemizden defolun!
Emperyalist saldırganlar ve bu saldırıları destekleyen işbirlikçiler açıktır ki, işçilerin, ezilen halkların kanı üzerinden sömürü ve zulüm düzenlerini sürdürmek istemektedirler. Bu sistemin sahiplerine, dünyanın işçilerinin, ezilen halklarının da yanıtı elbette olacaktır. Tüm dünyada süren direnişler, sisteme karşı artan öfke, sömürüsüz, savaşsız ve sınırsız bir dünyanın mayalanmakta olduğunun habercisidir. Dünya işçi sınıfı ve ezilen halkları, örgütsüzlüğünü yendikçe, örgütlü gücünü geliştirdikçe bu emperyalist asalakları başından atacaktır.
Halkın TKP’si: Kahrolsun emperyalizm!
Türkiye’yi 16 yıldır yöneten AKP iktidarı ise emperyalistlerin saldırganlığına bir kez daha destek vermiştir. Afganistan operasyonunun parçası olan, Irak işgaline katılmak isteyen, Suriye’ye askeri harekat düzenleyen AKP/Saray Rejimi Suriye’nin bölünmesine, El Kaide bağlantılı cihatçı terörün güçlenmesine, bölge halklarının tehdit edilmesine hizmet eden bir operasyonu alkışlamaktadır. Suriye’ye yabancı tüm askeri güçlerin bu ülkedeki her türlü askeri operasyonu derhal durmalıdır. Kahrolsun emperyalizm!
DİP: Defol Amerika!
“Trump, füzelerini ateşlemeden önce attığı bir sosyal medya mesajında DAİŞ’e karşı elde ettikleri başarıdan söz edip, “nerde teşekkürler Amerika” diye sormuştu. Füzeler Suriye topraklarına sırayla ateşlenirken işbirlikçiler de efendilerinin elini öpmek için sıraya girdiler. Bu toprakların emekçi halklarını temsil etmiyorlar. Çünkü bizim söyleyecek tek sözümüz var: DEFOL AMERİKA!”
EMEP: ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye saldırısını kınıyoruz
Türkiye Hükümeti’nin bu saldırıya verdiği ilk tepkinin destek niteliğinde olması da, AKP Hükümeti’nin ABD’yi Suriye yönetimini devirmek üzere yaptığı çağrılar da hatırlandığında şaşırtıcı olmamıştır. Emperyalistlerin kendi çıkarlarını, kanıtlama gereği bile duymadıkları, bahanelerle dünya insanlığının çıkarı gibi gösterme çabası beyhude bir çabadır. Artık yalanları dikiş tutmuyor. Bu ve benzeri saldırılara karşı, dünya halkları, her ülkenin kendi kaderini belirleme hakkını savunmalı ve emperyalist saldırganlığa karşı mücadele etmelidir.
ÖDP: Suriye’ye emperyalist saldırıya hayır
AKP/Saray rejiminin de kimyasal iddiaları üzerinden Suriye’yi sıkıştırmak istemesi manidar. Bir tarafta “kimyasal kullanılmadı” diyen Rusya ile iş tutmaya çalışırken, diğer taraftan bindikleri ABD kayığından saldırı korosuna katılmaları iki yüzlü politikalarının bir yansıması.
Rusya, bağımsız gözlemciler ve Suriye yönetimi kimyasal kullanılmadığını söylüyor. İster istemez Suriye Doğu Guta’da islamcı çeteleri yenilgiye uğratırken neden kimyasal kullanıp uluslararası topluluğun şimşeklerini üzerine çeksin sorusu akla geliyor.
Bir kez daha tekrar ediyoruz ki küresel hegemonya savaşının kanlı arenasına dönüşen Suriye’den büyük güçler ve‘vekilleri’ dahil dahil tüm yabancı güçler derhal çekilsin. Suriye’nin kaderine Suriyeliler karar versin.
EHP: Emperyalist saldırganlık ve ortakları bir kez daha yenilecek
Dünya halkları, emperyalist savaşlarda ölenler olduğu kadar, savaşların sonuçlarını kendi lehlerine çevirmeyi de bilirler. Egemenlerin korkulu rüyası budur. Sanılmasın ki, emperyalist paylaşım savaşlarından her zaman egemenler galip çıktı. Her defasında yenildiler. Bir çok kez emekçiler ve ezilenler zafer kazandı. Emperyalistler Suriye’ye bir kez daha girmeyi deniyor ve bir kez daha yenilecekler.
TKH: İşgalciler her zaman kaybeder!
Bu saldırı, Suriye Devleti’nin kendi topraklarında emperyalizme ve onun aygıtı olan cihatçı teröre karşı verdiği savaşı baltalamak ve Suriye’deki emperyalist işgalin yolunu yapmak bir güç gösterisidir. Suriye’nin emperyalizme karşı zaferini kabullenemeyen ABD, İngiltere ve Fransa’nın bu saldırıyla birlikte cihatçı terörün arkasındaki güç oldukları, bir kez daha ispatlanmıştır. Fırat’ın doğusunda ve Suriye’nin kuzeyinde 25 ABD üssü ve 7 Fransız üssünün bulunduğu gerçeği göz önüne getirildiğinde AKP iktidarının bu saldırıyı desteklemesi AKP’nin gerçek kimliğini de ortaya koymuştur. AKP, emperyalizmin işbirlikçisidir. Emperyalist barbarlığa ve haydutluğa karşı ülkemiz ve Ortadoğu emekçilerini mücadele etmeye ve sokağa çıkmaya çağırıyoruz. Gerçek açıktır: İşgalciler her zaman kaybeder!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Sosyalistlerden Suriye açıklaması" haberi, 15 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sosyalistlerden Suriye açıklaması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sosyalistlerden Suriye açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  2. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  3. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  4. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  5. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  6. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  7. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  8. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  9. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  10. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  11. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  12. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  13. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  14. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  15. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  16. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  17. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  18. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  19. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  20. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
Gündem Haberleri