Sözcü gazetesi Ankara bombacısının kimliğini yazdı

Sözcü gazetesi Ankara bombacısının kimliğini yazdı

Sözcü gazetesi Ankara bombacısının kimliğini... Başkent Ankara'da Başbakanlık Merkez bina, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarına yaklaşık 100 metre mesafede, dün saat 18.43'te bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. İntihar bombacısı, beyaz renkli BMW marka araçla...

Başkent Ankara'da Başbakanlık Merkez bina, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarına yaklaşık 100 metre mesafede, dün saat 18.43'te bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. İntihar bombacısı, beyaz renkli BMW marka araçla Başbakanlık Merkez binasına 100 metre mesafedeki Çevik Kuvvet polisinin bulunduğu noktayı hedef aldı.

Saldırgan, bariyer nedeniyle polis noktasına ulaşamayınca belediye otobüsleri ve duraklarının bulunduğu noktada aracı patlattı. Patlamanın etkisi çok büyük bir alanda hasara neden olurken, bir belediye otobüsü ile 5 otomobil tamamen yandı. Bölgedeki binaların camları kırılırken, yoldan geçen 20'ye yakın araçta da hasar oluştu.

POLİS NOKTASINA GİDERKEN FARK EDİLDİ VE...

Saldırganın, bomba yüklü araçla polis noktasına giderken fark edildiği, çevik kuvvet ekibinin havaya ateş açtığı öğrenildi. Olayda 37 kişi hayatını kaybederken, 15'i ağır olmak üzere 71 kişi yaralandı. Patlamanın ardından olayı soruşturmak üzere 12 savcı görevlendirildi. Bunların 4'ü Adli Tıp'ta, 4'ü çeşitli hastanelerde otopsi işlemlerine katılırken, 4'ü de olay yerinde inceleme yaptı.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 1'inin kadın, diğerinin de erkek olduğu belirlendi. Saldırganların 2'sinin de olay yerinde öldüğü tespit edildi.

KADIN CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Canlı bomba olduğu değerlendirilen kadın saldırganın kimliği, gece saatlerinde belirlendi.

Sözcü gazetesinin iddiasına göre; kadın bombacı, Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir.

Sözcü gazetesinde yer alan haber şöyle:

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu hurdaya dönen BMW marka bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden, Seher Çağla Demir'in kimliğine ulaşıldı.

KESİNE YAKIN

Emniyet yetkililerinin olaya el koyan Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na ilettiği ilk bulgulara göre, bomba yüklü aracı kullanan ve olay yerinde ölen saldırganın, "Büyük bir ihtimalle"Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir olduğu ortaya çıktı.

Olay yerinde yapılan incelemede Demir'in ismine ulaşılırken bir Emniyet yetkilisi " Ön bulgular, saldırganın kimliğinin Seher Çağla Demir olduğunu gösteriyor. Bu bilgi kesine yakın, ancak inceleme devam ediyor" dedi.

ÖRGÜT DAVASINDAN YARGILANIYOR

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olan Demir, 4 kadın arkadaşı ile birlikte Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, PKK terör örgütü üyeliği ve propogandası suçundan da yargılanıyor. Demir ile birlikte Hamide Saklı, Kader Saklı, Süreyya Saklı isimli üç kardeş ve Yeşim Akyürekli adlı üniversite öğrencisinin son duruşması Aralık 2015'de yapılmış ve dava karar için ertelenmişti.

- O ANI ANLATTILAR -

"CAMDAN DIŞARI FIRLADIM"

Yanan otobüsün hemen arkasındaki belediye otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, başı kanlar içinde olay anını, "Patlama sağ tarafımızda oldu. Ben orta şeritteydim bir anda büyük bir patlama oldu..."

"...Otobüsü havaya kaldırdı, yolun sol tarafına attı. Havalandık ve yere düştük. Ben camdan dışarı fırladım" cümleleriyle anlattı.

"ALEV TOPU ŞEKLİNDE PATLADI"

Yanan otobüsün arkasındaki otobüste bulunan Doğan Aşık da bir aracın gelerek önlerindeki otobüse yanaştığını, o sırada büyük bir alev topu şeklinde patlama gördüğünü, 2 kez patlama olduğunu, kendisini otobüsten dışarı attığını söyledi.

AİLESİ 3 YIL ÖNCE KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞ

Öte yandan 2013 yılında, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Seher Çağla Demir hakkında "terör örgütü üyeliği ve propagandası" suçunlamasıyla dava açıldığı, Demir'in davanın açılmasından hemen önce kayıplara karıştığı ortaya çıktı. Ailesinin de hakkında kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, Balıkesir Üniversitesi'nde okuyan Seher Çağla Demir ve dört kadına 2013 yılında Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "terör örgütü üyeliği ve propagandası" suçundan dava açıldı. Dosyaya bakan bir avukatın verdiği bilgiye göre Demir, davanın açılmadan hemen önce kayıplara karıştı. Demir'in ailesi de kızları hakkında "kayıp" başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Bu nedenle iddianamede, Seher Çağla Demir'in "kırsala gittiği ve PKK'ya katıldığı" bilgisi verildi. Demir yakalanamadığı için yargılandığı dava da karara bağlanmadı. Avukat, "Demir bugüne kadar hiç tutuklanmadı ve ifade vermedi. Kendisi firari sanık. Diğer sanıklarla da bir ilgisi yok" dedi.

"Sözcü gazetesi Ankara bombacısının kimliğini yazdı" haberi, 14 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sözcü gazetesi Ankara bombacısının kimliğini yazdı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sözcü gazetesi Ankara bombacısının kimliğini yazdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  2. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  3. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  4. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  5. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  6. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  7. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  8. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  9. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  10. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  11. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  12. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  13. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  14. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  15. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  16. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  17. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  18. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  19. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  20. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
Gündem Haberleri