Futbolda Cemaat soruşturmasında ifadeler ortaya çıktı

Futbolda Cemaat soruşturmasında ifadeler ortaya çıktı

Futbolda Cemaat soruşturmasında ifadeler ort... Cemaat'in futbol yapılanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül’e ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan...

Cemaat'in futbol yapılanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül’e ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüphelilerin ifadelerinde verdiği dikkat çeken futbolcu isimleri de hazırlanan iddianamede yer aldı.

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül şüpheli olarak yer aldı. Telefonunda örgütün gizli haberleşme programı Bylock tespit edilince gözaltına alınan Bekir İrtegün’ün iddianamede yer alan ifadesinde FETÖ ile 2007-2008 yıllarında Gaziantep’te tanıştığını belirterek, “Sohbetlere takım içinden Ömer Çatkıç, Barış Durmaz geliyordu. 2009 yılında Fenerbahçe transferinden sonra Ali Şenel isimli bu yapıdan olan birisi aradı. Bir süre sonra, o dönem Fenerbahçe'de oynayan Emre Belözoğlu, Uğur Boral, Ertuğrul Taşkıran'ın da Ali Şenel ile görüştüğünü öğrendim. Bende 2009 yılının son aylarında bu kişinin yapmış olduğu sohbetlere diğer futbolcu arkadaşlarımla katılmaya başladım. Fenerbahçe'de futbol oynadığım süre içerisinde hatırladığım kadarıyla Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'da Ali Şenel isimli şahsın yapmış olduğu sohbetlerde görmüşlüğüm vardır'' dediği ortaya çıktı.

İRTEGÜN, 'BYLOCK KULLANDIĞIM İÇİN HAKKIMDA SORUŞTURMA OLACAĞINI DÜŞÜNMEDİM'

İrtegün ifadesinde Bylock programının FETÖ tarafından kullanıldığını ve kendisinde de yüklü olduğu anladığında hakkında soruşturma olmayacağını düşündüğünü belirterek, “Bylock programından bana Ali Şener tarafından gönderilen mesajlar dini içerikli olduğu ve herhangi bir suç unsuru olmadığı için hakkımda soruşturma yürütüleceğini düşünmemiştim'' dedi.

'EMRE BELÖZOĞLU’NUN EVİNDE SOHBETE KATILDIM'

Sohbetlerin genelde örgüte ait okullarda olduğunu anlatan İrtegün birkaç kez ise sohbetin şu an Medipol Başakşehir’de forma giyen Emre Belözoğlu’nun evinde yapıldığını anlattı.

SOHBETLERE TUNCAY ŞANLI VE GÖKHAN GÖNÜL DE GELİRDİ

Şüpheli Uğur Boral ise verdiği ifadede Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra Ali Şenel isimli kişinin sohbetlerine katıldığını ve bu sohbetlere takım arkadaşları Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin, Bekir İrtegün, Emre Belezoğlu, Orhan Şam, Gökhan Gönül’le birlikte katıldığını anlattı.

İddianamede şüphelilerin verdiği isimler hakkında işlem yapılıp yapılmadığı belirtilmezken, firari Ali Şenel ve Erhan Erkoç hakkındaki soruşturma ise devam ediyor. Eski milli futbolcuların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

"Futbolda Cemaat soruşturmasında ifadeler ortaya çıktı" haberi, 13 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Futbolda Cemaat soruşturmasında ifadeler ortaya çıktı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Futbolda Cemaat soruşturmasında ifadeler ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  2. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  3. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  4. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  5. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  6. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  7. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  8. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  9. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  10. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  11. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  12. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  13. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  14. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  15. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  16. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  17. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  18. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  19. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  20. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
Spor Haberleri