Suilkastçi Temmuz ayında Ankara’da kimi ziyaret etti?

Suilkastçi Temmuz ayında Ankara’da kimi ziyaret etti?

Suilkastçi Temmuz ayında Ankara’da kimi ziya... Rusya’nın Ankara Büyükçelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin soruşturma Rusya’dan gelen heyetin katılımıyla çok yönlü devam ediyor. Saldırı sırasında “Benim buradan ölüm çıkar'' diyen saldırganın eyleminin...

Rusya’nın Ankara Büyükçelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin soruşturma Rusya’dan gelen heyetin katılımıyla çok yönlü devam ediyor. Saldırı sırasında “Benim buradan ölüm çıkar'' diyen saldırganın eyleminin planlı olduğu belirtilirken başta 'FETÖ' olmak üzere terör örgütleri ile bağlantısı araştırılıyor.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıktı. Buna göre Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki (ÇSM) fotoğraf sergisi 16 Aralık’ta açıldı. Altıntaş, 14 Aralık günü ÇSM’ye 300 metre yakındaki oteli arayarak rezarvasyon yaptırdı. Görgü tanıkları, 16 Aralık’taki açılış sırasında Altıntaş’ın sergiye geldiğini, bir süre dolaştığını söyledi. Altıntaş’ın sergide ya büyükelçiyi aradığı ya da keşif yaptığı tahmin ediliyor. Rus Büyükelçiliği serginin resmi açılışını 19 Aralık’ta yapma kararı aldı. Altıntaş, saldırıdan bir gün önce yani 18 Aralık’ta Atatürk Bulvarı üzerindeki otelde 214 numaralı odada kaldı. Ertesi gün 18.30’da başlayan açılış için otelden çıkan Altıntaş, yürüyerek ÇSM’ye geldi.

X-RAY'DEN GEÇMEMİŞ

Güvenlikler, X-Ray cihazından geçmeyen Altıntaş’ı uyardı. Saldırgan, bunun üzerine polis kimliğini göstererek içeri girdi. Karlov’un ölü muayene tutanağına göre vücuduna 9 kurşun isabet etti. Kamera kayıtlarını inceleyen savcılık ve emniyet birimleri, saldırganın 11 el ateş ettiğini tespit etti. Karlov’da 11 kurşun yarası bulunduğu, bunlardan ikisinin giriş- çıkış yarası olabileceği bildirildi.

7 KİŞİYE DAHA GÖZALTI

Altıntaş’ın memleketi Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan 5 akrabası önceki gece gözaltına alınmıştı. Polis dün dayısı Hasan Furucu’yu gözaltına aldı. Furucu’nun, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan American Turkish Academiy Okulları’nın Kuşadası şubesinin müdürü olduğu belirtildi. Akşam da Altıntaş’ın İzmir’deki Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’nda okuduğu yıllarda bağlantıda olduğu ve aynı okulun yemekhanesinde çalışan Süleyman Ergen ile birlikte toplam 6 kişi daha gözaltına alındı.

ANKARA'DA KİMİ ZİYARET ETMİŞ

Saldırgan, Diyarbakır’dan Ankara’ya gelmeden önce uçak biletini 14 Temmuz’da aldı. Kendisine izin veren dönemin Çevik Kuvvet Şube Müdürü’nün FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olduğu belirtildi. Altıntaş’ın 16-17 Temmuz tarihlerinde Ankara’da nereye gittiği, kimlerle görüştüğü araştırılıyor.

BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNE GİTTİ Mİ?

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde 13 Aralık akşamı Halep protestosu yapılmıştı. Bu protesto sırasında güvenlik amacıyla büyükelçilik önünde çevik kuvvet görevlendirilmişti. Bunlar arasında Altıntaş’ın olup olmadığı bilinmiyor. Sputnik, NTV’ye dayandırdığı haberde, Altıntaş’ın o eylemde Rusya Büyükelçiliği’ni korumakla görevlendirilen ekipte yer aldığını iddia etti. Altıntaş’ın bir gün sonra 14 Aralık’ta otel rezarvasyonu yapması dikkat çekti.

FETÖ İDDİASI

Savcılık kaynakları, saldırının organize ve planlı olduğuna dikkat çekti. Kaynaklar, saldırganın dayısının FETÖ bağlantılı bir okulda yöneticilik yaptığını, gözaltına alınıp serbest bırakıldığını anımsattı. Altıntaş’ın da Aydın’da FETÖ gerekçesiyle kapatılan Körfez dershanesine gittiğine dikkat çeken kaynaklar, bütün bunların önemli olgular olduğunu kaydetti. Altıntaş’ın adının İstanbul’da yürütülen bir FETÖ soruşturmasında da geçtiği öğrenildi. Soruşturmada ifade veren bir polis, Altıntaş’ı kaldığı bir ''ışık evi’nde gördüğünü söyledi. Öte yandan AP’ye konuşan hükümetten üst düzey bir yetkili, “Tamamen profesyonelce ve çok iyi planlanmış'' olarak tanımladığı suikast için “tek adam işi değil'' ifadesini kullandı.

"Suilkastçi Temmuz ayında Ankara’da kimi ziyaret etti?" haberi, 21 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Suilkastçi Temmuz ayında Ankara’da kimi ziyaret etti? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suilkastçi Temmuz ayında Ankara’da kimi ziyaret etti? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Gündem Haberleri