'Süleyman Soylu kabine dışı kalacak'

'Süleyman Soylu kabine dışı kalacak'

'Süleyman Soylu kabine dışı kalacak' CHP’nin kongrelerini kongre salonlarında yaptığını söyleyen Erdem, şöyle konuştu:“Birileri, kongrelerini başka yerlerde yapar. Bir haftadır iktidar partisinin kongresine tanıklık ediyoruz. İktidar partisi, bir haftadır kongre...

CHP’nin kongrelerini kongre salonlarında yaptığını söyleyen Erdem, şöyle konuştu:

“Birileri, kongrelerini başka yerlerde yapar. Bir haftadır iktidar partisinin kongresine tanıklık ediyoruz. İktidar partisi, bir haftadır kongre yapıyor, genel bakan seçmek için. ''Nasıl yani?’ derseniz Süleyman Soylu çıkmış, genel başkan olma adına, Erdoğan’ın yerine geçme adına, bir PR çalışması yapıyor; reklam çalışması yapıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden de ekmek yiyeceğini sanıyor. Dün, bütün hesabı tabiri caizse zaten ''siyasi bir kadavra’ olan ilgili şahsın siyasi geleceği dürüldü. Kendisi, dün itibarıyla ''siyasi mevta’dır. Ocak ayındaki revizyonda Süleyman Soylu, bir daha o kabinenin dışında kalacak, diye temenni ediyor ve düşünüyorum. Aksi takdirde bunu iktidar partisi düşünsün. Parlamentoda, Erdoğan’ı eleştirdiğimiz zaman üstümüze geliyorlar. Erdoğan’ı eleştirmemek için cansiparane bir mücadele verirken, bütün siyasi geçmişi ona küfretmekle geçmiş olan bir kişi, getirilip, bakan yapılıyor. İlginç bir durum. Bu kişinin nelere hazırlandığını biliyoruz. Dün, grup başkan vekilimiz ifade etti. 10 gün önce de ben bir televizyon kanalında söylemiştim. Biz Demokrat Parti’yi siyasi tarihimizin önemli bir geleneği olarak görüyoruz. Bir kişiyle kurumları ilişkilendiremeyiz. İlgili kişi, zaten Kırat tarafından sırtından atılmıştır. Söyleyeceğimiz sözler, Demokrat Partili vatandaşlarımızı en ufak bir üzüntüye sevk etmemelidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun kılına zarar verme teşebbüsünü dahi gerçekleştirenlerin dünyayı başına yıkma konusunda kararlıyız.'' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA YÖNELİK TEHDİT

Kudüs konusuna da değinen Erdem, “Türkiye Cumhuriyeti topraklarında Kudüs davası için bedel ödemiş ve hala ödemeye devam eden bir siyasi merkezden bahsedeceksek, bu Türkiye’nin soludur.'' dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de kongredeki konuşmasında İçişleri Bakanı Soylu’yu eleştirdi. Tüm, “Bir içişleri bakanının görevi, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bir içişleri bakanı, ana muhalefet partisi başkanını tehdit edemez. İçişleri Bakanı, ''Sayın Kılıçdaroğlu sen bittin’ diyor. Bu, normal bir devlet dili değil. İçişleri Bakanı’na sesleniyorum. Sana bunu söyletenlere sesleniyorum. Bu ülke, böyle idare edilmez. Bu ülkeyi asla size bırakmayacağız'' dedi.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaş günü olması nedeniyle Eren Erdem ve CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, kongre salonunda pasta kesti.

"'Süleyman Soylu kabine dışı kalacak'" haberi, 17 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Süleyman Soylu kabine dışı kalacak' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Süleyman Soylu kabine dışı kalacak' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Politika Haberleri