Suriye ve Irak teröre karşı ortak saha olarak hareket kararı aldı!

Suriye ve Irak teröre karşı ortak saha olarak hareket kararı aldı!

Suriye ve Irak teröre karşı ortak saha olara... Bağdat'ta Rusya, Irak, İran ve Suriye'nin katılımıyla kurulan koordinasyon merkezi ile tartışılmaya başlayan ve son olarak Irak heyetinin ziyareti esnasında Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın, "Irak'ın zaferi Suriye'nin zaferidir"...

Bağdat'ta Rusya, Irak, İran ve Suriye'nin katılımıyla kurulan koordinasyon merkezi ile tartışılmaya başlayan ve son olarak Irak heyetinin ziyareti esnasında Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın, "Irak'ın zaferi Suriye'nin zaferidir" açıklaması ile gündeme gelen Irak-Suriye ortaklığına dair Lübnan merkezli El Nashra Haber Ajansı yeni bir iddia gündeme taşıdı. İddiaya göre Suriye ve Irak savaş sahaları teröre karşı iki ülkenin koordinasyonunun gelişmesiyel birleşecek.

Halep’teki asıl savaş özellikle cihatçı terör örgütlerinin Türkiye üzerinden silah ve mühimmat tedarik ettikleri tek yol olan Kastello üzerinde yoğunlaştı. Buradaki savaşın stratejik önemi büyük çünkü cihatçıların tek takviye yolu kesildikten sonra Suriye ordusu, Hizbullah ve İrak kuvvetlerinin asıl büyük hedefi, Rakka ve Deyr ez Zor olacak.

Devam eden çatısmalarda Suriye kuvvetleri direniş grubuyla birlikte Kastello yolunu ateş çemberine alıp kontrolü sağladı. Aynı zamanda Kastello yoluna tamamen hakim bölge olması nedeniyle stratejik öneme sahip olan Melah bölgesini de denetim altına aldılar. Bu ekstra denetimin amacı, bir sonraki adımda, dört tarafı kuşatma altında Halep kentini tamamen özgürleştirmek.

Güvenilir kaynakların bildirdiğine göre, binaların yoğunluğu ve bölgenin coğrafik açıdan uygun olmaması nedeniyle ağır kayıplar verme ihtimali bulunduğundan  Suriye ordusu ve Hizbullah güçleri kente girmeyecekler. Çünkü asıl plan silahlı gruplara her türlü desteğin kesilmesini sağlamak için Kastello yolunun bütün çıkışlarını kapatmak.

Kaynaklar ekliyor: “Kastello yolunu kurtarma kararı çok ani oldu. Suriye ordusu ve Hizbullah kuvvetlerinin “savunma'' adı altında bölgede aniden ortaya çıkmaları bu durumu açıklıyor. Bu ani çıkışın anlamı da şudur: Nusra Cephesinin 9 Temmuz’da ilan ettiği “Halep kuşatmasını kırma'' operasyonuna büyük darbe vurulmuş oldu. 

Halep için 1. Savunma hattı

Suriye ordusu ve Hizbullah, Halep kentini tamamen kurtardıktan sonra kent için “birinci savunma hattı'' kurmayı hedefliyor. Bu da, Türkiye’nin her zaman sonuna kadar açık tuttuğu sınır hattı demek oluyor.

Bu savunma hattı tesis edildikten sonra ordunun harekat yönü Halep’in doğusuna, Rakka ve Deyr ez Zor’a doğru olacak.

Kaynakların bildirdiklerine göre büyük savaş burada olacak ve bu savaş öncekilere hiç benzemeyecek.İran, Suriye ordusu ve Hizbullah’ın yanında bu operasyona ağırlık verecek keza Rus savaş uçakları da bu harekatta olacak. Ayrıca Musul’u kurtarma operasyonunda yer alan Irak halk birlikleri Deyr  ez Zor’un Irak sınırında müttefiklerini karşılayacaklar.

Irak halk birliklerinin kalabalık bir şekilde Suriye’ye girmelerinin, göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğuna dikkat çeken kaynaklar şunu ekliyor: “Bütün bunların gerçekleşmesi, Rusya’nın siyasi tutumu ve savaş alanında Suriye ordusu ile Hizbullah’ın yanında alacağı pozisyona bağlı olacak. Bu önemli çünkü Suriye, İran ve Hizbullah,  Ruslardan  bu operasyona dahil olup, tamamen bitene kadar net duruş sergilemesini ve “ateşkes oyunlarına'' artık girmemesini istiyor.  Zira bu “ateşkes oyunları'' Halep’te başarısız oldu ve bir daha böyle bir şey kabul edilemez…

Çeviren: Hamide Yiğit

Kaynak: Al Masdarnews

"Suriye ve Irak teröre karşı ortak saha olarak hareket kararı aldı!" haberi, 15 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Suriye ve Irak teröre karşı ortak saha olarak hareket kararı aldı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suriye ve Irak teröre karşı ortak saha olarak hareket kararı aldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Dünya Haberleri