Süryanilerden Adalet Yürüyüşü'ne destek

Süryanilerden Adalet Yürüyüşü'ne destek

Süryanilerden Adalet Yürüyüşü'ne destek Türkiye tarihi boyunca adaletin zedelendiği birçok dönem yaşandığını ancak hiçbirinin bu dönem yaşanan kadar ağır olmadığını belirten Süryani dernekleri, “Türkiye’de yaşayan hiç kimsenin yaşama güvencesi, özgürlüğü...

Türkiye tarihi boyunca adaletin zedelendiği birçok dönem yaşandığını ancak hiçbirinin bu dönem yaşanan kadar ağır olmadığını belirten Süryani dernekleri, “Türkiye’de yaşayan hiç kimsenin yaşama güvencesi, özgürlüğü ve her şeyden önemlisi adalet umudu kalmadı'' dedi.

Sendika.org'un haberine göre, hukuk sistemine güven kalmamışken ortaya çıkan hak ve adalet arayışlarını önemli gördüklerini belirten Süryani dernekleri, başta Süryani halkı olmak üzere tüm demokrasi güçlerini bu adalet arayışlarını büyütmeye çağırarak “İnanıyoruz ki verilecek bu mücadele ile elde edilecek kazanımlar, bugüne kadar her anlamda hukuksuzluğa uğramış ve birçok konuda mağdur edilmiş kesimler olarak bizlere daha eşit ve özgür bir ortam hazırlayacaktır'' dedi.

“Adalet herkesin hakkı, mücadele hepimizin''

Süryani Dernekleri Federasyonu’nun açıklamasının tamamı şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca adaletin zedelendiği birçok dönem yaşandı. Bu dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan halklar ve bireylerin adalet, hak ve eşitlik talebi doruğa çıkmış ve bu temelde birçok bedel ödenmiştir. Lakin geçmişte yaşanan bu dönemlerin hiçbirinde adalet hiç bu kadar zedelenmemişti. Çünkü geldiğimiz noktada Türkiye’de yaşayan hiç kimsenin yaşama güvencesi, özgürlüğü ve her şeyden önemlisi adalet umudu kalmadı. Dolayısıyla Türkiye’de yaşayanların demokrasi ve adalet için mücadele etmeden geleceğe güvenle bakma imkanı maalesef kalmamıştır.

Bilindiği gibi bugün Türkiye’de ''devletin güvenliğini sağlama’ adına çok yönlü bir mücadele verilmektedir. Devlet bu mücadele kapsamında muhalif gördüğü gazeteleri kapatmış, televizyonları karartmış, radyoları susturmuş başta milletvekili ve belediye başkanları olmak üzere binlerce siyasetçi, akademisyen, aydın ve gazeteci yüz binlerce insanı görevden almış ve on binlercesini de hapse koymuştur.

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında yürürlüğe sokulan Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yapılan bütün bu uygulamalar maalesef Türkiye toplumunun hak ve adalet anlayışını dumura uğratmış ve ülkenin hukuk sistemini güvenilmez bir duruma getirmiştir. Bu anlamda böylesi bir ortamda ortaya çıkan hak ve adalet arayışını önemli görüyor ve tüm ilgililerin bu arayışa kulak vermesini gerekli görüyoruz.

Süryani Dernekler Federasyonu olarak Türkiye’nin birçok yerinde değişik biçimlerde ortaya konulan hak ve adalet arayışını destekliyor ve başta Süryani halkı olmak üzere tüm demokrasi güçlerini bu temelde yapılan etkinliklere katılmaya ve büyütmeye davet ediyoruz. İnanıyoruz ki verilecek bu mücadele ile elde edilecek kazanımlar, bugüne kadar her anlamda hukuksuzluğa uğramış ve birçok konuda mağdur edilmiş kesimler olarak bizlere daha eşit ve özgür bir ortam hazırlayacaktır.

"Süryanilerden Adalet Yürüyüşü'ne destek" haberi, 24 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Süryanilerden Adalet Yürüyüşü'ne destek haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süryanilerden Adalet Yürüyüşü'ne destek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  2. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  3. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  4. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  5. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  6. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  7. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  8. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  9. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  10. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  11. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  12. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  13. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  14. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  15. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  16. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  17. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  18. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  19. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  20. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
Gündem Haberleri