Talimatı Erdoğan verdi: Rektörlerin ardından şimdi de doçentler Saray'a!

Talimatı Erdoğan verdi: Rektörlerin ardından şimdi de doçentler Saray'a!

Talimatı Erdoğan verdi: Rektörlerin ardından... Yardımcı doçentliği kaldırarak yerine, ''doktora öğretim görevlisi’ni getirecek yeni Kanun teklifi TBMM’ye sunulmadan önce Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi milletvekilleri YÖK’e davet edildi ve yeni...

Yardımcı doçentliği kaldırarak yerine, ''doktora öğretim görevlisi’ni getirecek yeni Kanun teklifi TBMM’ye sunulmadan önce Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi milletvekilleri YÖK’e davet edildi ve yeni sisteme ilişkin ayrıntılar paylaşıldı. HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, YÖK’ün mevcut şartlarda doçentliğin atama sürecini üniversitelere devretmesinin bağımsız atama yerine Saray’a bağımlı atamayı ortaya çıkaracağını dile getirdi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, bugün TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda yapılacak görüşme öncesinde komisyon üyesi milletvekilleri YÖK Başkanı Yekta Saraç ile görüştü. Kanun teklifinin içeriği hakkında bilgi paylaşımının yapıldığı toplantıdan detayları HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul ve CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil anlattı.

Tasarının bugün TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na geleceğini hatırlatan Toğrul, “Erdoğan ''kaldırılsın’ demiş ve YÖK de acele ederek isim değişikliği yapmış. Yardımcı doçentliğin kaldırılmasındaki amacı sordum ancak yanıt alamadım'' dedi.

Kanun teklifi ile doçentlerin atama sürecinin değiştiğine dikkati çeken Toğrul, “YÖK, atama sürecini üniversitelere devrediyor. Yabancı dil sınavında geçme notu da 65’ten 55’e çekiliyor. Atama için ''Her üniversite kendisine göre kriter koysun’ deniliyor'' diye konuştu.

YÖK’ün mevcut şartlarda doçentliğin atama sürecini üniversitelere devretmesinin bağımsız atama yerine Saray’a bağımlı atamayı ortaya çıkaracağını dile getiren Toğrul, “Yeni sistemle doçentlerin atanması, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın belirlediği rektörlerce yürütülecek. Yani bağımsız atama sistemi bir yana, iktidara bağımlı bir atama sistemi oluşturuyorlar'' ifadelerini kullandı.

STATÜ KALDIRILMADI
Yasa teklifinin bugün komisyonda görüşüleceğini hatırlatan Ceyhun İrgil ise 1980 darbesiyle getirilen yardımcı doçentlik statüsünde isim değişikliğine gidildiğini, statünün kaldırılmadığını belirtti. Teklifle öğretim üyesi statüsünün öğretim görevlisine düşürüldüğünü savunan İrgil, “Yardımcı doçentlerimiz, kendilerine adil ve hakkaniyetli bir yaklaşımda bulunulmasını istiyorlar. Yardımcı doçentlere bir iyileştirme yapılacaksa, en az doçentler kadar özlük hakları ve maaşları konusunda bir hak tanınmasını önereceğiz'' diye konuştu.

İrgil, ''yardımcı doçentlik’ kadrosu yerine ''doktor öğretim görevlisi’ kadrosunun ihdas edilmesine yönelik kanun teklifine ilişkin, “Kişiye özel sipariş ilanlar verilmeden, eşit, adil koşullarda doktorasını tamamlamış genç akademisyenlerin üniversitelere öğretim üyesi olabilme fikrini elbette destekliyoruz'' dedi.

Teklifle YÖK’ün doçent unvanı verme yetkisini rektörlere devredeceğini ileri süren İrgil, bu durumun belli suistimallere yol açabileceğine işaret etti.

"Talimatı Erdoğan verdi: Rektörlerin ardından şimdi de doçentler Saray'a!" haberi, 19 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Talimatı Erdoğan verdi: Rektörlerin ardından şimdi de doçentler Saray'a! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Talimatı Erdoğan verdi: Rektörlerin ardından şimdi de doçentler Saray'a! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  2. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  3. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  4. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  5. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  6. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  7. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  8. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  9. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  10. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  11. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  12. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  13. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  14. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  15. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  16. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  17. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  18. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  19. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  20. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
Gündem Haberleri