'Tarafsız' yargı: Berberoğlu'nu tutuklayan hakimin rabia işaretli fotoğrafı çıktı!

'Tarafsız' yargı: Berberoğlu'nu tutuklayan hakimin rabia işaretli fotoğrafı çıktı!

'Tarafsız' yargı: Berberoğlu'nu tutuklayan h... Çanakkale'nin çevre kirliliği üzerine söz alan Erkek, Berberoğlu'nun tutuklanması ardından, adaletin kirletildiği gerekçesiyle konuşmasını bu konuya ayırdı.Erkek, geçmişteki kumpas davalarına da değinerek, "Victor Hugo'nun...

Çanakkale'nin çevre kirliliği üzerine söz alan Erkek, Berberoğlu'nun tutuklanması ardından, adaletin kirletildiği gerekçesiyle konuşmasını bu konuya ayırdı.

Erkek, geçmişteki kumpas davalarına da değinerek, "Victor Hugo'nun çok güzel bir sözü vardır: 'Bir masum insan cezaevine gönderileceğine, bin suçlu dışarıya çıksın.' Bakın, Ergenekon, Balyoz, Odatv, şike kumpaslarında aynı şeyleri söylüyordunuz, aynı şeyleri ama masumiyet karinesini hep ihlal ettiğiniz için adalet tecelli ettiğinde maalesef utandınız" dedi.

CHP'li Muharrem Erkek, Berberoğlu'nun tutuklanmasının hukuksuzluğuna vurgu yaptıktan sonra tutuklama kararı veren ve daha önce Çanakkale'de görev yapan yargıç Horasan ile ilgili ilginç bir iddiada bulundu.

Erkek, yargıçla ilgili şunları söyledi:

"Değerli milletvekilleri, kumpas davalarında FETÖ'yle iş birliği yapıyordunuz, şimdi maalesef aynı şeyleri siz yapmaya devam ediyorsunuz. Bizim için, Cumhuriyet Halk Partisi için, hukukçular için Fetullah Gülen'in imamlarından talimat alan bir yargıç ile saraydan talimat alan bir yargıç arasında hiçbir fark yoktur. Niye söylüyorum bunları? Yargı siyasallaştı. Bakın, bu davaya bakan 14. Ağır Ceza Mahkemesinin Başkanı Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde görev yaptı. Asliye ceza hâkimiydi ve ilçe seçim kurulu başkanıydı. 7 Haziran genel seçimlerinden önce Bayramiç'te bir yemek yiyor, bir rakı sofrası. Olabilir, insan rakı sofrası kurabilir. Herkesin önünde rakı kadehleri. Fotoğraf çektiriyorlar. Masada biri Rabia işareti yapıyor. Herkesin önünde rakı kadehi, bu hâkimin önünde de rakı kadehi ve fotoğraf çeken kişi daha sonra bunu sosyal medyada paylaşıyor. Masada AK PARTİ Sayın Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın resmi de var. Kendisinin bilgisi yoktur ama resmi var masada. Rabia işareti yapan bir kişi, hâkimle masada rakı içiyor. Niçin anlatıyorum bunları? Acaba hâlâ yargıda, hâlâ içinizde, hâlâ her yerde kripto FETÖ'cüler mi var? Siz yalnızca yargıyı, adaleti değil ki kendinizi de teslim etmişsiniz FETÖ'ye, bu kadar iç içe geçmişsiniz yıllarca. Onun için, işte, bu adalet çiğneniyor. Şimdi ben soruyorum: Bu kadar siyasallaşmış bir yargıç 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı yapılıp böyle bir davaya nasıl bakabiliyor? Masasında Rabia işareti yapılan bir rakı sofrası, önünde rakı kadehi yargıcın, masanın ortasında Sayın Bülent Turan'ın fotoğrafı, hep birlikte rakı içiliyor. Yargıçlar bağımsız ve tarafsız olmak zorundadır, aynı zamanda da bağımsız ve tarafsız gözükmek zorundadırlar. Hele hele, küçük bir ilçelerde bu tip masalarda oturan bir yargıçtan adalet beklemek mümkün müdür? Tüm kamuoyunun vicdanına sesleniyorum."

FOTOĞRAFI GÖSTERDİ

Önce konuyla ilgili yalnızca açıklama yapan Erkek, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın konuyu tekrar tartışmaya açması üzerine, bahsettiği fotoğrafı gösterdi.

"'Tarafsız' yargı: Berberoğlu'nu tutuklayan hakimin rabia işaretli fotoğrafı çıktı!" haberi, 16 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Tarafsız' yargı: Berberoğlu'nu tutuklayan hakimin rabia işaretli fotoğrafı çıktı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Tarafsız' yargı: Berberoğlu'nu tutuklayan hakimin rabia işaretli fotoğrafı çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri