Tarihi toplantıda 138’nci madde resti: İspatlarsam şerefinle istifa edecek misin?

Tarihi toplantıda 138’nci madde resti: İspatlarsam şerefinle istifa edecek misin?

Tarihi toplantıda 138’nci madde resti: İspat... ABC Haber MerkeziCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü güzergahında partisinin grup toplantısını gerçekleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin hükümetinin baskılarına işaret ederekherkes için adalet...

ABC Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü güzergahında partisinin grup toplantısını gerçekleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin hükümetinin baskılarına işaret ederekherkes için adalet istediklerini vurguladı.

ERDOĞAN’A 138 RESTİ
Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü başladığı sırada Anayasa’nın 138’nci maddesini hatırlatarak tehdit eden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rest çekti. Anayasa’nın söz konusu maddesini okuyan Kılıçdaroğlu, “Bana hatırlatıyor: Anayasa’nın 138’inci maddesi var. Evet var. Ben buna uyuyorum. Böyle bir yetkim de yok zaten. Ben buradan açık ve net çağrı yapıyorum. Senin hükümetinin mahkemelere genelge yolladığını ispatlarsam görevinden onurlu bir şekilde istifa edecek misin? Ben söz veriyorum: İspatlayamazsam istifa edeceğim. Çünkü ben onurlu ve şerefli bir insanım'' dedi.

''LÜTUF’ YANITI: SEN DİKTATÖRSÜN!
CHP Lideri, Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet Yürüyüşü’nün AKP hükümetinin bir lütfu olduğu sözlerine de tepki gösterdi. Demokratik haklarını kullandıklarını ve demokratik hakların bir lütuf olarak sunulamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bir adalet tarihi yazıyoruz. Önce şunu ifade edeyim. Bu yürüyüşümüze katılmak isteyip de katılmayan bize onlarca, binlerce mesaj gönderen binler var. Onlara şükranlarımı sunuyorum. Adaletin olmadığı bir yerde devlet yoktur, devletin olmadığı bir yerde hiçkimse yoktur. Bize doğuştan gelen veya anayasal haklarımızı lütuf olarak sunmak isteyenler. Efendim yürüyorsunuz bunu lütuf ediyoruz. Bunu tarihte firavunlar söylüyordu, bugün diktatörler söylüyor. Birisi bana demokratik haklarımı hatırlatıyorsa ben de kendisine diktatörlüğünü hatırlatıyorum. Sen diktatörsün diyorum'' ifadelerini kullandı.

ADALETİ SAVUNMAK İÇİN KİMSEDEN İZİN ALMAYIZ
Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü için izin alma tartışmalarına karşı da net ifadeler kullandı. Adaleti savunmak için kimseden izin alınamayacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Adalet için yürüdüğüm bu yolda tek başıma yürümeye karar vermiştim. Elimde tek bir pankart olacaktı. Beni bu yolda yalnız bırakmayan tüm yurttaşlarıma teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayın. Nerede bir baca tütüyorsa orada adaleti savunan birileri vardır. Diyorlar ki neden izin almadın? Adaleti savunmak için kimseden izin almayız'' şeklinde konuştu.

İKTİDARA 15 TEMMUZ ELEŞTİRİSİ: DİKTATÖRLER RAHAT YALAN SÖYLER
Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni fırsat bilerek kendi darbesini yaptığı yönündeki değerlendirmesini yineledi. Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının kendisine Darbe Girişimi’nin hesabını sormak konusunda söz verdiğini fakat bu sözlerin yalan olduğunu gördüğünü belirtti. Ana Muhalefet Lideri, “20 Temmuz Darbesi’ni unutmayın. OHAL yetkisini aldıkları tarihtir 20 Temmuz. Sayın Başbakan beni aradı dedi ki OHAL ile ilgili kanun getireceğiz, hükümete yetki vereceğiz. Kendisine şunu söyledim: Parlamentoda demokrasiyi savunan bir parti lazım. O da en çok CHP’dir. 105 bin 836 memuru görevden aldılar. Siz bu insanları neye göre suçluyorsunuz. Sunu kolektifleştirdiler. Aileden bir kişiyi suçluyorlar, bütün aileyi cezalandırıyorlar. Bu mudur 15 Temmuz ile mücadele etmek, yoksa bu mudur 15 Temmuz darbesini güçlendirmek. Bana bir söz verilmişti. Ben kendileriyle görüşürken dedim ki 249 şehidimiz var. Linç edilen 3 tane de askerimiz var. O askerin de hakkını savunmamız lazım. Onların da faillerini bizim mahkeme önüne çıkarmamız lazım. Haklısın dediler, söz verdiler. Linç olmaz, demokrasilerde hiç olmaz dediler. Ama dava açmadılar. Ama diktatörlüklerin bir özelliği vardır. Diktatörler çok rahat yalan söylerler'' dedi.

ÖZAKÇA VE GÜLMEN TEPKİSİ
Kemal Kılıçdaroğlu, adalet arayışlarının nedenleri konusunda sağlıkları endişe verici noktaya gelen eğitimciler Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’i de hatırlattı. Özakça ve Gülmen’i selamlayan Kılıçdaroğlu, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça. Bunların da işine son verdiler. Bunlar öğretmen. Bir kabahatleri varsa söyleyin. Ellerine silah almışlarsa söyleyin. Ne yapmışlar? Ellerine bir kağıt almışlar, işimizi istiyoruz dediler. Sesimizi duyuramıyoruz dediler açlık grevi yaptılar. Vay sen misin açlık grevi yapan? Biber gazından tekme tokata kadar saldırdılar. Baktılar o da yetmiyor, terörist deyip hapse attılar. İkisine birden selamlarımzıı iletiyoruz'' dedi.

TUTUKLU GAZETECİLER
Kemal Kılıçdaroğlu, 150’nin üzerinde gazetecinin tutuklu olmasına da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Gazeteciye de düşmandır bunlar. Nerede özgür bir gazeteci varsa alır hapse atarlar. Kadri Gürsel, Gökmen Uluğ, Nazlı Ilıcak, Ahmet Şık neden hapiste? Neden, çünkü Türkiye bir darbe süreci yaşıyor. Meclis Başkanı’na aynen şu ifadeleri kullandım: Bir ülkede 150’den fazla gazeteci hapiste olursa siz o ülkede demokrasi olduğunu anlatamazsınız'' şeklinde konuştu.

AYM’YE TALİMAT ELEŞTİRİSİ
Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi(AYM)’ne de adaleti savunan kararlar vermek yerine Saray’dan gelen talimatlarla hareket etme eleştirisi yöneltti. AYM’nin geçmiş kararlara sahip çıkmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Seçim sonrası AYM de kötü bir sınav verdi. AYM’nin seçkin üyelerine sesleniyorum: Neden eski kararlarınıza sahip çıkamıyorsunuz? Milli irade diye bağıranlara neden milli irade hapsedilemez diyemiyorsunuz? Saray’dan gelen talimatlarla hareket etmeyin'' eleştirilerinde bulundu.

YÜZLEŞME ÇAĞRISI
Kemal Kılıçdaroğlu, defalarce kez dile getirdiği Tayyip Erdoğan’la televizyona çıkıp tartışma çağrısını tekrarladı. Erdoğan’a meydan okuyan Kılıçdaroğlu, “Yüreğin varsa, gücün varsa senin televizyonunda karşı karşıya konuşalım. Sen de konuş adaletten, ben de konuşayım adaletten. Sen de konuş linç edilen askerlerden, ben de konuşayım linç edilen askerlerden. Sen de konuş taşeron işçilerden, ben de konuşayım taşeron işçilerden. Niye gelmiyorsun? Dengim değil diyor birileri. Onu benim demem lazım ama, senin gerçek yüzünü göstermek için seninle tartışmaya katlanıyorum. Gel karşıma da millete nasıl ders verilir göstereyim'' dedi.

2019’DA DEMOKRASİ ŞAHLANACAK
CHP Lideri, 2019 seçimlerinde hile yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek 2019 yılında demokrasinin şahlanacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bütün bunlar neden oluyor? Size bir sır vereyim, kimseyle paylaşmayın: Bütün bunlar 2019 korkusu yüzünden. Ya koltuk giderse. Zannediyor ki 2019’da yine bir mühürsüz seçim ayarlarız. Buna izin vermeyeceğiz. Zannediyor ki yine YSK’ya bir çete ayarlarız. Buna izin vermeyeceğiz. 2019, demokrasinin şahlandığı bir yıl olacak. Geçenlerde söylemiştim: Her firavunun bir Musası vardır diye. Firavun orada, Musaları da burada'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerini, hakıszlıklara karşı mücadele kararlığını dile getirerek sonlandırdı. Kılıçdaroğlu, “Biz şunu çok iyi biliriz. Haksızlıklara karşı susan dilsiz şeytandır. Biz dilsiz olmayacağız. Haksızlıklara karşı konucağız'' şeklinde konuştu.

"Tarihi toplantıda 138’nci madde resti: İspatlarsam şerefinle istifa edecek misin?" haberi, 20 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tarihi toplantıda 138’nci madde resti: İspatlarsam şerefinle istifa edecek misin? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tarihi toplantıda 138’nci madde resti: İspatlarsam şerefinle istifa edecek misin? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Gündem Haberleri