Tarihi utanç... Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler

Tarihi utanç... Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler

Tarihi utanç... Kazdıkları kuyuya kendileri ... ABC Haber MerkeziCHP milletvekilleri, kamuoyunda “ittifak yasa teklifi'' olarak bilinen düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda sabaha kadar görüşülmesine yönelik iktidar partisinin aldığı kararı protesto etti. CHP Grup Başkanvekili...

ABC Haber Merkezi

CHP milletvekilleri, kamuoyunda “ittifak yasa teklifi'' olarak bilinen düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda sabaha kadar görüşülmesine yönelik iktidar partisinin aldığı kararı protesto etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve TBMM Genel Kurulu’nda çalışmalara katılan 30 milletvekili, TBMM Basın Kapısı önünde saat 02.20’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP milletvekilleri adına konuşan CHP’li Özel, şunları kaydetti:

UTANCA TANIKLIK EDİYORUZ
“Gece yarısı saat 2’yi 20 geçiyor. Meclis’teyiz ve bu akşam tarihi bir olaya, demokrasi tarihimiz açısından tarihi bir utanca daha tanıklık ediyoruz. Kamuoyunda ittifak yasası olarak bilinen yasa teklifinin görüşmeleri bugün başladı. Hafta boyunca bu görüşmeleri yapacaklarını ve bu yüzden pazartesi günü başlayacaklarını kamuoyuyla paylaşmışlardı. Bugün Meclis’e geldiler, Meclis’i yöneten AKP’li Meclis Başkanvekili dahil bütün milletvekilleri AKP ile MHP’nin gizli bir anlaşma yaptıklarını, gece yarısı öğrendiler. İki parti yarın yapacaklarını duyurdukları grup toplantısını iptal ettiler, seçim güvenliğini tehdit eden maddeleri içeren kumpas yasasını hep birlikte geçirmeye karar verdiklerini bildirdiler. Bu durumu AKP’li milletvekillerinin şaşkınlıklarından öğrendik.

GECE KARANLIĞINDA KOTARMAYI TERCİH ETTİLER
İttifak şarkıları söyleyerek baraj korkularını yenmeye çalışanlar, seçimi güvensiz hale getirmeyle ilgili yasa teklifini hazırlayanlar, milli iradeye bu kumpası kuranlar,  siyasi yankesiciler, gecenin karanlığından yararlanarak yarın insanlar uyandığında, güneş doğduğunda, bir oldu bitti yaparak bu ittifak yasasını kamuoyundan kaçırmak istiyorlar. Milletin vekillerinden, milletten kaçırılmaya çalışılıyor, bu yasa. Milletten kaçamayacaklar. Bu yaptıklarının hesabını sandıkta soracaklar.

KAZDIKLARI KUYUYA KENDİLERİ DÜŞECEKLER
CHP olarak bütün siyasi faaliyetlerimizi ortadan ikiye bölmüş durumdayız. Bundan bir tanesi seçim güvenliği, bununla ilgili yapacağımız çalışmalar. Diğer yarısı da diğer çalışmalarımız. Ne yaparlarsa yapsınlar, istedikleri kadar hileye, desiseye, kumpasa başvursunlar, bu milletten kaçırdıkları yasa karşısında milletten, milletin hesap sormasından kurtulamayacaklar. Siyasi tarih kendi kazdıkları kuyuya düşen bu tip siyasi yankesicilerin cezalandırıldığı onlarca örnekle doludur. Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler. Biz tüm milletvekillerimizle, gece yarısı baskınına karşı sabaha karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar, onları halkımıza, milletimize, seçmenlere şikayet ediyoruz. Sizin oylarınızı çalmak üzere yapılan tasarlamalar için akıl almaz taktikler bulanlar bu gecenin karanlığında bu karanlık yasayı geçirmeye çalışıyorlar. Bu karanlığa teslim olmayacağız. Güneş bizimle birlikte doğacak, bu karanlığı yaratanlardan günü geldiğinde önce seçmenlerimiz sonra hukuk hesabını soracaktır. Bu demokrasi hırsızlığına, bu siyasi yankesiciliğe karşı halkımızı uyarıyoruz.''

"Tarihi utanç... Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler" haberi, 13 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tarihi utanç... Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tarihi utanç... Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  2. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  3. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  4. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  5. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  6. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  7. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  8. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  9. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  10. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  11. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  12. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  13. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  14. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  15. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  16. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  17. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  18. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  19. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  20. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
Gündem Haberleri