Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işletmelere karşı dikkatli olun!

Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işletmelere karşı dikkatli olun!

Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işlet... Yaklaşan tatil sezonu öncesi erken rezervasyon yapmak isteyen vatandaşların, düzmece web siteleri tarafından gerçekleştirilebilecek dolandırıcılık riskine karşı daha dikkatli olmaları gerektiğine dair tüketici dernekleri tarafından bir uyarı yapıldı.

Tatil sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, tüketiciler turizm sektöründeki kuruluşların yoğun reklam ve tanıtım faaliyetleriyle karşı karşıya kalıyorlar. Özellikle otel ve turizm tesislerinin web sitelerinin fotoğraf ve isimlerinin kopyalanarak, e-posta ve kısa mesajlar aracılığıyla tüketicilere cazip teklifler sunulması, bazı tüketicilerin mağdur edilmesine neden oluyor. Bu sebeple, tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin mağduriyet yaşamamak için dikkat etmeleri gereken hususlar bulunuyor.

Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON) Genel Başkanı Aziz Koçal, tüketicilerin ucuz tatil beklentileriyle dolandırıcılığa karşı savunmasız olduğunu, dolandırıcıların bu beklentileri kullanarak haksız kazanç elde etmek için çeşitli yöntemlere başvurduklarını ifade etti. Koçal, "'Tatil fırsatı' başlığıyla e-posta veya kısa mesaj kanalıyla gelen düzmece bağlantılara karşı dikkatli olunmalı. Bu bağlantılar üstünden geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da tüketiciler mağduriyet yaşayabilir. Bu yolla kredi kartı ile ödeme yapılırsa kredi kartı bilgileriniz de dolandırıcıların eline geçebilir," diyerek uyardı.

Rezervasyon yapılacak tesisle ilgili gereken araştırmaların önceden yapılması tavsiyesinde bulunan Koçal, "Turizm tesisinin belgeli olup olmadığı, otelin yıldız sayısı, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde kayıtlı olup olmadığı, varsa otel hakkında yapılan şikayetlerin sorgulanması önem taşıyor. Bu sorgulamalar 'www.tursab.org.tr' veya 'www.kulturturizm.gov.tr' adreslerinden yapılabilir," ifadelerini kullandı. 

"ÖDENEN BEDELDEN İNDİRİM TALEP EDİLEBİLİR"

Koçal, yüz yüze veya internet aracılığıyla yapılan rezervasyonlarda tüketicilerin mutlaka hizmetlere dair broşür almasını önerirken, sözleşmelerde taahhüt edilen hizmetlerin eksik verilmesi halinde tüketicinin indirim talep etme hakkına sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, tüketicilerin turun başlama tarihinden 30 gün öncesine kadar cezai şart ödemeden sözleşmeyi feshetme hakkına sahip olduğunu belirtirken, bu bildirimin kalıcı bir ortamda yapılması gerektiğini ifade etti.

"MAĞDURİYETLER KAYIT ALTINA ALINMALI"

Kılıç, tüketicilerin ayıplı hizmet durumunda tüketici hakem heyetlerine, arabuluculuk müessesesine ve tüketici mahkemelerine başvurabileceğini belirtirken, bu yıl için 104 bin liranın altındaki uyuşmazlıklarda İlçe veya il tüketici hakem heyetlerine, 104 bin lira ve üzerindeki uyuşmazlıklar için ise arabuluculuk müessesesine başvurulabileceğini ifade etti. Ayrıca, tüketicilerin yaşadıkları mağduriyeti gidermek için ayıplı hizmetleri kayıt altına almalarının önemli olduğunu vurguladı.

"Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işletmelere karşı dikkatli olun!" haberi, 16 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işletmelere karşı dikkatli olun! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işletmelere karşı dikkatli olun! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:11 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile Görüştü
  2. 22:11 Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları: Binlerce Ölü ve Patlamamış Bomba Tehlikesi
  3. 22:09 TAV Havalimanları'nın Kurucu Ortağı Şener Görevini Bırakıyor
  4. 22:08 Yusuf Yazıcı, Lille'den Ayrılıyor: Milan ve Sevilla'nın Radarında!
  5. 22:06 Bülent Arınç: "Seçim Sonuçlarına Partilerin Bakış Açısı Farklı"
  6. 22:04 Hortum Felaketi: Oklahoma ve Iowa'yı Vurdu, 5 Ölü ve Yüzlerce Yaralı
  7. 22:02 Fatih Karagümrük, Antalyaspor'u 4-1'lik Skorla Mağlup Etti
  8. 21:55 Abbas ve Bin Selman, Gazze'deki Durumu Görüştü: İsrail'in Olası Saldırısına Tepki
  9. 21:50 Dışişleri Bakanlığı'ndan Fransa'ya Asuriler ve Keldanilere İlişkin Açıklama!
  10. 21:37 Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden İsrailli Yetkililere Yönelik Gizli Tutuklama Endişesi
  11. 21:34 Mardin'de Bir Kahramanın Arıcılık Tutkusu: Mehmet Akan Aysu'nun Hikayesi
  12. 21:30 Ünlü kuruyemiş zinciri iflas etti, tüm şubeleri kapatılıyor!
  13. 21:30 Lüks Rezidans'ta Eve Çağırdığı Eskortla Kavga Etti: Yanlışlıkla Kardeşini Öldürdü
  14. 21:25 Hakan Sabancı'nın eski halini görenler şok oldu! Nasıl Bir Değişim?
  15. 21:21 Yusuf Güneyden çok konuşulacak Kenan Işık iddiası! Olay sözler!
  16. 21:14 Barış Arduç’tan Gupse Özay’a o sözler!
  17. 21:13 Dört hisseye kredili işlem yasağı geldi
  18. 21:13 Arda Güler, Fenerbahçe hakkında açıklamalarda bulundu
  19. 21:13 İYİ Parti’de Akşener dönemi sona erdi! Devir teslimi için gün belirlendi
  20. 21:13 Erdoğan, bu sefer "kader" demedi! CHP'li belediyeleri 'iş kazaları' üzerinden eleştirdi
Ekonomi Haberleri