Tayyip'in sistemi ortalığı karıştırdı, bakın Meclis'te neler olacak?

Tayyip'in sistemi ortalığı karıştırdı, bakın Meclis'te neler olacak?

Tayyip'in sistemi ortalığı karıştırdı, bakın... Cumhurbaşkanı’nın, AKP Genel Başkanı olmasıyla birlikte bugüne kadar örneği görülmeyen birçok uygulama da yürürlüğe girecek.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongreyle partinin genel başkan,...

Cumhurbaşkanı’nın, AKP Genel Başkanı olmasıyla birlikte bugüne kadar örneği görülmeyen birçok uygulama da yürürlüğe girecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongreyle partinin genel başkan, olmasıyla birlikte Türkiye, ''ucube’ bir sistemin de uygulamasını görecek.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göe Erdoğan, milletvekili olmadığı için TBMM’de grup başkanı olamayacak ancak Meclis’te grup toplantılarını yapabilecek. Cumhurbaşkanı olarak yurtiçi ziyaretlerinde AKP’nin il teşkilatlarını ziyaret edebilecek, il kongrelerine katılabilecek. Genel seçimlerde milletvekili aday listelerini belirleyecek. AKP MYK ve MKYK yarın toplanıyor. Toplantılarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye davet edilmesi ve 21 Mayıs’ta olağan kongre için karar alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Mayıs salı günü de genel merkezde düzenlenecek törenle partiye üye olacak. Erdoğan, 21 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongrede genel başkan olmasıyla birlikte 2019 seçimlerine kadar ''partili Cumhurbaşkanı’ olacak ve bugüne kadar örneği görülmeyen birçok uygulama da yürürlüğe girecek.

2002 seçimlerinin ardından milletvekili olamadığı için Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı olarak görev yapmış, Abdullah Gül de hükümeti kurarak Başbakan olmuştu. Erdoğan o dönem partisinin TBMM’deki grup toplantılarını yapmış, grup başkanı ise Gül olmuştu. Erdoğan’ın genel başkan olmasıyla Binali Yıldırım, yalnızca ''başbakan’ olarak 2019 yılı seçimlerine kadar görevini sürdürecek. Erdoğan’ın milletvekili olmaması nedeniyle Yıldırım’ın ''grup başkanı’ da olması bekleniyor. Erdoğan, genel başkan olmasıyla birlikte ilk seçimlerde yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ''kararname çıkarma, bakanları ve bürokratları atama’ dışında pek çok yetkiyi kullanarak yeni sistemin de provasını yapmış olacak. Erdoğan, partisinin genel başkanı olarak haftada bir MYK, ayda bir MKYK’yi toplayacak. Olağanüstü kongreyle birlikte hem MKYK hem de MYK’yı belirleyebilecek.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak yurtiçi gezilerinde AKP il başkanlıklarını ziyaret edebilecek, toplantılar yapabilecek. Olağan kongre sürecinde il ve ilçe kongrelerine katılıp konuşma yapabilecek. Olağanüstü kongreden sonra yeniden oluşturulacak MKYK’den alacağı yetkiyle il ve ilçe teşkilatlarını görevden alıp atama yapabilecek. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu yetkisi MKYK’de elinden alınmış ve Binali Yıldırım’ın genel başkan seçileceği olağanüstü kongre süreci yaşanmıştı. O kongrede genel başkan seçilen Binali Yıldırım, MKYK üyelerinin önerisine rağmen bu yetkiyi almamıştı.

AKP Tüzüğü’ne göre genel başkan en fazla 4 dönem seçilebiliyor. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra genel başkanlığa ara veren Erdoğan, süresini sıfırlamış oldu. Erdoğan, 4 dönem daha genel başkan seçilebilecek. Erdoğan, seçim sürecinde milletvekili aday listesinde de tek belirleyici olacak.

"Tayyip'in sistemi ortalığı karıştırdı, bakın Meclis'te neler olacak?" haberi, 30 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 30 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Tayyip'in sistemi ortalığı karıştırdı, bakın Meclis'te neler olacak? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tayyip'in sistemi ortalığı karıştırdı, bakın Meclis'te neler olacak? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  2. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  3. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  4. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  5. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  6. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  7. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  8. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  9. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  10. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  11. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  12. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  13. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  14. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  15. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  16. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  17. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  18. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  19. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  20. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
Politika Haberleri