TCDD'nin ayırdığı baba ile kızını yolcular birleştirdi

TCDD'nin ayırdığı baba ile kızını yolcular birleştirdi

TCDD'nin ayırdığı baba ile kızını yolcular b... Kocaeli Gebze Hızlı Tren İstasyonu'nda Ankara'dan 9 yaşındaki kızını alıp İstanbul'a getirmek için bilet almak isteyen Fatih Tuna Erciyas'a gişedeki bilet satış görevlisi 'Bayan, erkeğin yanına oturamaz' diyerek karşı çıkmıştı....

Kocaeli Gebze Hızlı Tren İstasyonu'nda Ankara'dan 9 yaşındaki kızını alıp İstanbul'a getirmek için bilet almak isteyen Fatih Tuna Erciyas'a gişedeki bilet satış görevlisi 'Bayan, erkeğin yanına oturamaz' diyerek karşı çıkmıştı. Baba-kıza vagondaki diğer yolcular sahip çıktı. Hızlı trenin hareket etmesinden sonra baba ile kızı birleşti.

Sözcü'den Deniz Ayas'ın haberine göre, dün gerçekleşen yolculukta Erciyasları vagondaki diğer yolcular birleştirdi.

Kocaeli'de yaşayan Fatih Tuna Erciyas isimli bir yurttaş, Ankara'da bulunan kızını İstanbul'a getirmek için hızlı trenden kendine gidiş-dönüş, ona da Ankara'dan İstanbul'a tek yön gidiş bileti almak istedi. Bunun için Gebze Hızlı Tren İstasyonu'na gelen Erciyas'a buradaki gişe görevlisi sistem gereği "Bayan, erkeğin yanına oturamaz" diyerek kızının ancak 'erkek' olarak kayıt edilip aynı koltukta yolculuğun mümkün olabileceğini belirtti. Gişe görevlisi ayrıca bu 'erkek bileti' uygulamasının da kendisini 'suçlu durumuna' düşüreceğini belirterek "Bu riski göze alamam" dedi. Duruma çok şaşırdığını belirten Erciyas, görevliye "Bu nasıl uygulama?" diye sorması üzerine ise kendisine "İslam dini bunu kabul etmiyor" yanıtı verildiğini savundu. Olayın şoku ile biletini alan Erciyas daha sonra yetkilileri aradı ancak durum değişmedi. Yaşadıklarını sosyal medya hesabından anlatınca da konu Türkiye'nin gündemine oturdu. Derken söz konusu yolculuk dün gerçekleştirildi. Baba-kız aynı vagonda farklı koltuklara oturdu ancak durumu fark eden diğer yolcular onları birleştirdi.

Yolculukla ilgili konuşan Fatih Tuna Erciyas "Bana neden böyle bir muamele yapıldı bilmiyorum. Konu basına yansıdıktan sonra bile kimse arayıp durumu düzeltmedi. Neyse ki çok iyi insanlar vardı çevremizde. Vagonda baktılar rahat değilim sürekli kalk otur, kalk otur… Kızımın koltuğuyla mekik doku… Derdimi dinlediler. Masalı koltuklarda birleştirdiler bizi" dedi.

hizli-tren-3.jpg

Baba-Kız Erciyaslar duyarlı vatandaşların müdahalesi sonucu İstanbul'a kadar birlikte yolculuk ettiler.

İddialarla ilgili TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama gelmişti. Açıklamada olayın iddia edildiği gibi gerçekleşmediği belirtilmiş ve 'harem-selamlık' uygulama için de 'sadece trenlerde değil, otobüslerde de var' savunması gelmişti.

Erciyas'ın isyanı sonrası geçtiğimiz hafta yapılan o açıklama şöyleydi:

"Öncelikle, haberlerde yer alan; gişe görevlimizin adı geçen yolcuya "Bayan erkeğin yanına oturamaz. İslam dini bunu kabul etmiyor" şeklindeki bir gerekçe ile baba ve kızı için yan yan bilet vermediği şeklindeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Baba ve kızı için yan yana bilet verilememesi yarıyıl tatili nedeniyle trenlerimizdeki yoğunluktan kaynaklanmıştır. Bu durum bilet satışı sırasında yolcumuza açıklanmış ve kendisi tarafından da kabul edilmiştir. Şöyle ki; iddiada bulunan yolcumuz, 18.01.2017 tarihinde saat 10.30 sıralarında kendisi ve kızı için 22.01.2017 tarih ve saat 6.40' ta hareket edecek Ankara-İstanbul YHT'ye bilet almak için Gebze gişemize gelmiş, gişe görevlimiz yarıyıl tatilinde oluşan yoğunluk nedeniyle trende yan yana yer olmadığını bildirmiş, yolcunun kabul etmesi üzerine aynı vagonda yan yana olmayan bilet satışı gerçekleştirilmiştir. Bu bilet satışı da tüm bilet satışlarımızda olduğu gibi 'Bilet Satış Sistemi' kuralları çerçevesinde yapılmıştır: Bilet Satış Sistemimiz, yolcularımızdan gelen talepler ve sosyo-kültürel olgular dikkate alınarak yapılandırılmıştır. Trendeki pulman koltuk kapasitesinin yüzde 10'u pozitif ayrımcılık yapılarak tek kişi seyahat eden bayanlara ayrılmaktadır. Bu uygulama demiryollarının yolcu taşımacılığına başladığı günden bu yana aynı şekildedir. Diğer taraftan, tüm yolcu trenlerinde bulunan pulman tipi koltuklarda aynı anda yapılan satışlarda cinsiyetlere bakılmaksızın bilet verilmekte, ancak ayrı zamanlarda birbirinden bağımsız yapılan satışlarda bay yanına bay, bayan yanına bayan yolcu satışı yapılmaktadır. Ayrıca, interaktif satış kanallarımızdan (internet, mobil, çağrı merkezi) bilet alan yolcularımız, vagon haritasını görüp, vagon ve yer seçerek seyahat edebilmektedir. Tüm yolcu trenlerimize yapılan satışlarda, 'koltuk haritaları' kamuoyu ile paylaşılmakta ve istenildiği zaman da incelenebilmektedir. Bunun yanı sıra, ayrı zamanlarda birbirinden bağımsız yapılan bilet satışlarında bayan yanına bayan, bay yanına bay uygulaması sadece trenlerde uygulanmamakta, şehirlerarası otobüs firmaları da bayan yanına bayan bilet satış sistemini uygulamaktadır."

"TCDD'nin ayırdığı baba ile kızını yolcular birleştirdi" haberi, 23 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TCDD'nin ayırdığı baba ile kızını yolcular birleştirdi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TCDD'nin ayırdığı baba ile kızını yolcular birleştirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Gündem Haberleri