Tecavüz sanığına bekaret raporu ile beraat

Tecavüz sanığına bekaret raporu ile beraat

Tecavüz sanığına bekaret raporu ile beraat Erzurum’da eski nişanlısına cinsel saldırıda bulunup hürriyetinden yoksun bıraktığı iddiasıyla 19.5 yıl hapis cezası istemi ile 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan 20 yaşındaki M.D.I., delil yetersizliğinden...

Erzurum’da eski nişanlısına cinsel saldırıda bulunup hürriyetinden yoksun bıraktığı iddiasıyla 19.5 yıl hapis cezası istemi ile 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan 20 yaşındaki M.D.I., delil yetersizliğinden beraat etti.

Olay, 9 Ekim 2015 günü meydana geldi. 20 yaşındaki M.K., aynı yaştaki erkek arkadaşı ile bir eve gitti. M.K., ertesi gün polise başvurdu ve sevgilisinin kendisiyle rızası dışında birlikte olmaya çalıştığını ileri sürdü. Erkek arkadaşı ile adını hatırlamadığı bir binaya girdiklerini anlatan M.K., emniyette verdiği ifadesinde, "Film izlemek için M.D.I.’nın arkadaşının evine gittik. Birlikte alkol aldıktan sonra beni öpmeye ve soymaya başladı. Direnmeye çalışmama rağmen beni tamamen soyundurdu. İlişkiye girmek istedi, izin vermedim ve direndim. Üzerimi giydim, mutfağa giderek aldığım bıçakla kendime zarar vermeye çalıştım. Bıçağı elimden aldı, mutfağın kapısı kapandı. Kapı kolu olmadığı için kapıyı açamayınca camı vurarak kırdım ve elim yaralandı. Şikayetçiyim" dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Şikayet üzerine gözaltına alınan M.D.I. ise suçlamaları kabul etmedi. Alkol aldıktan sonra M.K.’nın kendiliğinden soyunduğunu iddia eden M.D.I., "Kendi soyunduktan sonra beni de soymaya başladı. Ben onunla ilişkiye girmek istemedim. Bunun üzerine etrafı yumruklamaya başladı. Mutfağa gitti eline bıçağı aldı ve kendisini birkaç yerden kesti. Kendisini ikna ettim ve elinden bıçağı aldım. Yaralanınca onu hastaneye götürdüm. Kendisi ile birlikte olmadım" diye konuştu.

19.5 YIL HAPSİ İSTENDİ

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen M.D.I. adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.K., 23 Ekim 2015 günü soruşturmayı yürüten savcıya verdiği ifadesinde ise bu kez olay sırasında alkollü olduğunu, ilişkiye girip girmediğini fark etmediğini öne sürerek muayene yaptırma isteğini kabul etti. 22 Aralık 2015 günü alınan raporda, M.K.’nın kızlık zarında 10 günden daha önceki birzaman dilimine ait eski yırtık olduğu tespit edildi. M.K., 13 Ocak 2016’da savcılığa başvurarak şikayetten vazgeçti. M.D.I. hakkında 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada ’nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıla kadar, ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapsi istendi.

SAVCI 'BERAAT' DEDİ

1’inci Ağır Ceza Mahkemesİ’nde görülen karar duruşmasına katılan M.K. sanıktan yeniden şikayetçi oldu. Yaşanan olay sonrası nişanlandıklarını anlatan M.K., sanığın kendisiyle zorla birlikte olduğunu belirtti. M.K. ile birlikte olmadığını yineleyen M.D.I. ise "Ailem isteyince kendisi ile nişanlandım. Nişanlıyken başka biriyle beraber olduğunu öğrendim. Nişanı atmasını söyledim. Adalete güveniyorum" dedi.

M.D.I. mahkemeye M.K. ile ilgili yazışmalarını ve telefon konuşmaları sundu. Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu, telefon görüşmesini mahkemede dinletti. Duruşma savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaada M.D.I.’nın iki suçtan da beraatını istedi. Mütalaaya karşı son sözleri sorulan M.K. ise "Kendi cezasını kendi bulacak. Ben onu Allah’a havale ettim" diye konuştu. Mahkeme heyeti, M.D.I.’nın atılı suçları işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından her iki suçtan da beraatına karar verdi.

"Tecavüz sanığına bekaret raporu ile beraat" haberi, 09 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Tecavüz sanığına bekaret raporu ile beraat haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tecavüz sanığına bekaret raporu ile beraat 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
3. Sayfa Haberleri