''Tek bir askeri lider yok!’

''Tek bir askeri lider yok!’

''Tek bir askeri lider yok!’ FETÖ Çatı Davası'nda verilen ifadeleri ve 15 Temmuz günü yaşananları TELE 1 Ana Haber bülteninde ve RS FM'de Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programında değerlendiren, Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski başkanı, emekli Korgeneral...

FETÖ Çatı Davası'nda verilen ifadeleri ve 15 Temmuz günü yaşananları TELE 1 Ana Haber bülteninde ve RS FM'de Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programında değerlendiren, Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski başkanı, emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, “15 Temmuz Darbesi’nde Fethullah Gülen dışında askeri lider olarak tek bir asker bile yok. Askerleri kontrol eden imamlar var, imamları kontrol eden de Gülen'' dedi.

15 Temmuz çatı dava kapsamında verilen ifadeleri ve yeniden gündeme gelen 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesinde yaşananları değerlendiren emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, "15 Temmuz Darbesi'nde Fethullah Gülen dışında, askeri lider olarak tek bir asker bile yok. Askerlerden bir lider olduğunu görmüyorum. Her askere zaten farklı farklı görev vermişler. Parça parça görevlendirilmiş. Bu görevlendirmeyi organize eden Adil Öksüz. Akıncı'da olan siviller de organizeye katkı sağlamış olabilir, onlar vasıtasıyla yapılıyor bu iş. Fethullah Gülen darbe kontrolünü sadece askerlere bırakmamış. Askerleri kontrol eden imamlar var, imamları kontrol eden de Fethullah Gülen. ByLock veya daha sonra kullandıkları sistemden Fethullah Gülen ve imamlar arasında geçen o geceki konuşmalar ve mesajda bulunabilir. Ve bunlar, darbeyle ilgili her şey açığa çıkar. Aslında bu konuda Amerikalıların yardımı olsa darbe çok daha fazla ve hızlı açığa çıkar. Amerika'nın darbeye dahil olduğu ihtimali, yardım etmelerini etkiliyor. Biz de 15 Temmuz Darbe Girişimi ve FETÖ Davası konusuyla, muhalifleri susturma konusunu birbirinden ayırmalıyız" diye belirtti.

'SANIKLARIN EMNİYET İFADELERİYLE, MAHKEME İFADELERİ BİRBİRİNDEN FARKLI'

15 Temmuz çatı dava soruşturmasında ve mahkemede Akın Öztürk, Erhan Caha ve Fırat Alakuş'un ifadelerini yorumlayan İsmail Hakkı Pekin, "Bazılarının emniyette verdiği ifadelerle mahkemede verdiği ifadeler birbirinden çok farklı. Emniyette verdiği ifadelerde darbeyle ilgili çoğu şeyi kabul ediyorlar" dedi. Pekin şöyle devam etti:

"Gerçekten bir darbe var ve darbeye karışanlar, darbeyi yapanlar belli. Şimdi ''Ben yapmadım' diye hepsi inkar ediyor üst yöneticiler. Herkesin her şeyden, darbe planının bütününden haberleri olmayabilir onu anlıyorum, bazılarına ''Sen şunu yapacaksın' demişlerdir, onu yapmıştır. Diğerleri açık ve net olarak bir olaya karıştılar, darbede görev aldılar, açık açık milleti vurdular, meclise ateş ettiler, Özel Harekat Polisleri'ni öldürdüler. Hava Harp Okulu'ndan, Askeri Lise'den çocukları çıkartıp ellerine silah verdiler. Herkes her şeyi biliyor.

"Bütün bunlara rağmen ifadelerde darbeyi reddetmek gerçekten komik, bunun amacı davayı sulandırmak. Sanıklar kendilerini korumak için yalan söylüyorlar ama her şey açık kanıtlar, kayıtlar ve belgeler var. Vatandaşa doğru bilgi verilmesi lazım. Çünkü bu ifadelerin hepsi kafa karıştırıcı, yarın Fethullah Gülen bunları kullanarak çok büyük bir psikolojik harekata başlayabilir, zaten şu anda da yaptığı algı yönetimine devam edebilir. En iyi yaptığı işlerden bir tanesi bu. Fethullah Gülen, sanıkların adliyeye getirildiği görüntülere kadar, bütün bunları Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk yargısının aleyhine kullanabilir. Her şeyi şeffaf yapmamız lazım." 

'AKIN ÖZTÜRK'ÜN FETÖ'CÜ OLDUĞUNU SANMIYORUM AMA DARBEYE KATILMAYI KABUL ETMİŞ'

15 Temmuz Darbe Girişimi çatı dava kapsamında Akın Öztürk'ün ifadesine dikkat çeken Pekin, şunları söyledi:

"Akın Paşa'nın FETÖ'cü olduğunu sanmıyorum. Ama bu kadar tesadüf olabilir mi? Niye 15 Temmuz'da İzmir'den Akıncı Üssü'ne geliyor, orada kalıyor? Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Akın Öztürk'ün Akıncı Üssü'nde olduğunu bilmeyip, ''Oraya gidip bak ve bu olanları önle' demiş olabilir. Ama Hulusi Akar'ın, Akın Öztürk'ün darbeci olduğunu ve böyle bir şey yapacağını bildiğini sanmıyorum. Buna mahkeme ve savcılık karar verecek ama Akın Öztürk'ün ifadesine baktığım kadarıyla, ifadesinin tersine darbe ipuçları var. O gece kendisine herhangi bir şey yapılmıyor. Kendi isteğiyle olmasa bile darbeye desteği kabul etmiş vaziyette. Bunların hepsi mahkeme kararlarıyla ve duruşmalardaki ifadelerle açıklanacak ve belli olacak. Asker, sivil herkesin, darbeye katılmamış, darbeye karşı olmuş askerlerin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın diğer komutanların darbeyle ilgili ne biliyorsa yorum yapmadan, şeffaf, açık ve net olarak söylemeleri gerekiyor.

"Şeffaf ve açık olunursa bu dava çözülecek. Yeterince açık olunmadığını düşünüyorum. Darbe günü belli saatlerde ne oldu, Mehmet Dişli neden helikopterle Çankaya Köşkü'ne Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la beraber geldi, bu konularda soru işaretleri var ve soruların cevapları açık aslında, bunların cevaplarını açık ve net olarak vermeleri lazım ki sorun çözülebilsin, dava çözülebilsin. Yoksa ''Başımıza ne gelir' diye düşünüp bazı şeyleri söylemeyerek bu davanın çözülmesine ve FETÖ'nün bu ülkeden kazınmasına hizmet etmemiş oluruz. Bu örgütün bu ülkeden kazınması lazım. Bu örgüt kadar yalan söyleyen başka bir örgüt olduğunu sanmıyorum. Sanıklar şimdi de, bir yerden verilen talimatlarla herkesin kafasını bulandıran ve herkese suç atan ifadeler veriyor. Darbeden Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı'nın haberi var ne demek, böyle bir şey olabilir mi?"

'FIRAT ALAKUŞ YALAN SÖYLÜYOR'

Ürkütücü Albay denilen Fırat Alakuş'un duruşmada verdiği, 'Ben emri Zekai Aksallı Paşa'dan aldım' ifadesine de dikkat çeken Pekin, "Bence yalan söylüyor. Tamamen kafa bulanıklığı yaratmaya çalışıyor. Fırat Alakuş'un ifadesinde o kadar büyük tutarsızlıklar var ki. İnanmak mümkün değil. Duruşmada yargılanan sanıklar verdikleri ifadelerle kafa karıştırıyorlar. Kafa karışıklığının önlenmesi için her şeyin şeffaf olması lazım ve hiçbir şeyin halktan saklanmaması lazım" açıklamasında bulundu.

"''Tek bir askeri lider yok!’" haberi, 26 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Tek bir askeri lider yok!’ haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Tek bir askeri lider yok!’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Gündem Haberleri