Tek kartla Türkiye gezilebilecek

Tek kartla Türkiye gezilebilecek

Tek kartla Türkiye gezilebilecek Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018’de yeni bir kart uygulamasına geçmeyi planladıklarını ve projenin isminin “Türkiye Kart'' olacağını açıkladı. Arslan PTT'den alınabilecek olan kartla vatandaşın...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018’de yeni bir kart uygulamasına geçmeyi planladıklarını ve projenin isminin “Türkiye Kart'' olacağını açıkladı. Arslan PTT'den alınabilecek olan kartla vatandaşın istediği yerden tek kartla seyehat edebileceğini belirtti. Arslan, Kanal İstanbul için halen 5 güzergah tercihinin masada olduğunu da sözlerine ekledi.

Aslan, PTT’nin 4 bin 600 noktası üzerinden bu kartın alınabileceğini belirterek , “Kredi kartıyla yapabildiğiniz her şeyi yapabileceksiniz. Bununla sınırlı değil, İstanbul başta olmak üzere tüm belediyelerle anlaşmalar yapıyoruz. Otobüsünden, metrosuna her yerde geçecek. İl değiştirdiğinizde ayrı bir kart almanız gerekmeyecek. Milli parklarda, müzelerde, uçaklarda her yerde geçecek'' dedi. Amaçlarının tek bir kartla her türlü finansal işlemi yapmak olduğunu vurgulayan Arslan, “Dünyada örnekleri çok az. Birçok ülkeye bunu ihraç da edebiliriz'' ifadelerini kullandı.

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'na konuşan Bakan Ahmet Aalan'ın açıklamaları şöyle:

Ulaştırma projeleri garantilerindeki son durumu da anlatan Arslan, Avrasya projesinde günlük yaklaşık 68 bin geçiş için garanti verildiğini belirtti. Burada 20 bin civarında geçişle başlandığını söyleyen Arslan, yaz sezonunda 65 bine çıkılan günler bulunduğunu ifade etti. Bütün yıl ortalamasının ise 41 bin olduğunu vurguyan Arslan, “Son dönem ortalaması 48 bin. Bunun anlamı şu, artış sürecek ve bir-iki yıl içinde garanti rakamını geçmiş olacağız'' dedi. Osmangazi Köprüsü’nde günlük garanti geçiş rakamı daha önce 40 bin olarak açıklanmıştı. Bakan Arslan, burada 12-13 binlerden başladıklarını, şu anda 20 bin civarında geçiş sağlandığını söyledi. 30 binin üzerine çıkıldığı aylar olduğunu da vurgulayan Arslan, Osmangazi’de istenilen seviyelere ulaşabilmesi için Bursa-İzmir otoyolunun açılması gerektiğini söyledi. Bu otoyolu 2018 sonu 2019 ilk yarısında bitirmek istediklerini belirten Arslan, “İstanbul-izmir arası 3 saate düşünce, ilave trafik oluşacak. Oraya birçok yeni yatırım yapılıyor. Yatırım, ticareti, ticaret, trafiği artıracak. Birkaç yıl içinde garanti rakamlarına ulaşacağız, ancak birkaç yıl sabretmek durumundayız'' diye konuştu.

Haberin ayrıntılarını okumak için tıklayın

"Tek kartla Türkiye gezilebilecek" haberi, 13 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Tek kartla Türkiye gezilebilecek haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tek kartla Türkiye gezilebilecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  2. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  3. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  4. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  5. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
  6. 03:15 Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
  7. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  8. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  9. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  10. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  11. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  12. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
  13. 02:04 Monaco, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'ya karşı dengeyi sağladı
  14. 02:04 Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor
  15. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  16. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  17. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  18. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  19. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  20. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
Ekonomi Haberleri