Tele1 TV oradaydı... Yunan işgali altındaki Koyun Adası'na çıkarma!

Tele1 TV oradaydı... Yunan işgali altındaki Koyun Adası'na çıkarma!

Tele1 TV oradaydı... Yunan işgali altındaki... Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi, Yunanistan tarafından işgal edilen Ege’deki Türk adalarına gitti. Eylemi Tele1 Tv'de Anında Manşet programını yapan Tuncay Mollaveisoğlu takip etti. Mollaveisoğlu Yeniçağ'daki köşesinde yaşananları...

Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi, Yunanistan tarafından işgal edilen Ege’deki Türk adalarına gitti. 

Eylemi Tele1 Tv'de Anında Manşet programını yapan Tuncay Mollaveisoğlu takip etti. Mollaveisoğlu Yeniçağ'daki köşesinde yaşananları aktardı. 

İşte o yazı; 

İzmir'in Çeşme ilçesinden bir tekne ile hareket ettik.Yönümüz Yunan işgali altındaki adalardan Koyun Adası...Kadınların ağırlıkta olduğu bir eylemci grubu... 

Anneler çocuklarını da yanlarına alıp gelmiş. Türkiye'nin dört bir yanından; Trabzon'dan, Edirne'den, Kars'tan, Diyarbakır'dan gelen temsilciler heyecanlılar.Adalardaki Yunan işgaline dikkat çekmek için bu çarpıcı eylemi planlayan Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi... Başkanı avukat Kadir Kartal.Tekne ile 45 dakikalık bir yolculuk sonrası Koyun Adası'nı görüyoruz.

Koyun adası bir vatan toprağı ancak uzaktan izleyebiliyoruz. Çünkü Yunan askerleri adada. Yunan sahil güvenlik ekibi sürekli hareket halinde...Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın bile pasaportla girebildiği adaya bizim elimizi kolumuzu sallayarak girmemiz mümkün değil!
***

Ege'de 18 Adamız ve bir kayalığımız 2004 yılından itibaren adım adım Yunanistan tarafından işgal edildi. Bu onur kırıcı gerçeği, Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Ümit Yalım bıkıp usanmadan belgeleri ile gündeme getirdi.Ben bir gazeteci sorumluluğu ile adalarımızdaki Yunan işgalini hem TV programlarımda hem de bu köşede sıklıkla gündeme getirdim. Gazetemizin değerli yazarları da aynı şekilde... Yazı işlerimiz işgal haberlerine manşetten yer verdi... 

Muhalefet partilerinin ara sıra dile getirdiği bu işgal medyada saman alevi gibi parlayıp söndü.Oysa bir milli güvenlik meselesi olan Ege'deki "oldu bitti", kınama açıklamaları ile geçiştirilecek bir konu değil!Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi başkanı Kadir Kartal'ın dün gerçekleştirdiği eylemi aslında Türkiye'de yüreğinde vatan sevgisi olan yurtseverlerin, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü ilke edinen tüm siyasi partilerin ortaklaşa gerçekleştirmesi gerekirdi!***

Koyun Adası'na yaklaşıyoruz. Ege'nin hafif pusu adanın üzerine düşmüş. İstanbul'daki Büyük Ada'nın 3 katı büyüklüğünde!  Kadir Kartal 1 mil uzaktaki Koyun Adası'nı göstererek "Görmüş olduğunuz Koyun Adası dahil 18 adamızın ve bir kayalığımızın hangi gerekçelerle Yunanistan'a bırakıldığını, vatan topraklarına Yunan askerinin çıkmasına nasıl müsaade edildiğini AKP hükümeti kamuoyuna açıklamak zorundadır" diyor.Bu önemli basın açıklamasına tahmin ettiğiniz gibi medya gözünü kulağını kapatıyor. Haber ajansları Saray'ı sinirlendirmekten korktukları için davet edildikleri halde temsilci göndermiyorlar!

Eylemi Oda TV'nin  değerli yazarı Muzaffer Ayhan Kara ve ben takip ediyorum. Türkiye'nin dört bir yanından gelen delegelerle birlikte Koyun Adası açıklarında şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okuyoruz.Yunanistan'ın Ege'de işgal ettiği Türk topraklarının büyüklüğü Kıbrıs'a denk! Yani hükümetin açıkladığı gibi bir kaç kaya parçası değil!Kadir Kartal hükümeti ve kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyor. "Bu proje Güneydoğumuzda kurulmak istenen Kürt devletinden ayrı değil. Yunanistan'ın işgaline derhal karşılık verilmeli, Türkiye'nin caydırıcı gücü harekete geçirilmelidir" diye devam ediyor.

Muzaffer Ayhan Kara ile medyanın duyarsızlığını, gazeteciliğin halkla ilişkiler ve avantacılık haline dönüştüğünü üzülerek konuşuyoruz.Burnumuzun ucunda sıra sıra beyaz evlerin dizildiği, önünde Yunan Sahil güvenlik botlarının bulunduğu Koyun Adası'na bakıyorum. Reza Zarrab için hükümetin ABD'ye verdiği "nerede" notasını hatırlıyorum.Reza'nın nerede olduğu notasını verecek kadar "duyarlı" olan AKP iktidarının, Ege Denizi'ndeki adalarımıza Yunan askerinin nasıl çıktığı ile ilgili bir nota vermesini beklemek, sizce saflık mı olur? 

Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi Genel Başkanı Kadir Kartal da eyleme dair bir basın açıklaması yaptı. 

İşte o açıklama; 


Değerli Basın Mensupları

2004 yılından itibaren Türkiye'nin vatan toprakları Yunanistan tarafından adım adım işgal edilmiştir. Bugün Türkiye'ye ait 18 ada ve bir kayalığa Yunan bayrağı çekilmiş, Yunan askeri, adalarda konuşlanmıştır. Vatanseverlerin yıllardır dile getirdiği bu işgale dikkat çekmek için  İzmir Çeşme'den, işgal altındaki Koyun Adası'na hareket ettik.

Balkan Savaşı'nda ele geçirilemeyen, Türkiye'nin kurucu anlaşması olan Lozan'da verilmeyen İzmir Koyun Adası'ndaki işgal öyle boyutlara varmıştır ki; Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı kendi topraklarımız olan Koyun Adası'na pasaport ile girmek zorunda kalmıştır!

Oysa, İzmir Koyun Adası 6 millik Türk karasuları içinde yer almaktadır. Hükümetin söylediği gibi basit terkedilmiş bir kayalık değildir! 11.5 km uzunluğu olan, İstanbul'daki Büyük Ada'nın 3 katı büyüklüğünde olan bir adamızdır. 

Yunanistan'ın asker çıkardığı, kilise yapıp papaz atadığı, Türkiye'ye karşı taarruz tatbikatları yaptığı adalarımız ile ilgili hükümetimizin sessizliğini sürdürmesi kabul edilemez! İşgal edilen her ada ile karasularını genişleten Yunanistan Ege Denizi'nin hakimi konumuna getirilmiştir.


Koyun Adası açıklarında Yunan Sahil Güvenlik hücumbotları ve denizaltısı bizim içinde bulunduğumuz tekneyi takibe aldı. Adanın yerleşime de kapalı olması gerekirken Türkiye tarafına bakan yakasında bir köye tanık olduk. Yunan bayrağı çekilmiş Yunan askeri tarafından koruma altına alınmıştı.


Biz ada yakınında demirleyip Türkiye'nin dört bir yanından gelen delegelerimizle aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşının ardından basın açıklamamızı okuduk.

Yunan Sahil Güvenlik ekibinin yakın takibinde bu eylemi gerçekleştirdik. Tapusu, mülkiyeti vatanımıza ait olan adaya çıkamamanın üzüntüsü içersindeyiz!

Kamuoyunun dikkatini çekmek, hükümetimizi, işgal karşısında görevini yerine getirmeye davet etmek için Ege Denizi'nde, Koyun Adası açıklarında,  partililerimizin ve değerli gazetecilerin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz eylemden gazetecilik sorumluluğunuz gereği kamuoyunu haberdar edeceğinizi biliyor ve teşekkür ediyorum...  

"Tele1 TV oradaydı... Yunan işgali altındaki Koyun Adası'na çıkarma!" haberi, 19 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tele1 TV oradaydı... Yunan işgali altındaki Koyun Adası'na çıkarma! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tele1 TV oradaydı... Yunan işgali altındaki Koyun Adası'na çıkarma! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri