Temel sorun

Temel sorun

Temel sorun Prof.Dr. Coşkun Özdemir                                                    Temel sorun aydınlanmacı ve hümanist bir eğitim. Bu toplum bundan, kasıtlı bir şekilde yoksun bırakıldı....

Prof.Dr. Coşkun Özdemir                                                    

Temel sorun aydınlanmacı ve hümanist bir eğitim. Bu toplum bundan, kasıtlı bir şekilde yoksun bırakıldı. Durmadan yineliyorum. Çok nitelikli bir eğitim hamlesinin ardından Köy Enstitüleri kuruldu, Halkevleri ile birlikte bu iki kurum aydınlanma odakları idiler. Bunlar ağır bir darbe alarak yok edildiler.

Şimdi TV'de sosyal medyadan şikayetler dinliyorum. Sorumsuzluktan bahsediyorlar. Sorumsuzluk değil ki sosyal medyanın doğal davranışı bu. Bizim toplumun seviyesi ve kalitesi bu. Bunda şaşılacak bir şey yok. Ülkedeki durumu, açmazlarımızı, çıkmazlarımızı ve bunun nedenlerini anayacak, analiz edecek bir yeteneği, birikimi yok bu toplumun çoğunluğunun.

Politikacı bunca yıldır bunu görmezden geldi ve sadece kendisine hangi tutum oy getirir, onu kolladı. Bilge insan Doğan Kuban'ın açık sözlülüğünü biz de benimseyelim. Cehaletten söz etmekten çekinmeyelim. Cahil bırakılmıştır bu toplum. Baş sorumlu politikacılardır. Bunun acılarını çekiyor ve iktidarların telkini ile daima başka nedenler arıyoruz.

Allahaşkına fazla kanıta gerek var mı? Memleketin Diyanet İşleri Başkanı milyonlarca insanın yılbaşı kutlaması dileğini "mümine yakışmaz" diye karalıyor, deprem olayına "fizik olduğu kadar metafizik olarak bakın" diyor. Ne demektir kindar gençler yetiştirmek, ne demektir "Yunan kazansaydı daha iyi olacaktı" demek? Ne demektir neredeyse milyonlarca insanın FETO'nun peşine takılması? Bu örgütün halkın yarısının oyunu almiş iktidarla yakın işbirliği. 3 bin hakimin suçlu bulunarak ihraç edilmesi ne demektir? Bu hakimlerin verdiği kararlarla mahkum olanları düşünmez misiniz?

Açıkca, dürüstçe konuşmalıyız bu toplumun zaafını ve eksiğini. Laik bir eğitim almayan milyonların dogmalardan, hurafelerden bağımsızlaşarak doğru düşünmesi, rasyonel düşünmesi mümkün değildir.

Bu gerçekler hep göz ardı edilmiştir. Yazık olmuştur bu topluma. Bugün onlara ders vermenin nasihat etmenin bir yararı yoktur, olmayacaktır.

Toplumun tüm siyasetçileri, yöneticileri, tüm kurumları, üniversiteleri, kanaat önderleri, bilim insanları bir araya gelip, bizi çıkmazlara, karanlıklara sürükleyen emperyalizmin, terör örgütlerinin saldırılarına maruz bırakan nedenleri gerçekçi bir şekilde analiz edip çözüm ve çare aramazlarsa, çıkmazlardan ve uçurumlara doğru yol almaktan kurtulamayacağız.

"Temel sorun" haberi, 02 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 02 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Temel sorun haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Temel sorun 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
ABC Kritik Haberleri