TKP: Çocuk istismarlarını aklayamazsınız!

TKP: Çocuk istismarlarını aklayamazsınız!

TKP: Çocuk istismarlarını aklayamazsınız! TBMM'de vekillerin gelme gereği bile duymadığı "cinsel istismar" görüşmesinin ardından Erdoğan tarafından yapılan, "Zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle tacizler, vesaireler, bunları aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz...

TBMM'de vekillerin gelme gereği bile duymadığı "cinsel istismar" görüşmesinin ardından Erdoğan tarafından yapılan, "Zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle tacizler, vesaireler, bunları aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz lazım'' açıklamasına, Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) tepki geldi. 

TKP tarafından yapılan "Çocuk istismarlarını aklayamazsınız!" başlıklı açıklamada, AKP'nin çocuk ve kadın suçları dosyasının kabarık olduğu hatırlatılarak, Erdoğan ve partisinin günü kurtarmak için sansasyonel açıklamalara başvurduğu ifade edildi.

TKP tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Çocuk istismarlarını aklayamazsınız!
"AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuk istismarının önlenmesine yönelik yapılacak düzenlemeler kapsamında zinanın da ele alınması gerektiğini söyledi. Toplumun manevi değerleri, inancımızın gerekleri, milletin değerleri söylemi arkasında  çocuk istismarları ve “zina''yı aynı potaya koyan, bu vesileyle “zina''yı yeniden ceza hukukunun konusu haline getirmeye niyetlenen AKP ayıbı ayıpla, gericiliği gericilikle örtmeye çalışıyor!

AKP’nin çocuk ve kadın suçları dosyası kabarıktır. Türkiye’de son 10 yılda çocuk istismarı vakalarının sayısı tam 7 kat arttı. Her 4 tecavüz davasından birinde mağdur bir çocuk. Her ay yüzlerce çocuk istismar nedeniyle Adli Tıp Kurumu’na gönderiliyor. Hastaneye gebe olarak başvurup polise bile bildirilmeyenler de cabası.  

İstanbul’da bir hastaneye gebe olarak başvuran ve bildirimi yapılmayan çocuklar skandalından sonra, istismar mağduru çocukların şimdi de soruşturma travması yaşamasına göz yuman AKP bürokratları, hiçbir utanç belirtisi göstermeksizin makamlarını işgal etmeye devam ediyor. İstismara uğrayan çocukların istismarcısı ile aynı evde yaşamasına bile engel olmayan AKP’nin aklına ancak müftülere nikah yetkisi vermek, istismarcılığı defalarca tescillenmiş Ensar gibi kurumlara fon sağlamak geliyor.

Adli kurumlara yansıyan cinsel istismar vakalarının faillerinin yüzde 60’ı takım elbise giymek, namaz kılmak gibi iyi hal ve saygın tutumlar nedeniyle ceza almadan serbest bırakılırken, AKP kimyasal hadım gibi çağ dışı ceza yöntemleriyle, idamı geri getirme sansasyonel açıklamalarıyla günü kurtarmayı deniyor. İstismarı önlemeye yönelik nasıl bir düzenleme yapıldığını ortaya koymuyor; ama toplumsal yaşamda dinci baskıyı artırmanın, insanların nasıl yaşadığına karışmanın hiçbir fırsatını kaçırmıyor.

Erdoğan’ın temsil ettiği düzen, sayısız çocuğun geleceğini karartan “tacizler vesaire'' diye genellenen suçların, şikayet edilen toplumsal çürümenin bizzat sorumlusudur. İstismar ve tecavüz nedenlerini ortadan kaldırmak yerine suçun cezasını arttırmakla, zinayı öne sürerken ''keşke zamanında AB’yi dinlemeseydik'' diyerek emperyalizmle işbirliğini saklamakla aklanamaz.

Bir kez daha hatırlatıyoruz: Çocuk istismarları, tecavüzler dozu son on beş yılda her gün yükseltilmiş olan gericilikle ilişkisi görülmeden önlenemez! Kadınla, çocukla derdi bitmeyen bu iktidardan tecavüzleri önlemesi beklenemez! Gericilik bir toplumsal değer üretemez!

Bu düzenin insanlığa karşı işlediği suçların boyutu, çirkinliği ortadadır. Kimsenin bu suçu örtmeye hakkı yoktur ve örtemez de. Türkiye Komünist Partisi her gün kabaran bu suç dosyasının kapanmasına izin vermeyecek, düzenin sahiplerinden suçlarının hesabını soracaktır!"

"TKP: Çocuk istismarlarını aklayamazsınız!" haberi, 22 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TKP: Çocuk istismarlarını aklayamazsınız! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TKP: Çocuk istismarlarını aklayamazsınız! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Gündem Haberleri